Wat is de beste zorgverzekering?

by Tamara

Het is een vraag die nog niet zo gemakkelijk te beantwoorden is. Wat is de beste zorgverzekering? Het antwoord hangt namelijk volledig af van wat jij belangrijk vindt. Kijk je vooral naar klantvriendelijkheid, of is de prijs voor jou doorslaggevend? Wil je je ruim laten verzekeren tegen medische kosten, zodat je bijna gegarandeerd nooit zelf voor een rekening hoeft op te draaien, of doe je het liever wat meer basic? Al dit soort factoren spelen een rol als je de voor jou beste verzekering uit gaat zoeken.

Basisverzekering: kijk naar de kosten

Laten we beginnen bij het begin, de basis. Letterlijk. In Nederland zijn we namelijk allemaal verplicht om een Basisverzekering af te sluiten. De dekkingen van de verschillende verzekeraars hoef je eigenlijk niet te controleren, die is namelijk overal gelijk. Het is de overheid die bepaalt wat er in het basispakket moet zitten, namelijk.

De verzekeraars mogen wel zelf hun premie voor de verzekering bepalen. Omdat zij allemaal dezelfde dekking bieden, ontlopen deze elkaar niet veel. Toch kunnen er verschillen tussen zitten, en zeker als de kosten voor jou doorslaggevend zijn is het goed de verschillende verzekeraars even goed met elkaar te vergelijken. Een klusje dat je overigens wel jaarlijks moet herhalen; dat een verzekeraar het ene jaar de goedkoopste is, wil niet zeggen dat dit het jaar erna weer het geval is.

Aanvullende pakketten? Daar zitten grote verschillen in

Heb je de basis uitgezocht, dan gaan we verder naar de aanvullende pakketten. Hier wordt het al wat lastiger. Deze hoef je namelijk niet verplicht af te sluiten. Je kunt er ook voor kiezen om alle medische kosten die niet door de basisverzekering worden vergoed zelf te betalen. Houd er wel rekening mee dat het hier kan gaan om enkele kosten die veel mensen regelmatig maken, zoals een bezoekje aan de tandarts of de fysiotherapeut.

Aanvullende pakketten met elkaar vergelijken is een stuk lastiger, omdat de dekking per verzekeraar en per pakket sterk kan verschillen. Hier is het vooral zaak om in kaart te brengen welke dekkingen jij wenselijk vindt, en op zoek te gaan naar pakketten die hierbij aansluiten. Wil je bijvoorbeeld veel fysiotherapiebehandelingen vergoed krijgen, of maak je hier haast nooit gebruik van? Kies vooral een pakket dat niet minder, maar ook niet meer vergoedt dan je normaal gesproken zou gebruiken. Zo voorkom je dat je je verzekert voor kosten die je nooit gaat maken, en daardoor te veel premie betaalt. Door vervolgens de pakketten die het best bij jouw wensen aansluiten met elkaar te vergelijken, zowel qua kosten als qua dekkingen, kun je de voor jou beste verzekering afsluiten.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.