Wauw, ik heb een nieuw record gevestigd!

by Tamara

Een paar weekjes geleden was Saar alweer anderhalf jaar oud. Toen stond ik er niet zo bij stil, totdat iemand laatst de opmerking maakte dat ik best wel snel steeds weer zwanger was tussen de kinderen. En dat klopt! Want bij toen Maxim 16 maanden was was ik weer zwanger en toen zowel floris als Lauren 18 maanden waren, was ik alweer zwanger van de volgende. Deze keer ben ik niet zwanger en op de één of andere manier voelt dat een beetje als een opluchting. Het klinkt misschien heel stom, maar ik was echt heel erg bang dat ik rond deze periode weer zwanger zou raken. Het kan nog natuurlijk, maar ik ga er niet vanuit haha.

9 Jaar zwanger met kleine tussenpozen.

In de afgelopen 9 jaar was ik eigenlijk altijd zwanger, of ik gaf borstvoeding, of beide. Er is in de afgelopen 9 jaar maar 1 maand geweest dat ik niet zwanger was en geen borstvoeding gaf en dat was in de maand dat ik stopte met bv geven aan Maxim en zwanger werd van Floris. Sarah krijgt nog steeds borstvoeding, maar ik weet van mezelf dat 2 jaar wel ongeveer de max is en de 10 jaar ga ik dus waarschijnlijk niet aantikken, maar dat is niet zo erg.

Ik merk aan mijn lichaam dat het wel heel erg zwaar was de afgelopen jaren en dan vooral met al die zwangerschappen. Zo heb ik bijvoorbeeld nog steeds af en toe last van mijn bekken, heb ik wat blijvende schade overgehouden aan mijn zwangerschappen en tja.. Zoals vriendinnetje Joyce al zo ontzettend lief zei: Je kunt wel aan mijn lichaam zien dat ik vier kinderen heb gekregen. Dat is helemaal niet erg, die strepen en dat slappere buikje van mij dat maakt me niet zo heel erg veel meer uit. Alleen ik denk dat het over een tijdje wel weer fijn is als mijn lichaam gewoon weer helemaal van mij is na zoveel jaren.

Overigens ben ik wel heel bang voor wat mijn lichaam gaat doen als ik geen borstvoeding meer geef. De afgelopen 9 jaar is het natuurlijk continue onder invloed geweest van allerlei hormonen van de zwangerschappen en de borstvoeding daarna. Dus ik ben bang dat ik ineens meeeega ga ontzwangeren ofzo. haha!

Maar goed, dat is een zorg voor later! Voorlopig zijn we namelijk nog lang niet klaar.

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Lida 15 april 2019 - 13:21

Het kan best zijn als je stopt met borstvoeding dat je gewrichtsbanden weer sterker worden en je minder last van je bekken krijgt. Was met mij wel zo. En ik ben ook iemand die langer dan een jaar borstvoeding geeft. Volgens m’n fysiotherapeut houdt dat je lichaam een beetje in de zwangerstand. Maar verder geen heftige ontzwangerperiode na het stoppen hoor. Maak je geen zorgen.

Reply
Joyce 11 april 2019 - 23:29

Misschien kun je eens een blog schrijven over jou ervaringen met de borstvoeding! Geef zelf ook borstvoeding, en vind het toch wel fijn om ervaringen van andere mama’s hierover te lezen! ? de mindere dagen, tandjes, krampjes, openbaar voeden of toch niet, slapeloze nachten, en de mooie momenten van borstvoeding geven! Aangezien jij toch wel een ervaren moeder bent met borstvoeding zou het veel mama’s net dat duwtje in de rug kunnen geven om toch door te zetten bij de moeilijke of om borstvoeding te geven ipv fles!

Groetjessss

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.