De WC borstel in de vaatwasser? En meer van die Wtf momentjes.

by Tamara

Wattt? Een WC borstel in de vaatwasser????? Hebben jullie dat nou ook wel eens? Dat je iets ziet, leest of hoort en je denkt: WTFFFFF? Nu heb ik dat natuuurlijk niet zo vaak ( dagelijks) en het leek me wel grappig om mijn ‘wtf momentjes’ eens op een rij te zetten. Ik heb ze de laatste tijd braaf bijgehouden en hierbij een kleine selectie van dingen waarvan ik denk: WTF????

Wtf momentjes van de laatste tijd.

De wcborstel in de vaatwasser.

Ik zit op facebook in een aantal groepen met een heleboel vrouwen. ‘Breiclubjes’ zoals collegablogger Josan  ze ooit eens liefkozend noemde. Hierin delen vrouwen schoonmaaktips uit/ klagen ze over hun man / vertellen ze dat ze hun gordijnen hebben gewassen. Anyhow, naast een aantal bijzondere woordspelingen, ( waar we het zo over gaan hebben) kom je er ook wel eens dingen tegen die je liever niet had willen lezen. Het schoonmaken van je wc borstel in de vaatwasser bijvoorbeeld. Ik had er nog nooit van gehoord, maar kennelijk zijn er echt mensen die dat doodnormaal vinden. Als ik eerlijk mag zijn vind ik het niet zo’n fris idee, zeg maar gerust ranzig. Nu heb ik sowieso geen vaatwasser, maar ik moet er niet aan denken om tijdens het avondeten even een paar bruine stukjes van mijn bord te krabben.

Kwestie/questi, sowieso/ zo en zo.

In diezelfde groepjes zitten ook mensen die.. Uhmm… nouja laten we zeggen : een beetje een gekke manier hebben om dingen te schrijven. De ‘Me kleine schatjuhh’s ‘ en ‘Me Hubbies’ vliegen om je oren en als je het daarna volhoud verder te lezen, kom je nog meer pareltjes tegen. Neem bijvoorbeeld alle mogelijke manieren waarop je het woord sowieso schrijft. Ik snap echt niet hoe er zoveel mensen kunnen zijn die zo’n doodnormaal woord niet kunnen  schrijven en er maar: Zo en zo/ Zo wie zo/ soberso of sow en sow van maken. Gister kwam ik zelfs het woord questi tegen ipv kwestie, waarom ook makkelijk doen als het ook moeilijk kan he?

Mensen die weigeren te lezen.

Begrijpend lezen, was dat geen vak op de basisschool? Kennelijk is het heel erg moeilijk. Neem bijvoorbeeld de recente winacties, waarbij ik zei GEEN gedichtjes en GEEN  zielige verhalen te willen. Nou het ene gedichtje na de andere vloog om mijn oren en mensen begonnen nog net niet over hun dode cavia te vertellen.

Hetzelfde geldt voor marktplaats. Op aanraden zet ik tegenwoordig een vaste prijs bij mijn te verkopen spullen. Dan staat er dus bij dat minder bieden geen zin heeft. Zijn er dus gewoon mensen die de helft bieden en vragen of ze het daarvoor mogen ophalen. Uhmm… NEE!

De wereld is tegen ons illuminatie types

Mensen die denken dat de hele wereld tegen ze is, die geloven dat de regering zijn best doet om je tegen te werken en dat aids ontwikkeld is door farmaceuten om overbevolking tegen te gaan. Best dat je dat denkt, maar toen Joop Braakhekke laatst overleden was, was onder het bericht een discussie gaande over kanker. Dat het eigenlijk prima te genezen is, maar dat de overheid dat niet wil omdat het ze geld oplevert. Nou, ik ben maar op mijn handen gaan zitten..

Dingen die in andere landen ontbijt zijn.

Ik kijk wel eens van die filmpjes van Tasty op facebook en dan zie je gerechten waarbij je denkt: ‘Ohh! Dat is misschien wel lekker als avondeten!’ en dan staat er dus breakfast bij. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik hoef geen gehakt en jalapenos bij mijn ontbijt.

Mensen die hun onderbroeken strijken.

In bovenstaande ‘breiclub’ is het strijken ook nogal een dingetje. Regelmatig showen de dames hun keurige kastjes met gestreken theedoeken, gestreken washandjes en gestreken onderbroeken. Ik denk dat die mensen gewoon geen hobbies hebben, waarom zou je anders in … naam je theedoeken gaan strijken? Ik strijk dus echt nooit. Toen ik zwanger was heb ik in een vlaag van verstandsverbijstering alle babyspullen staan strijken. Ook de hydrofiele luiers, want dan zouden ze steriel zijn. Nou, wat een onzin eigenlijk. Want ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik ontsmet mijn kastjes niet ofzo, dus zodra die ‘steriele’ doeken in het kastje gaan, zijn ze niet meer steriel.

Hebben jullie af en toe wel eens iets waarvan je denkt, wtf?

Misschien vind je dit ook leuk

20 comments

Neelke 10 januari 2017 - 16:36

Hahaha die wcborstel.. te smerig! Ik koop gewoon zo’n 1 euro geval bij ikea en die gooi ik snel weer weg.

En ja, Marktplaats frustraties… zucht

Reply
Liset - Beautydagboek 9 januari 2017 - 18:17

Ojee, dat is zeker niet fijn om te weten dat mensen gewoon hun wc-borstel in de vaatwasser gooien, ieuww! En ja, die taalfoutjes of ‘me’ en al die varianten op sowieso. Ik vind het ook niet lekker lezen en haak dan al gauw af.

Reply
Josan 9 januari 2017 - 13:43

Iewwwww hopelijk ontsmetten ze die vaatwasser wel eerst. Dat is echt te ranzig voor woorden. Het ergste is natuurlijk ook gewoon dat je niet weet wie een stiekeme wc borstel in vaatwasser type is. Voor hetzelfde geld is je schoonmoeder er 1…lekker !

Reply
Anja 9 januari 2017 - 13:16

Ik wilde eigenlijk al niet verder lezen bij je eerste zin: wc borstel in de vaatwasser… Ik weet niet wie dat doet, maar bij zo iemand zou ik never nooit meer willen eten/drinken! Niet goed kunnen spellen is ook een ergernis van mij, maar soms komt het ook doordat mensen autocorrect gebruiken (die maakt zijn eigen koeterwals van woorden), sommige mensen zijn nou eenmaal geen kei in Nederlands, veel mensen zijn de draad kwijt vanwege sms of app taal en de rest is gewoon lui 😉 Niet begrijpend lezen is gewoon luiheid punt. Ik heb ook wel eens van die momenten dat ik denk: huh? Ouders die het slechte voorbeeld geven door voor te dringen, te liegen, door rood te lopen of iets anders te doen. Maar ook ouderen die asociaal zijn, maar dan wel afgeven op de jeugd… Gelukkig zijn er ook positieve what the… momenten 😉

Reply
Anneke 9 januari 2017 - 12:56

Ok, dit meen je niet. De wc borstel in de vaatwasser? Het mens was toch aan het grappen, geloof ik?!
Ik heb al vaak gekke dingen gehoord, maar dit slaat toch wel alles 😀

Reply
Jildou 9 januari 2017 - 12:43

Heel herkenbaar! Ik irriteer me vooral aan het gebruik van ‘me’ als bezittelijk voornaamwoord. Me kat, me vakantie, me moeder… Zelfs mijn vriend maakt die fout geregeld en ik vind het zó vreselijk! Me is een verkleinwoord van mij, m’n is een verkleinwoord van mijn! #frustratie 😉

Reply
Liess 9 januari 2017 - 09:59

Ik doe wel de afwasborstel in de vaatwasser maar de wc borstel gaat me wel iets te ver.
ik irriteer me ook aan sowieso (toevallig ook genoemd in mijn irritatieblog) en ik wordtdtdt fouten.

Reply
Leonie 9 januari 2017 - 09:20

Die wc borstel !!!!! Echt nieuwe informatie voor mij en ik griezel er echt van!! Ik koop gewoon om de zoveel tijd een nieuwe. Ik ga niet eens mijn best doen om dat ding schoon te maken. Gewoon Kliko!
En inderdaad die mensen met hun samenzweringstheorieën over overheden… Echt een goed verhaal voor in een film. Maar nee, niet in de werkelijkheid. Ik irriteer me dood aan die mensen. Maar als je er van uit gaat dat er clubjes mensen zijn die geloven in een Aliën op een troon. Of mensen die geloven dat de aarde nog steeds plat is, dan kijk ik helemaal nergens meer van op.

Reply
marjonS 9 januari 2017 - 09:07

De wc borstel in de vaatwasser? Uhm nee dat vind ik ook niet fris.
Onderbroeken strijken, helaas dat doe ik ook niet, haha. Gewoon in een la of mandje in de kast.

Ik vind het zelf wel prettig wanneer er normaal geschreven wordt, goed leesbaar en niet van die woorden als me hubbie enz zoals je hierboven benoemt.

Reply
Selina van Bers 9 januari 2017 - 08:57

Heerlijk stuk om te lezen!
Sowieso…….ik begrijp je helemaal! Oké…..ik ben een freak betreft spelling. Dus ik irriteer me zelfs aan dt’s die bij de ikvorm wordt geplaatst. SERIEUS?!
EN EEN TOILETBORSTEL IN DE VAATWASSER! Spontane kotsneigingen kreeg ik ervan toen ik het las.
WTF momentjes krijg ik van mensen die hun kinderen naar het kinderdagverblijf brengen terwijl ze vakantie hebben (ik heb totaal geen ervaringen met kdv maar ik heb “kenissen” die dat wel hebben. WTF zeg ik bij mensen die altijd maar als laatste hun geld pakken na een gezellig drankje of hapje en reageren; “oh, de volgende keer betaal ik.”
Terwijl ik denk; dat zei je de vorige keer ook, maar wijselijk mijn mond houd omdat ikzelf een kneus ben die altijd betaal. (Ieder jaar een van mijn goede voornemens, big fail ?)

WTF zeg ik soms als mijn kinderen of vriendjes van mijn kindjes hun mond opentrekken…..want ongeacht de leeftijd, zodra ook zij “WHAT THE F…..” kunnen uitspreken……..geloof me……dan zul je zelf reageren met WHAT THE……Waarom? Omdat je vaak weerspiegeld wordt. Dus…..weer een van mijn goede voornemens!

Fijne dag verder!

Reply
Tamara 9 januari 2017 - 08:49

hihihi HUMOR! 😀 (en nee ik haat strijken, dus ik strijk mijn theedoeken ook niet… al zweert mijn moeder erbij “omdat ze dan beter drogen”?????)

Reply
Annick 9 januari 2017 - 08:35

Hahah geweldig stuk! Bah een wc borstel in de vaatwasser? Gewoon een nieuwe voor 1 euro bij de ikea?. Begrijpend lezen is idd heel moeilijk. Als gastouder heb ik een eigen site met een pagina ‘ beschikbaarheid’ en daar staat heel duidelijk een schema met op welke dagen ik plek heb voor een x aantal kindjes. En dan nog een mail krijgen of ik op ma di wo do 3 kinderen kan opvangen en van school kan halen in een dorp verderop ?

Reply
Mèlanie 9 januari 2017 - 08:14

Serieus!!!! De wc borstel in je vaatwasser. Hoe verzin je ht gadverdamme…
En niet lezen, zo irritant?
Nou geef ik eerlijk toe, ik strijk SOWIESO bijna nooit, dus ook zeker geen onderbroeken…

Reply
anne 9 januari 2017 - 08:11

Bah die wc borstel… dat is echt heel goor! Ik strijk wel heel veel, volgens mij een beetje aangeleerd gedrag van huis uit en ik word er lekker rustig van, haha. Oh nee die ontbijtfratsen.. Maarja dat is een questie van smaak.. of was het nou kwestie? Ik vind het trouwens ook nog steeds ongelofelijk sat niet iedereen standaard zn tanden poetst. Of dat mijn man/hubby ( sorry kan het niet laten) geen dingen van de trap mee naar boven neemt.. hallooo het er niet voor de sier! Maar goed..dat is en andere discussie! 😉

Reply
Hanneke Koper 9 januari 2017 - 08:09

Wow, in de vaatwasser? Serieus? Dat is toch niet echt, hoop ik dan bacteriën vinden dat vast heel fijn. Misschien supergoed voor je immuunsysteem ofzo maar ik word er enigszins misselijk van.

Reply
Joyce 9 januari 2017 - 07:48

Gadverdamme, een wc borstel pleur je toch gewoon in de vuilnisbak en je koop bij de Action een nieuwe voor 39 cent. Doe niet zo moeilijk!

Overigens heb ik 3 maanden door Thailand gereisd en daar aten we 4x per dag rijst met kip. Als ontbijt, lunch, tussendoor en als diner halverwege de avond. Dat was best wennen de eerste week, maar ik vond het daarna heerlijk! En in appartementen in Spanje heb je van die Engelse ontbijtjes, heerlijk van die vette worst, spek, eieren, witte bonen in tomatensaus en meer van dat haha! Ik ben gek op brood, maar iets anders als ontbijt vind ik ook niet zo erg haha!

Reply
Loes Johanna 9 januari 2017 - 07:26

Hahaha, geweldig! Vooral die wc borstel in de vaatwasser, bah bah!

Reply
Patricia 9 januari 2017 - 07:14

Naast niet lezen, vind ik niet luisteren ook irritant… dat je heel verhaal hebt verteld en je gezelschap snel naar dezelfde dingen informeert: luister dan!

Reply
Channa 9 januari 2017 - 07:02

Haha, niet lezen is echt de normaalste zaak van de wereld maar zo irritant! En je wcborstel wassen in je vaatwasser, nou vond het nog erger dan ranzig!!

Reply
Marije 9 januari 2017 - 06:58

Whahaha so en so, mijn hemel! En je pleeborstel in de vaatwasser? Bah bah bah bah! Al moet ik bekennen dat ik voordat ik een baby had het heerlijk vond om de theedoeken te strijken in het kader van nette stapeltjes in de kast. Tsja, daar heb ik nu dus geen zin meer in hè.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.