Weightwatchers en cheatdagen? | Tamara aan de weightwatchers.

by Tamara

Weer een nieuwe afvalupdate, een dagje later dan normaal in verband met pasen, maar het leek me toch wel leuk om er iets over te schrijven. Ik krijg altijd ontzettend veel vragen over weightwatchers, maar eentje die toch het vaakste terugkomt is eentje over weightwatchers en cheatdagen. Zeker afgelopen weekend kreeg ik een heleboel vragen over hoe ik dat deed met een feestdag en afvallen combineren. Nou, dat gaat heel erg makkelijk! Ook als je wil afvallen kun je jezelf namelijk gewoon iets lekkers gunnen! Hoe ik dat doe? Dat lees je in deze blog.

Weightwatchers en cheatdagen?

Ik zit sinds ik aan het afvallen ben ik een paar groepjes op facebook waarin vrouwen praten over hun ervaringen met weightwatchers. Eén van de onderwerpen die heel erg vaak terugkomt is dat mensen het zo moeilijk hebben met het feit dat ze niet meer uit eten kunnen of geen chocola/koekjes/enz meer mogen. Of bijvoorbeeld vrouwen die zichzelf echt niks lekkers gunnen en het maar zwaar vol te houden vinden. Nou ja, mijn ervaring is, dat het zo zwaar is als je het zelf maakt. Als jij je de hele dag van alles gaat lopen ontzeggen, dan is het inderdaad niet vol te houden. Net zoals wanneer je heel erg in je vaste eetgewoontes blijft hangen, dan lukt het ook niet. In de eerste weken was ik ook wel zo hoor, ik werd helemaal chagrijnig als ik bijvoorbeeld zin had in chips, want dat ‘mocht’ ik helemaal niet. En als ik het dan vervolgens wel at, dan was ik weer boos omdat ik dat zo dom van mezelf vond.

Gun jezelf ook eens iets.

Ik weet niet hoe het met het oude programma zat, maar met het nieuwe programma van weightwatchers heb je extra weekpunten die je in kunt zetten als je bijvoorbeeld eens uit eten wil. Of als je bijvoorbeeld doordeweek een keer een reep chocola op hebt gegeten op een zwak moment, dan kun je het met die buffer opvangen. Ik doe het een beetje anders. Door de week eet ik eigenlijk gewoon altijd normaal. Ik eet ontbijt, tussendoor wat, lunch, dan weer tussendoor iets, avondeten en soms in de avond nog wat. Ik heb dus ook nooit echt honger tussendoor. Doordat ik door de week gewoon gezond en gevarieerd eet, hou ik voor het weekend altijd mijn extra punten over. Nu kun je zeggen van ‘die gebruik ik niet, want dan eet ik teveel.’ maar bij mij werkt het zo dat ik op een dag gewoon echt al mijn punten moet opmaken en dat ik in een week de weekextra ook moet opeten, anders gaat mijn lichaam in de protesteer stand en val ik ook niet af.

Ik heb dus op zaterdag een soort cheatdag. Nu zul je wel denken, weightwatchers en cheatdagen? Vreet je je dan helemaal vol? Nou nee, dat doe ik dan dus weer niet. Wel ben ik eenstuk makkelijker met eten. We halen dan bijvoorbeeld lekker eten, hebben wat hapjes (KAAAAAS) bij de film en dat soort dingen. Op zaterdag gun ik mezelf gewoon wat lekkers, maar ik ga niet zitten schransen tot ik propvol ben.

En ja, ik heb die dagen echt gewoon nodig, het klinkt misschien heel erg stom, maar wanneer ik mezelf vanalles ga ontzeggen dan heb ik juist veel meer kans op terugval.

 

Medeafvallers, hoe doen jullie dit? Hebben jullie ook cheatdagen?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Annabel de Ruiter 4 april 2018 - 15:17

Groot gelijk! Is ook geen dieet maar verandering van eet gewoonte! Doordeweeks gebruik ik m’n dagpunten. Soms hou ik iets over en dat gaat bij mijn weekextra. Zo heb ik binnen m’n dagtotaal bijvoorbeeld twee paaseitjes op. In het weekend, met een feestje of als ik daar trek in heb dan gebruik ik m’n extra punten. Meestal in t weekend 😉
Ik vind het echt goed vol te houden! Gaat me gemakkelijk af! Met Pasen wel geteld maar meer gegeten dan punten. Heb genoten! Vanavond wegen! Ben benieuwd.

Reply
Candice 4 april 2018 - 08:39

Ik neem bijna elke dag wat lekkers. Dat doe ik dan van mijn dagpunten. Een blokje chocolade een bakje chips als het maar iets is dat ik echt lekker vind. Zo vind ik het ook gewoon leuk want dan kan ik elke dag genieten van iets lekkers. Daar kan ik me dan ook echt op verheugd 🙂

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.