Oh wat jammer! Nog een jongen!

by Tamara

Ik had vroeger altijd het beeld voor me dat ik óf alleen maar zoons zou krijgen, óf twee jongens en een meisje. Ik wilde altijd al heel graag 3 kinderen en uiteindelijk is dat laatste uitgekomen, want ik heb 2 ontzettend stoere en knappe zoons en als cadeautje kreeg ik 10 maanden geleden nog een prachtige dochter. Hoe leuk ik het ook vind dat ik een dochter heb, ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik toch ietsje meer een jongensmama ben. Ik geniet ontzettend van het tutten met Lauren en kan inmiddels jurkjes en staartjes behoorlijk waarderen, alleen zie ik mezelf eerder met playmobil en duplo spelen dan met poppen. Ik vind het gewoon zo ontzettend leuk van die minimannetjes!

Toen ik zwanger was van Maxim hoopte ik op een jongen en die kreeg ik. ( Nog een heel mooi exemplaar ook! Goed gemaakt he?) Toen Maxim een paar maanden oud was, kreeg ik al de opmerking wanneer we voor een tweede gingen, want er moest en zou nog een meisje komen. Toen Maxim 2 was beviel ik van nog een kindje, weer een prachtige gezonde zoon! Floris!

Wat jammer! Nog een jongen?

Omdat we in de zwangerschap het geslacht nagenoeg geheim gehouden hadden, dachten heel veel mensen dat we nu een meisje kregen en waren er dus ook een heleboel mensen echt verbaast dat het een jongetje was. Ik kreeg een heleboel leuke opmerkingen (vooral van mensen die zelf ook twee jongens hadden) maar ik kreeg ook een heleboel opmerkingen die gewoon echt niet leuk waren.

Sommige mensen namen niet eens de moeite om te feliciteren maar zeiden eigenlijk alleen dat ze hadden verwacht dat we een meisje zouden krijgen. Ik weet nog dat ik een keer met Floris in de winkel was en ik een oude vriendin van vroeger tegenkwam. We raakten wat aan de praat en ik vertelde dat Maxim op de psz zat en ik dan even wat tijd voor Floris had. We praatten nog wat, tot ze ineens zei: ‘Ja, je vindt het zeker wel jammer dat je nu twee jongens hebt?’ Ik weet net hoe ik het gedaan heb, maar ik heb het gesprek kort maar vriendelijk afgebroken en ik ben naar huis gegaan, want ik was toch wel zo boos!

Twee broertjes, beste vriendjes!

Ja, oké, toen ik tijdens de 20 weken echo hoorde dat we nog een jongen kregen moest ik wel een paar seconden even schakelen. Ik had namelijk heel sterk een meisjes voorgevoel. Maar daarna vond ik het alleen maar leuk, hoe leuk is dat? Een broertje voor Maxim en twee van die heerlijke stoere jongens! Dus ja, ik was er best wel behoorlijk boos over dat mensen maar deden alsof twee jongens niet leuk is. Ik vind het namelijk echt heerlijk, twee van die mannetjes in huis. Ze zijn ontzettend lief, heerlijk ondeugend en vreten samen altijd vanalles uit! Hoe kun je dat nou niet leuk vinden?

Natuurlijk kregen we na een paar maanden te horen wanneer we voor een meisje zouden gaan en nu we een dochter hebben krijg ik supervaak de vraag wanneer we nou nog een dochter krijgen want anders is Lauren zo alleen! Kortom, mensen blijven zeuren, je kunt het toch nooit echt helemaal goed doen!

 

Heb jij ook meerdere kinderen van hetzelfde geslacht en loop jij wel eens tegen zulke opmerkingen aan?

Misschien vind je dit ook leuk

33 comments

Kim 30 maart 2018 - 07:37

Ik ben sinds kort mama van twee jongens. Ik heb geregeld te horen gekregen: ‘had je niet liever een meisje gewild?’ (Tja, die waren net uitverkocht, dus gingen we maar voor een jongen.) En inderdaad, terwijl Stijn (mijn 2e) nog in de buik zat, de opmerking: ‘dan straks maar voor een meisje’.

Reply
Anoniem 30 maart 2018 - 07:34

Het voelt inderdaad ongepast van buitenstaanders om zo te reageren. Toch begrijp ik het wel. Ik ben mama van twee geweldige jongens en verlang zelf als ik eerlijk ben wel naar een meisje. Maar het is taboe om je erover uit te spreken. Want je moet blij zijn met wat je krijgt en mag geen voorkeur hebben. Nou, mocht ik ooit voor een derde gaan, heb ik dus wel een voorkeur. En dat heeft niets te maken met mijn prachtige kids die ik al heb, want dat zijn mijn grootste schatten. Dat is gewoon een gevoel en daar kan ik niets aan veranderen. Voor mij zouden de opmerkingen pijnlijk zijn omdat ik dan geconfronteerd wordt met dat gevoel waar ik niet eerlijk over mag zijn.

Reply
Kim 30 maart 2018 - 07:40

Mooie reactie! Ik snap je wel.

Reply
Tessa 31 maart 2016 - 22:35

Ik sta er steeds weer versteld van hoe mensen zich altijd overal mee bemoeien als het om kinderen gaat. Vragen over (mogelijke) zwangerschappen, meningen over het geslacht, hou gewoon lekker hè mond denk ik dan. Maar goed, zelf heb ik een jongen en vind ik dat superleuk! Ik denk ook dat ik iets meer jongensmoeder ben dan meisjesmoeder. Toch lijkt het me ook leuk om er ooit een meisje bij te krijgen. Ach, uiteindelijk is alles welkom!

Reply
Roxanne 30 maart 2016 - 22:23

Ik vind het sowieso best wel zinloos dat mensen opmerkingen maken over het geslacht. Ten eerste kun je er helemaal niets aan veranderen en ten tweede gaat het erom of je een gezond kindje krijgt en dat je uberhaupt een kindje kunt krijgen.

Dat gezegd hebbende vond ik het ook super cool dat we een jongetje kregen. Ik vind mezelf ook echt een jongensmama. En als er ooit een volgende komt? Dan maakt het me echt niks uit! Dan zou ik het beide super vinden!

Reply
Josan 30 maart 2016 - 06:11

Ze hebben ook duplo, Playmobil en lego voor meisjes hoor! Dat is hier tenminste favoriet. Poppen spelen ze wel mee, maar vaak net iets minder lang of alleen met zijn tweeën.

Reply
Kimberley 30 maart 2016 - 05:51

Ik heb een jongen en daarna een meisje gekregen, maar dit derde kindje (nog in mijn buik) is een jongen. De reactie die ik daar op kreeg was gewoon een soort van walgelijk. “Een jongen? Ik dacht nog een meisje. Maar goed, van dit jongetje gaat niemand zoveel houden als van Jay.” Pardon? Sterf. Dus ach, wat je ook krijgt, het is nooit goed.

Reply
Nathalie 29 maart 2016 - 22:47

Wij hebben twee meiden en ik het begin kregen we de vraag had je niet liever een jongen erbij gehad… maar het was mij om het even. Ik was gelukkig dat we nog een kleintje mochten krijgen en dat ze gezond geboren was, was voor ons het belangrijkste na ‘gedoe’ bij de eerste.

Mensen hebben toch altijd een oordeel of een mening 😉

Reply
Mathiske's mama blog 29 maart 2016 - 21:20

Ik snap dat nooit. Alles heeft z’n charmes, het maakt niks uit of het een jongen of meisje is, als ze maar gezond en gelukkig zijn!

Reply
Denise 29 maart 2016 - 20:47

Nou, heb zelf 1 zoontje, en ben ook echt een jongensmama… Dus hierin herken ik je verhaal zeker weten! Ik was dolblij toen ik hoorde dat we een jongen kregen.

Maar als ik zo’n reactie zou krijgen va die oude schoolvriendin, had ik haar direct afgekapt met; ik dank God op m’n blote knieën dat ik überhaupt kinderen heb mogen krijgen, en dat ze gezond zijn. (En ben dan niet eens gelovig hoor) Maar vaak beseffen mensen dan pas, wat ze je nou daadwerkelijk gevraagd hebben.

Wat we wel vaak horen is, waar blijft de 2e? En dan verwachten ze uitleg waarom die er niet komt. Want ons zoontje is nu zo alleen,en dat is zo zielig. Nou,hij komt niets tekort! Ze proberen het soms zelfs via hem,door hem te vragen of hij geen broertje of zusje wil (heel apart), maar goed, gelukkig wil hij het zelf ook niet. 🙂

Reply
Birgit 29 maart 2016 - 19:06

Wat een rare opmerkingen kunnen mensen maken zeg! Ik kan er niet over meepraten. Heb een zoon en een dochter. Wat ik wel veel te horen krijg is “Tja, meer soorten zijn er ook niet he…”

Reply
Lilian 29 maart 2016 - 14:39

Sommige mensen denken ook totaal niet na over wat ze zeggen he! Is toch leuk juist twee jongen en wat maakt het nou uit! Net alsof je het zelf voor het kiezen hebt.
Zelf heb ik een jongetje. Ik denk dat als ik een tweede krijg dat het weer een jongetje word. Dat gevoel heb ik steeds als ik er aan denk. Mezelf voorstellen met een meisje dat kan ik nog niet. Toch hoop ik stiekem wel dat het een meisje word, dat zou ik wel leuk vinden! Als het nou een jongetje word zou ik dat ook totaal niet erg vinden!

Reply
melissa 29 maart 2016 - 13:45

Ik heb gelukkig nooit nare opmerkingen gehad over het geslacht van onze kids (een meid en een jongen) maar wel een heel jaloerse schoonzus omdat onze dochter toendertijd het eerste meisje in de familie was.

Reply
Janske 29 maart 2016 - 13:45

Pfff wat erg zeg zo’n opmerkingen…hoe halen die mensen het in hun hoofd zou je denken…koekkoek! Ik weet binnenkort wat nummer twee is…ik ben zooo benieuwd…beiden is toch super leuk! Ik snap het probleem niet zo van die mensen…Ieder kind is bijzonder…of het nou een jongen of een meisje is..

Reply
Benella 29 maart 2016 - 13:41

Hier de tweede jongen onderweg en het valt nog mee met de opmerkingen vind ik.. Ik ken toevallig ook veel mensen met 2 jongens, die snappen dus hoe leuk jongens zijn en hoe blij we zijn dat we er nog 1 bij mogen krijgen 😉 Alle babies zijn een geschenk, ongeacht het geslacht.

Reply
MetMirjam 29 maart 2016 - 12:49

Ik vind dit altijd zulke rare opmerkingen! Ik heb een prachtige dochter en mocht het zo zijn dat wij nog een kindje zouden krijgen, dan zou het me echt niet uitmaken wat het is! Een jongen zou super leuk zijn – van alles wat, maar nog een meisje zou ik ook echt heel leuk vinden. Ik heb zelf een zus en weet hoe leuk dat is – ik gun Fiene dit ook heel erg. Dus hier echt géén voorkeur!

Reply
Karlien 29 maart 2016 - 11:44

Ik heb een jongen en een meisje en er wordt altijd gezegd: nu mag je stoppen want je hebt er van allebei één. Alsof je niet mag stoppen als je geen kids hebt, of twee meisjes, of twee jongens, of acht meisjes of twaalf jongens. Waar bemoeien ze zich mee…

Reply
Alicia - Adventurousmom.me 29 maart 2016 - 11:39

Herkenbaar! Ook hier na een jongen tijdens de tweede zwangerschap vaak de opmerking dat we toch hopelijk een meisje mogen krijgen. Alsof niemand 2 jongens zou willen. Ik wilde onder andere daardoor niet weten wat het wordt.

Reply
Angela - Mama met passie 29 maart 2016 - 10:56

Wat stom zeg! Ik snap dat echt niet. Sommigen zeiden tegen Stephan, best jammer dat het geen jongen is he, kun je niet voetballen. Hoezo niet voetballen? Meisjes kunnen ook voetballen en zo niet, dan niet. Mijn man geniet enorm van zijn dochter en ik ook. Heerlijk om die twee samen te zien. Wij wisten het niet en dat wil ik bij een tweede denk ik ook niet weten, maar als het nog een dochter is, helemaal leuk. Natuurlijk zou ik een jongen heel tof vinden, want die zijn enorm lief voor hun moeder hihi.

Reply
Marjon 29 maart 2016 - 10:55

Wat een nare opmerking. Ik heb een meisje en ik ben er dol gelukkig mee 🙂 Liefs.

Reply
Vlijtig Liesje 29 maart 2016 - 10:47

Ik heb zowel jongens als meisjes. Ik vind het een maffe opmerking.

Reply
Lonneke 29 maart 2016 - 10:16

Haha alsof je daar ook maar enigszins een sturing aan kan geven. Mijn moeder kreeg drie zoons en daar kwamen ook veel vragen naar, 6 jaar later kwam ik, een dochter.. Je hebt het niet voor het zeggen, je wil een kind en dan moet het geslacht niet uitmaken. Twee broertjes/zusjes geweldig en allebei is ook super!

Reply
Suus 29 maart 2016 - 09:57

Bleg ja ik ken ze!
Toen ik zwanger was van ons 3e kindje waren mensen met stomheid geslagen… (we hadden al een dochter en een zoon) waarom heb je dit gedaan? *pardon vraag je dit echt??*
Ga je kijken of er een derde soort is ofzo? Waarom zou je dit willen je hebt alles al. Oh was het een ongelukje?
Meerdere keren was ik echt flabbergasted van de zeer ongepaste opmerkingen. Ik snap niet dat mensen dit durven zeggen…

Reply
Ramona 29 maart 2016 - 09:28

Herkenbaar 🙂 met 4 zonen eeuwig de vraag of je nog voor een meisje gaat.

Reply
simpel, met een snufje liefde 29 maart 2016 - 09:10

Herkenbaar. Bijna iedereen weet dat wij al een hele tijd bezig zijn voor een derde kindje. Ik krijg dus vaak de opmerking ” je wilt zeker een meisje”. Ik antwoord maar terug met ” ik ben blij als ik zwanger mag raken”

Reply
Lisa 29 maart 2016 - 09:08

Toen we mensen vertelde dat we een jongen kregen waren er familieleden die dat al jammer vonden (onze eerste!). ‘Ach jullie gaan nog wel door tot er een meid is’ en ‘kunnen ze in jouw familie alleen maar jongens maken’ …. pff… hallo, laat ons blij zijn met onze knappe en gezonde jongen! Het zou mij leuk lijken als de tweede een meid zou zijn, maar een jongen is even gewenst. Twee lieve mannen is toch hartstikke gezellig 🙂

Reply
Michelle 29 maart 2016 - 09:00

Hier is ons eerste zoontje nog niet eens geboren, en wij horen nu al; je gaat zeker nog wel door voor een meisje?! Waar bemoeien mensen zich mee? En meer nog, waar baseren ze zulk soort opmerkingen op? Die bemoeienis blijft een bizar iets.

Reply
Elisabeth 29 maart 2016 - 08:41

Ja joh, mensen blijven zeuren. Niks van aantrekken. Je kan het toch niet plannen…

Reply
Nicole 29 maart 2016 - 08:09

Wij hebben één zoontje maar mocht ik ooit nog een keer een kindje krijgen zou ik het helemaal niet erg vinden als het weer een jongetje zou blijken. Jongens zijn cool!!

Reply
Charlotte 29 maart 2016 - 08:08

Zo fijn dat mensen altijd hun mening denken te moeten geven. Hier hoor ik ook wel vaak dat het ideaal zou zijn als je een jongen en een meisje hebt. Wat een onzin!

Reply
Jolanda 29 maart 2016 - 07:51

Commentaar geven mensen altijd! Nooit is het goed.
Onze oudste is een zoon en daarna kregen we 2 meisjes. Dan vinden mensen vaak “3 is genoeg”
Nu verwachten we in juni ons 4e kindje wat ook een zoontje is.
Dus houden we het gelijk is wat mensen dus zeggen 2 van ieder.
Tja nu moesten we toch echt maar eens stoppen want 4 kinderen pfff. En of mijn man al een afspraak gemaakt heeft in het ziekenhuis? Kom op zeg….. waar bemoeien ze zich mee?

Reply
Channa 29 maart 2016 - 07:11

Oh onbegrijpelijk, ik snap ook niet waarom iedereen denkt dat je automatisch een jongen en een meisje wilt. Hier wel een jongen en een meisje en zo zag ik hetvan jongs af aan ook voor me, maar na Jamie voelde ik me toch ook echt een jongensmama, was even schakelen!

Reply
Merel 29 maart 2016 - 07:04

Ja, drie meisjes. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel mensen daardoor teleurgesteld waren ?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.