Weightwatchers en borstvoeding combineren.

by Tamara
Weightwatchers en borstvoeding

Ik ben inmiddels bijna anderhalve maand bezig met Weightwatchers en één van de eerste vragen die ik kreeg was of je Weightwatchers en borstvoeding makkelijk kunt combineren. Ik wilde deze vraag meenemen in de q&a van eerder deze week, maar omdat ik er zoveel vragen over kreeg besloot ik er maar een aparte blog van te maken. Merk ik bijvoorbeeld iets van terugloop in mijn productie? En is het niet schadelijk voor de baby? Ik vertel het in dit artikel.

Weightwatchers en borstvoeding combineren.

Na mijn eerste zwangerschap zei iedereen dat je van borstvoeding geven heel erg afvalt, maar in mijn geval viel dat nogal tegen. Waar ik van veel vrouwen hoorde dat ze echt meer moesten eten tijdens het geven van borstvoeding omdat ze anders veel te veel gewicht verloren, was het bij mij juist andersom. Ik moet meer drinken als ik borstvoeding geef, maar daar houd het ook wel mee op. Dan zou je toch wel moeten afvallen denk je? Maar niks is minder waar, mijn lichaam hamstert juist alle vetjes op en pas toen ik bij Maxim stopte met borstvoeding geven, viel ik ineens snel af.

Nu heb ik bij alledrie mijn oudste kinderen behoorlijk lang borstvoeding gegeven en was ik twee keer nog aan het voeden toen ik weer zwanger raakte, dus tussentijds afvallen was er niet bij. Maar tijdens de zwangerschap van Sarah ging ik al op zoek naar een manier waarop ik na de zwangerschap wel kon afvallen en die vond ik in Weightwatchers.

Maar je mag toch helemaal niet afvallen als je borstvoeding geeft?

Er wordt altijd overal vertelt dat je niet mag afvallen als je borstvoeding geeft. Dit heeft als redenen dat je er minder melkproductie door zou krijgen en dat de afvalstoffen die je lichaam uitscheid bij het afvallen, in de melk terecht komen. Nu heb ik me hier van te voren flink in verdiept voordat ik me inschreef. Door het aanpassen van je eetpatroon en door gewoon gezond te eten kun je afvallen en op die manier is het ook geen probleem wanneer je tijdens de borstvoedingsperiode 0.5/1 kilo per week afvalt. Zolang je maar niet gaat crashdieten is er niet zo heel erg veel aan de hand.

Lees hier meer over mijn start met weightwatchers.

Weightwatchers en borstvoeding gaan juist heel erg goed samen omdat je wanneer je borstvoeding geeft extra punten krijgt per dag. Volgens mij zijn dat er rond de 40 bij volledige borstvoeding en 5 extra punten bij gedeeltelijke borstvoeding. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik die punten echt niet op kreeg en ik ze heel erg gebruikte als excuus om maar heel erg veel te gaan eten. Daarom heb ik mijn app gewoon op de normale stand gezet en ik eet naast mijn gewone eetpatroon nog een aantal extra dingen die gezond zijn om het mee aan te vullen.

Merk ik wat op de melkproductie bij Weightwatchers en borstvoeding?

Dit was ook zo’n vraag die ik heel erg vaak kreeg. Ik weet niet hoe het bij anderen is, maar ik had zelf tijdens de Weightwatchers en borstvoeding geen last van een verminderde productie. Sarah krijgt echt meer dan genoeg binnen en groeit super goed, dus ze komt niks tekort. Wel merk ik heel vaak dat ik nu weer dorst heb na een voeding, dus ik heb vaak een grote beker water naast me staan als ik aan het voeden ben. Van meer eetlust ofzo merk ik niet echt iets, ik eet gewoon hetzelfde als wat ik normaal al had, maar dan gezonder.

Dus wil je net als ik graag afvallen tijdens de borstvoedingsperiode? Weightwatchers en borstvoeding is heel erg goed te combineren en op deze manier komt je kindje niks tekort.

 

Meer informatie over weightwatchers en borstvoeding vind je hier. 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.