Wat voor interieurkeuzes zou ik maken in een nieuw huis?

by Tamara

Nee mensen, het is helaas nog niet zo ver! We zijn nog steeds druk op zoek naar een huis en ik heb inmiddels het idee dat we nooit iets gaan vinden dat aan onze wensen voldoet, maar goed… Dromen mag altijd toch? In gedachten hebben we een nieuw huis al helemaal ingericht, van vloeren tot plafonnières en van keuken tot keukenverlichting. Na negen jaar samen in dit huis wonen en daarvoor vier jaar samen te hebben gewoond in ons vorige huis, heb ik gemerkt dat onze stijlen mijlenver uit elkaar liggen! Toch hebben we samen een stijl gevonden die volgens ons in elk huis wel past en die we beide heel erg mooi vinden! Wat we in een eventueel nieuw huis gaan doen? Dat vertel ik jullie in dit artikel!

De vloer.

In ons huidige huis hebben we negen jaar geleden gekozen voor een laminaattegel in antraciet grijs. Het is een ideale vloer, je ziet er helemaal niets op en na negen jaar is hij nog helemaal perfect, op een paar beschadigingen na. Hoewel ik heel erg blij ben met deze vloer, wil ik in een ander huis toch iets lichters. We zitten zelf te denken aan een lichte houten vloer, gelegd in visgraat motief. Dat vinden we beide heel erg mooi, alleen jammer dat het nu zo ‘in’ is hahha. Waarschijnlijk zouden we dan gaan voor pvc.

De meubels.

In de afgelopen jaren hebben we net allemaal nieuwe meubels gekocht. We kochten een nieuw bank, nieuwe eetkamerstoelen en nog veel meer. Alleeeen.. De bank die we kochten is veel te klein. Op onze vorige bank zaten we nooit met zijn allen, dus ik dacht ( met al mijn zwangerschapshormonen) dat we best een kleinere bank konden kopen. In een volgend huis wil ik graag weer een grote hoekbank! Ik ben trouwens al een beetje aan het rondkijken geslagen voor een mooie hoekbank en kwam een hele mooie tegen bij karwei!

Daarnaast wil ik ergens een loungestoel in een mooie accentkleur. Dat wil ik nu ook al graag, maar we kunnen niet echt eentje vinden die we beide mooi vinden.

De kleuren in huis.

In dit huis hebben we al een heleboel kleuren op de muur gehad. Van azuurblauw tot zandkleurig en van groen tot zwart. Ohja en we hebben nog een hele tijd een lichtgrijze periode gehad. Inmiddels hebben we nu twee jaar de hele woonkamer wit, met een donkerblauwe muur achter de tv. In een volgend huis zou ik zeker weer voor grotendeels wit gaan, al vind ik heel licht blauwgroen ook wel heel erg mooi. Alleen daar is mijn vriend niet zo van overtuigd haha.

Voor de kinderkamers zou ik ieder zijn eigen kleur laten kiezen. Het zijn immers hun kamers en ze hebben allemaal een prima smaak. Ze krijgen dan witte muren met 1 muur in een accentkleur. Bij Lauren wordt dat roze, ( alles moet roze! Haha) Bij Floris waarschijnlijk groen en Maxim houdt van blauw. Tegen de tijd dat we ooit eens een huis gevonden hebben kan Saar vast ook zelf kiezen haha.

de kamer van de jongens nu. Dit ga ik niet perse nog eens doen hahaha

 

De verlichting en accessoires.

Dan de verlichting. In dit huis heeft het heel lang geduurd voordat we onze draai hadden gevonden met verlichting. De eerste jaren was het een allegaartje van bijeengeraapte lampen en spullen en pas later zijn we gaan investeren in mooiere verlichting. Zo hadden we tot voor kort een hele lelijke hanglamp boven de eettafel hangen. Maar we konden geen mooie mooie hanglamp voor de eettafel  vinden, dus ja.. we lieten hem maar hangen. Toch vonden we onlangs een hele mooie en die gaat zeker mee naar een nieuw huis.

Bij dit huis hebben we er dus best wel lang over gedaan om mooie lampen te vinden, maar inmiddels weten we wat we willen en dat maakt de zoektocht een heel stuk makkelijker. Ook hebben we bij dit huis heel lang de gewone gloeilampen laten zitten, als ik nu nieuwe lampen zou kopen dan zou ik meteen overgaan op ledlampen, bijvoorbeeld van Lampen24.nl . Dat is een webshop waar je allerlei verschillende soorten lampen kunt kopen! Heel erg handig!

Verder wil ik in een nieuw huis vooral veel natuurlijke materialen gebruiken. Toen we op vakantie waren naar Dierenbos, was het huisje daar zo leuk ingericht! Ik heb daar heel veel inspiratie opgedaan voor een nieuw huis. Ohja en natuurlijk veel plantjes!

Raamdecoratie.

Raamdecoratie op maat

We hebben in dit huis nu een aantal jaren plisse gordijnen van Veneta hangen. Die bevallen heel erg goed en die zou ik voor een nieuw huis zo weer aanschaffen. Wat ik heel erg fijn vind, is dat ze heel veel warmte tegenhouden van buiten en in de winter juist veel warmte binnenhouden. Daarnaast vind ik ze ook gewoon heel erg mooi.

Daarnaast zou ik alleen wel heel graag nog mooie overgordijnen willen. Ik vind het ontzettend stom staan om de plissegordijnen helemaal dicht te doen, dus ze staan altijd open. Maar ik vind het ook niet leuk om helemaal in het zicht te zitten haha.

Kortom, een heleboel dingen die we zouden willen veranderen in een ander huis. Maar goed, dan moeten we eerst maar eens een huis vinden.

Droom jij wel eens weg over dingen die jij zou willen veranderen in huis?

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.