Wat ik van mijn dochter leerde.

by Tamara

Tja na twee jongens was dat toch wel iets geheel nieuws, een meisje. Nu leerde ik van mijn zoons onder andere dat echt alle mannen hetzelfde zijn! (hier komt nog een apart artikel over) Maar ik had niet verwacht dat ik zoveel kon leren van het hebben van een meisje, ik ben er tenslotte zelf ook 1!

DSC_0375

Nooit verwacht dat ik een dochter zu hebben met speldjes in haar haar en dat ik dat nog leuk zou vinden ook!

Ik geloof dat ik altijd al heb geroepen dat al dat roze niks voor mij was. Als ik ooit een dochter zou krijgen, dan zou ze blauw dragen en groen. Ze zou een spijkerbroek aankrijgen en door de modder mogen rollen, als het maar geen meisje-meisje zou worden en tutu’s en prinsessenjurkjes? De horror! Ik kan je vertellen.. Dat roze went heel snel, er is geloof ik zelfs geen kleur die ik haar leuker vind staan. Ja, ik geef het toe, ik ben zo’n moeder die roze met roze en nog meer roze in allerlei verschillende tinten combineert en het nog leuk vind staan ook!

 

Wat ik ook leerde is dat het mannen manipuleren er al heel vroeg inzat. Ze kijkt af en toe op een manier naar haar broers en vader waarbij ze hun gewoon echt om hun vinger wind. Dan ligt ze in de box wat te mopperen en gaat papa er even heen om haar te sussen, wanneer ze dan haar allerliefste lachje opzet, lijkt ze gewoon te weten dat hij haar dan toch niet kan laten liggen, zeker als ze er nog een pruillipje bij trekt. Tja, mannen zijn gewoon erg gevoelig voor wat vrouwen willen, zelfs als ze nog heel erg klein zijn.

Wat ik ook leerde is dat je wanneer je een dochter krijgt, je een heleboel angst van vroeger terugkrijgt. Je herinnerd je elke keer dat iemand je hart brak, al je eerste keren en hoe kwetsbaar je je soms voelde. Kijk ik bij de jongens uit naar de tijd dat ze gaan puberen, als ze aan hun brommers knutselen en vriendinnetjes mee naar huis nemen, zie ik er bij Lauren tegenop, omdat ik nog zo goed weet hoe het allemaal was!

Maar wat ik vooral van haar leerde, is dat het niet uitmaakt dat ze een meisje is, ze is mijn dochter, maar bovenal mijn kind, een deel van mij. Waar ik me bij mijn eerste niet kon voorstellen dat ik ooit nog zoveel van iemand kon houden, bewijzen ze alledrie dat ik het mis had. Ongeacht of het nu jongens of meisjes zijn.

 

Misschien vind je dit ook leuk

12 comments

Carlijn 16 september 2015 - 04:23

Meisjes zijn suuuuuuperleuk! Ik ‘wilde’ altijd jongetjes maar ben toch wel echt een meisjesmoeder, vind het heerlijk. Vind vooral je laatste alinea mooi; uiteindelijk gaat het er helemaal niet om of je een meisje of jongen hebt. Ieder kindje is een wonder!

Reply
Channah 14 september 2015 - 14:15

Ik herken echt heel erg veel in wat je schrijft.. Ik denk soms aan hoe ik ‘vroegaaah’ was, en dan hoop ik echt dat mijn dochter bepaalde keuzes niet gaat maken. Maar aan de andere kant dachten onze ouders dat natuurlijk ook over ons.

Reply
Debby Riemens 14 september 2015 - 14:01

Wat leuk om te lezen. Ik heb zelf alleen een zoontje van 10 weken. Dus kan niet met je meepraten. Maar wel leuk om te zien hoe trots je bent.

Reply
Sonja 14 september 2015 - 13:00

Grappig om te lezen, en heel herkenbaar! Mijn kleine meid weet ook al heel goed hoe ze mensen om haar vinger windt. Wink wink met die wimpers, en pruillipje en… oef!

Reply
Sofie 14 september 2015 - 10:23

ooohja heel erg herkenbaar 🙂 hier tot nu toe 3 jongens en 1 meisje (het meisje is de 2de in rij)

Reply
Malou 14 september 2015 - 09:48

Heel mooi geschreven! Nomi kan dat ook heel goed, mensen om haar vinger winden 😉

Reply
twinkelbella 14 september 2015 - 09:18

Ooh ja helemaal herkenbaar! Zo klein als ze zijn weten ze iedereen al om hun vinger te winden haha. En dan soms dat lachje ook als ze krijgen wat ze willen 🙂

Reply
angelique 14 september 2015 - 08:57

Prachtig geschreven!!

Reply
Charlotte 14 september 2015 - 08:18

Haha hier zouden ook geen roze kleertjes in huis komen… Ze heeft er nu toch ook een paar (niet veel) en ook hier windt ze papa (en haar opa’s) zo om haar vingertje!

Reply
Geertje - Stay At Home Mama 14 september 2015 - 07:57

Ik heb geen vergelijkingsmateriaal maar 1 ding is zeker, hier kunnen ze papa ook zo om hun vinger winden!!

Reply
Bianca 14 september 2015 - 07:29

Zo herkenbaar en heerlijk geschreven weer! Dat mannen manipuleren word alleen nog maar erger wacht maar tot ze straks in de peuter puberteit zit haha x

Reply
Simone 14 september 2015 - 06:33

En dat laatste is het belangrijkste! Leuk geschreven :).

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.