Wat je kunt doen met je overgebleven chocolade!

by Tamara

Jaja, ik hoor jullie wel denken, wat nou overgebleven chocolade? Wat is dat? Dat hebben wij nooit hoor! Nee hoor grapjassen, wij ook niet zo vaak. Want met twee meisjes in huis die dol zijn op chocola en een moeder die het eigenlijk niet mag hebben, maar die het wel heel lekker vindt, blijft er nooit chocolade over. Maar! Stel dat je dat wel hebt, dan kun je dit ermee doen!

Chocoladetaart maken.

Ik deelde een tijdje geleden al dit recept voor witte chocoladetaart met bastogne bodem. In dit recept gebruik ik witte chocola, maar je kunt ook gewoon bruine gebruiken, of twee soorten door elkaar. Ik had laatst gezien dat iemand een soort swirl had gemaakt van witte en bruine chocolade en dat zag er heel erg lekker uit!

Chocolade aardbeien maken.

Dit deden we vroeger altijd! Chocolade smelten, aardbeien erin dippen (of stukjes banaan, ook lekker) en dan opstijven in de koelkast. Ziet er niet alleen heel erg leuk uit, maar het is ook nog eens heel erg lekker! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om meerdere soorten fruit op een stokje te doen, of af te wisselen met marshmallows!

Koekjes bakken.

Heb je nog vaderdag chocolade over en heb je geen idee wat je ermee moet doen? Soms als wij koekjes aan het bakken zijn, dan verkruimel ik wat chocolade of breek ik het in kleine stukjes en gooi ik het door het koekjesdeeg heen. Wel zorgen dat het een beetje binnenin het koekje zit, omdat het natuurlijk gaat smelten, maar het is zeker een aanrader om eens te proberen! Wat ook leuk is, is je koekjesdeeg om wat chocola heen vouwen! Dan heb je zo’n gevuld koekje die nu helemaal hip zijn haha.

Chocolademelk maken.

Mocht je nou wat gewone chocola zonder vulling over hebben, dan kun je ook chocolademelk maken! Niet zo lekker in de lente, maar wel als het weer wat kouder wordt. Je kunt een beker melk in een pannetje gieten en hier langzaam wat chocola doorheen roeren. Ook erg lekker met witte chocola!

 

Heb jij nog ideetjes wat je met overgebleven chocola kunt doen?

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.