We hebben een huis gekocht!

by Tamara

Na ruim vijf jaar zoeken, een heleboel huizen bekijken, stapels frustratie en heel veel teleurstellingen, is het dan eindelijk zo ver! We hebben een huis gekocht! Eindelijk een prachtig huis, op een hele mooie plek én met zes slaapkamers! Ik wilde een blog schrijven over ons nieuwe huis, maarja.. Die werd een beetje lang, dus ik heb hem opgeknipt in 3/4 blogs. Vandaag beginnen we met de zoektocht naar het perfecte huis. Maar eeeeerssst! WE HEBBEN GEWOOON EEN HUIS GEKOCHT!

ZO! dat lucht op! In de afgelopen maanden dat we hiermee bezig waren, heb ik het zo ontzettend vaak van de daken willen schreeuwen! Het was heel erg moeilijk om mijn mond te houden, want ik wilde er gewoon zo ontzettend graag over vertellen! In deze blog vertel ik jullie alles over de zoektocht naar ons droomhuis en welke frustraties dat opleverde.

We hebben een huis gekocht!

Iets meer dan vijf jaar, zo lang zijn we op zoek geweest naar een huis voor ons gezin. Het huis waar we nu nog in wonen, was ons eerste echte huisje samen. Een simpele starterswoning in een buurt vol met kinderen, niets mis mee. Maar toch begon het vijf jaar geleden een beetje te kriebelen. We wilden een wat groter huis en gingen op zoek naar iets anders. Uiteindelijk werden we toen verliefd op een klushuis met een hele mooie tuin, maar er moest toch teveel aan gebeuren, dus we besloten het niet te doen. We bekeken nog wat andere huizen, maar ze waren het allemaal net niet en daarom besloten we onze zoektocht even uit te stellen. Uiteindelijk maar goed ook, want ik raakte zwanger van Saar en de huizen die we hadden bekeken waren gewoon niet groot genoeg voor een gezin met vier kinderen.

Het perfecte huis.

We zochten verder en gaandeweg kwam ik er steeds meer achter van wat voor soort huizen ik nou echt een warm gevoel kreeg. Ik vind het een beetje lastig om het te omschrijven, maar ik noem het een ‘thuis-huis’. Een huis waaraan je merkt dat er al vele jaren met liefde in gewoond is, een huis met een verhaal. Niet zo gek dus dat we op zoek gingen naar een wat ouder huis. (Net als zo ongeveer de rest van Nederland, want ze vliegen weg die huizen! Haha)

In 2019 was het dan zover. We gingen naar een open dag van een twee onder één kap jaren 30 woning en ik was meteen helemaal weg van de stijl van het huis. Het was een beetje jammer dat er samen met ons nog 40 kijkers waren en dat we daarom besloten om geen bod te doen. Maar een paar dagen later zag ik ineens hét huis op Funda. Het stond al heel erg lang te koop, was vrijstaand en had een enorme tuin! Na een beetje zeuren ging Rich ermee akkoord dat ik een bezichtiging zou aanvragen en we waren op slag verliefd op het huis. Ja, er moest enorm veel aan gebeuren, van binnen en van buiten, maar we vonden het echt geweldig. Dus we deden een, voor ons gevoel, goed bod en wachtten het tegenbod af.

Twee weken gingen eroverheen, van biedingen afwijzen, naar bod verhogen, het ging de hele tijd heen en weer. Uiteindelijk deden ze ons een eindbod, dat voor ons gewoon te hoog was. (Zeker aangezien we voor minimaal een ton moesten gaan verbouwen) Dus met een steen in onze magen zagen we van het huis af en besloten we even een break te nemen van het huizen zoeken.

( leuk.. kuch.. detail. Het huis is een paar weken later verkocht voor 5.000 boven ons laatste bod.. zucht)

Weer verder zoeken.

Pas begin dit jaar besloten we weer te gaan zoeken. We bekeken een aantal huizen, maar niets kon ons dat gevoel geven wat we hét huis wel hadden. Het voelde serieus echt heel erg rot dat we ons droomhuis hadden moeten laten schieten en wilden niet zomaar een huis kopen, terwijl het ons niet dàt gevoel zou geven. We waren tenslotte op zoek naar een huis waar we de rest van ons leven zouden kunnen wonen. Uiteindelijk vonden we een huis, dat helemaal verbouwd moest worden, maar daarna wel écht perfect zou zijn voor ons. We deden een bod, deden nog een tegenbod en uiteindelijk kwamen we tot een deal! We tekenden het koopcontract en.. Nouja.. Toen ging alles mis..

Morgen vertel ik jullie alles over wat er daarna allemaal mis ging en hoe we uiteindelijk bijna zonder huis kwamen te zitten!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Marjo 7 september 2020 - 21:16

Jammer dat je het in delen plaats, ben zo benieuwd !

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.