Wat is er toch met mijn lichaam aan de hand?

by Tamara

Het begon met een onverklaarbare buikpijn en inmiddels blijft het overal maar zeer doen. Ik heb er al meerdere bezoekjes aan de huisarts op zitten, maar ze kunnen niet echt wat vinden. Komt het door het slaapgebrek? Omdat ik iets aan de zware kant ben? Of komt het door stress? Ik heb een tijdje getwijfeld om hierover te schrijven, maar misschien herkend één van jullie mijn klachten en weet iemand wat ik eraan kan doen.

Het begon vorig jaar.

Vorig jaar had ik een tijdje steeds onverklaarbare buikpijn. Het begon als een soort stekende pijn en na een tijdje ging het over in een aanhoudende pijn. Zowel bloedprikken als een buikecho leverden niets op en zo snel als het gekomen was, zo snel was het ook weer weg. Een hele tijd lang was het rustig, totdat ik ineens vaak hoofdpijn begon te krijgen. Het was een hoofdpijn die voelde alsof er iets op mijn hoofd gelegen had, of dat ik mijn hoofd gestoten had. En dan een lange aanhoudende pijn. Heel erg vervelend, maar ook dat ging na een tijdje weer over.

Waarom komt het steeds terug?

Ik heb altijd al last van mijn knieen gehad, maar meestal was het met vlagen. Als ik veel gelopen had deden ze een paar dagen zeer, maar het ging daarna ook wel weer over. Echter is het sinds een paar maanden zo, dat ik heel veel last van mijn benen heb. Het is alsof ik een flinke beenworkout achter de rug heb en daardoor spierpijn heb, alleen heb ik dus niet gesport. Vooral in de avond en nacht is het zo erg, dat ik inmiddels weer met eenkussen tussen mijn benen slaap om ze wat rust te geven.

Daarnaast heb ik ook steeds ineens heel erg veel last van mijn rug en zit mijn schouder steeds helemaal vast.

Wat is er toch met me aan de hand?

Na de vakantie ga ik weer naar de huisarts, want ik wil gewoon een oplossing. Het gaat zo niet langer, want dit begint me echt te belemmeren in mijn dagelijks leven. Ik heb wel wat gegoogled en daar komt grotendeels uit dat het stress gerelateerd kan zijn. Maar stress? Waar heb ik dan stress van? Ik heb geen idee!

Nu ben ik wel heel erg benieuwd of er meer mensen zijn die dit hebben meegemaakt en wat het bij jullie bleek te zijn.

Misschien vind je dit ook leuk

14 comments

Wendy 19 februari 2019 - 15:18

Aiii wat shit dat je je zo vielt. Hebben ze je bij het bloedprikken ook op je schildklier geprikt? Veel van je klachten komen overeen. Het kan ook helemaal iets anders zijn natuurlijk maar wel ff een tip om die ook te laten controleren. Sterkte!

Reply
Anoniem 18 februari 2019 - 20:19

Een te traag of te snel werkende schildklier, ijzertekort, vit d tekort? Zelf heb ik hoofdpijn van progesteron (zit in spiraal), en ook het prikkelbare darmsyndroom. Ik heb terug een gelukkige buik door het fodmapdieet. Ik ken mijn buik nu ook wat beter en weet wat mijn darmen graag hebben en wat niet. Dat doet veel… Succes met de zoektocht!

Reply
Noa 18 februari 2019 - 19:58

Ik heb Vitamine b12 tekort door allemaal vage klachtjes die soms opeens weg waren! Google er maar eens op!

Reply
Marieke 18 februari 2019 - 19:49

Erg vervelend! Ik herken me hier best wel in. Gooide het altijd op druk met werk en studie. Zo kwakkelde ik ook maanden door tot ik ook overal “pijntjes” kreeg. Meerdere malen bij de doktet geweest en uiteindelijk kwam er uit dat ik een vitamine D tekort had en er ontstekingswaardes in het bloed te vinden waren. Heb je de huisarts al om een algheel bloedonderzoek gevraagd? Een vitamine D tekort klinkt heel onschuldig maar kan je verzekeren dat het knap lastig kan zijn. Sterkte en hoop dat je snel duidelijkheid hebt.

Reply
Monique 18 februari 2019 - 10:31

Ben je al eens oo lyme getest? Geeft vaak ool vage klachten! Ik hoop dat je er snel schter komt

Reply
Ramona Chen 18 februari 2019 - 09:21

Hoii de hoofdpijn en buikpijn idd misschien door je spiraal.. de pijn in de knieen en benen misschien restless legs.. google maar eens! xxjes

Reply
Nanine 18 februari 2019 - 08:17

Chronisch slecht slapen veroorzaakt onbewust misschien ook stress en het kan misschien aan je spiraaltje liggen. Maar ja, ook ik ben geen dokter. Ik zou inderdaad toch weer een bezoekje naar de huisarts brengen. Sterkte!

Reply
Silvie 18 februari 2019 - 08:01

Vooral de buikpijn en hoofdpijn herken ik van de mirenaspiraal. Ze konden bij mij niks vinden, 4 jaar aangesukkeld ermee… nog nooit zoveel inwendige onderzoeken en echo’s gehad.
Toen de spiraal eruit ging waren de klachten over… en dat terwijl iedereen zei dat het daar vast niet aan lag omdat die er goed in zit…
Sterkte

Reply
Mamavan4 18 februari 2019 - 07:37

Kreeg je deze klachten na het zetten van je spiraal? Of had je al deze klachten? Ben geen dokter maar mss heeft het te maken met de hormonen van de spiraal?

Reply
Anoniem 18 februari 2019 - 07:27

Misschien is het ook een idee om is bij een fysio of ostheopaat langs te gaan om te kijken of die wat voor je kunnen betekenen?

Reply
Kim 18 februari 2019 - 07:08

Hoi! Jeetje, wat vervelend zeg. Beterschap allereerst. Ben wel benieuwd wat de huisarts na de vakantie zegt.

Los van dat, zou het kunnen zijn dat je niet zozeer stress ervaart, maar je lichaam wel in reservestand staat? Ik ben geen dokter, wil je ook niets aanpraten, maar wanneer heb jij tijd om op te laden? Wanneer kan jij even iets voor jezelf gaan doen, niet omdat het moet, maar omdat je het leuk vindt? En dan ook iets wat je echt leuk vindt.

Ik hoop dat je de oorzaak kunt vinden en het kunt aanpakken. Succes in ieder geval.

Reply
Michelle 18 februari 2019 - 20:18

Hoi Tamara, ik sluit me bij Kim aan. Als t puur lichamelijke uitgesloten is dan is stress toch wel een logische verklaring. Ik ken je persoonlijk niet maar uit je blog maak ik op dat je A: moeder bent van 4 kinderen waar jij continue voor zorgt.en ook nog t huishouden draaiende houdt zonder daarbij een auto te kunnen pakken, B: je partner veel weg is voor werk maar ook voor hobbies (en jij dan?? Wanneer ben jij in je eentje de deur uit en wordt t huishouden en de kids voor gezorgd door iemand anders?), C: je veel mee hebt gemaakt rondom je moeder, D: er veel zorgen zijn geweest rondom je zonen, E:, je chronisch slaaptekort hebt.. Een mens zou door minder omvallen (ik in ieder geval wel, ik heb namelijk al jaren soortgelijke klachten af en aan door spanning en stress). De spiraal zou idd ook kunnen, maar dat kan je zelf beter inschatten . Als de klachten ervoor al aanwezig waren dan zal het niet de spiraal zijn. Ik hoop dat je er snel achter komt wat het is en dat je wat aan de klachten kunt doen. Liefs.

Reply
Marina 18 februari 2019 - 07:08

Je kunt ook denken aan een vorm can reuma of lyme?

Reply
Anoniem 18 februari 2019 - 07:05

Ik ben geen dokter, hihi maar ik herken een stukje ervan. Ik had jaren geleden ook vaak last van pijntjes (vooral rug nek ed) en veel hoofdpijnen. Bleek het toch stress te zijn (al dacht ik van niet) omdat het bindweeefsel te hard werd en bloedvaten bekneld kwamen te zitten.
Voor mij was het de oplossing om langs een manueel therapeut te gaan. Sindsdien ga ik elke maand, ze maakt mijn bindweefsel los op de rug en mijn nek door manipulatie en massage. Wie weet is het bij jou iets vergelijkbaars?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.