We gaan er nog een keertje voor.

by Tamara

Ik weet het nog heel goed. Ik zat afgelopen weekend in de auto naast Richard en ik keek in de zijspiegel. Ineens viel me iets op, iets wat me nog niet eerder opgevallen was en waar ik best wel van schrok. Ik heb ineens weer een dikke kop gekregen! De onderkin is weer duidelijk aanwezig en mijn gezicht leek ook wat voller. Thuis aangekomen ging ik op de weegschaal staan. Jup, 3 kilo erbij vergeleken met toen ik stopte met Weightwatchers. Nu merkte ik het al langer hoor, mijn broeken zaten ineens weer een stukje strakker en ik merkte dat er in het ehh ‘buikgebied’ weer wat meer ‘volume’ zat hahhaha. Nu had ik een tijdje geleden al weer een abonnement op Weightwatchers afgesloten, maar ik had steeds geen zin om me er echt aan te houden. Maar goed, nu is het genoeg! We gaan er nog een keertje voor! In deze blog vertel ik alles over mijn doel en hoeveel ik nu weeg.

Begin dit jaar.

Jullie weten vast allemaal nog wel dat ik begin dit jaar met weightwatchers begon. Ik begon op ongeveer 96 kilo en ik eindigde uiteindelijk op iets onder de 80. Inmiddels is er weer drie kilo bijgekomen en weeg ik nu weer 83 kilo. JA DRIEENTACHTIG KILO ja. Nu had ik altijd als streefgewicht 75 kilo en daar mik ik deze keer ook weer op. Ik ben 1.72 en ik vind 75 kilo een prima gewicht. Dit woog ik ook voor al mijn zwangerschappen en daar was ik heel erg tevreden mee. Heel veel mensen zullen dat nog te zwaar vinden, maar ik vind het bij mezelf niet mooi als ik minder weeg dan dat. Dus ik moet er nog 8 kilo af hebben, dat moet lukken toch?

Mijn eerste doel is om voor kerst onder de 80 kilo te zitten. Vorige keer dat ik begon viel ik rond de kilo per week af, dus ik denk dat als ik mijn best ga doen dat dat ook wel gaat lukken. En dan in het nieuwe jaar die laatste paar kilo’s er nog af.

Waarom wil ik afvallen?

Toen ik laatst op Instagram  een grapje maakte over dik zijn, kreeg ik een stortvloed van reacties met dat ik niet dik ben en blablabla. Nee, ik ben niet moddervet, maar ik ben gewoon wel een beetje dik en daar is niets mis mee, maar ik vind het gewoon fijner om een beetje minder dik te zijn. Zoals ik al zei, ik hoef echt geen maat S ofzo, ik wil gewoon wat beter in mijn vel zitten. Kijk, ik ben niet voor niets weer zo snel aangekomen, ik had echt last van vreetbuien en ik weet precies bij mij waar het probleem zit, ik eet namelijk veel uit verveling. Of nouja, niet uit verveling, maar als ik bijvoorbeeld in de avond op de bank zit wil ik wat eten en dan heb ik geen zin in fruit, maar wel in chocola enzo hahhaha. Dus ja, het gaat niet makkelijk worden, maar het is me eerder gelukt en ik zit al over de helft, dus het komt vast goed!

 

Duimen jullie mee dat het allemaal gaat lukken?

Misschien vind je dit ook leuk

8 comments

Lieke van Veen 1 november 2018 - 16:44

Ik duim heel erg met je mee! Heel veel succes! You can do it!

Reply
Ilse Visscher 31 oktober 2018 - 23:24

Oeps, dat van dat bankhangen en iets willen eten is heeeeel herkenbaar. Net nog schuldig aangemaakt haha! Maar succes, je kunt het. Soms is het net dat beetje wat een heel verschil maakt voor jezelf he. En nee je bent niet dik en we hoeven zeker niet allemaal s te hebben. Zolang ik mn eigen maatje m maar pas en niet veel groter hoef dan mijn eigen maat, dan is t goed,

Reply
Maud 31 oktober 2018 - 21:20

Heel veel succes! Komt vast goed! Ik ga ook voor de 75 kg. Met mijn 1,67 m ben ik dan nog wat te zwaar, maar al veel minder ongezond dan nu. Heb nog 10 kilo te gaan, maar ben er al 5 kwijt in een maand ?

Reply
Ilona 31 oktober 2018 - 19:58

Het gaat je zeker weten wel lukken Tamara! Het scheelt dat je nu weet wat je wel en niet moet eten dus de kilo’s zullen er vast afvliegen 🙂 en als ik het kan, kan iedereen het ? ik ben echt een lekkerbek maar ben in 5 maanden tijd 10 kilo afgevallen. Komt helemaal goed als je het echt wilt!

Reply
Yvonne 31 oktober 2018 - 10:41

Ik twijfel ook om weer te beginnen. Iedere keer als er een aanbieding in de mail zit denk ik: zal ik? Maar ik zie toch een beetje op tegen het punten tellen ? Jij heel veel succes in ieder geval!

Reply
Mariska 31 oktober 2018 - 08:02

Ohh zo herkenbaar! Vorige Jaar zat ik net zo!
Ik ben toen een opstap cursus hardlopen gaan doen,
Dacht als dat me maar gaat lukken… dat was ook een dingetje hoor! Uiteindelijk 7 kilo lichter en hele leuke sport ontdekt! Succes ?en gaat je weer lukken

Reply
Rianne 31 oktober 2018 - 07:28

You can do this!! Zet hem op! Ik ben ook al even lid van de WW maar nog steeds niet begonnen. Knop wil maar niet om.

Reply
Marianne 31 oktober 2018 - 07:03

Succes je kan het! Dat heb je al eerder laten zien. Ik ben ook de eeuwige “morgen begin ik echt” wat resulteert dat ik inmiddels net zo zwaar ben als toen ik hoogzwanger was 3. 5 jaar terug. 15 kg teveel dus! WW ook geprobeerd, maar na 1 week hield ik het al niet meer vol om alles te noteren…

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.