Wat ik nog wil veranderen in onze keuken.

by Tamara

Al jaren was het een grote frustratie, onze mini keuken in ons oude huis. Hij was best wel heel erg klein, niet handig ingedeeld en hij was ook nog echt aan vervanging toe. Omdat hij zo klein was, paste er geen vaatwasser in en was er eigenlijk helemaal geen ruimte om aan te werken. Ik had echt een heel klein stukje aanrecht om wat dingen te snijden en ik vond in de keuken staan dan ook helemaal niet fijn. In ons nieuwe huis hebben we juist een mooie grote keuken met veel bergruimte en ook veel werkruimte! Heel erg fijn! En hoewel ik ontzettend blij ben met onze keuken en we hem ook zeker de komende jaren niet gaan vervangen, zijn er een aantal dingen die ik nog graag zou willen aanpassen! En die vertel ik jullie in dit artikel.

De kleur.

Toen we het huis kochten, was de keuken lichtgrijs. Een hele mooie kleur, maar aangezien we de rest van het huis in groentinten hebben en ik graag iets donkerder wilde, hebben we hem onlangs geschilderd in de kleur Woudgroen van Flexa. Heel erg blij mee!

Een vakkenkast.

We hebben nu een hele mooie buffetkast in de keuken staan, of tenminste, ik vind hem heel erg mooi. Mijn vriend vind hem dus heel erg lelijk. Hij rammelt een beetje als je erlangs loopt en dat vindt hij heel erg irritant. Dus we hebben een compromis gesloten. Als de keuken helemaal af is (gaat nog wel even duren hoor, op ons klustempo haha) komt er zo’n vakkenkast met een ‘theebarretje’ Ja ehm. Wij drinken dus geen koffie, dus we vinden dat leuker! Haha! En vooral heel veel bergruimte met afgesloten kastjes onderin. Dat lijkt me ook heel fijn!

Plankjes ophangen.

We hebben boven het aanrecht nog een grote kale muur, waar ik graag twee mooie brede eikenhouten plankjes wil ophangen. Hier wil ik nog kruidenpotjes, kruidenplantjes en bijvoorbeeld een mooie hangplant op zetten! Maar het is ook een leuke plek om mijn kookboeken, die nu nog in een verhuisdoos ergens staan, neer te zetten. Ik heb op internet al een aantal mooie voorraadpotten gezien, vooral die van Eva Solo vind ik heel erg mooi, en die wil ik dan bijvoorbeeld vullen met pasta voor op de plank. Ook hebben ze van dat merk nog hele mooie koekenpannen! Dus die kunnen ook op mijn lijstje!

De vloer.

Er ligt momenteel een lichte laminaatvloer in de keuken en hoewel we die eerst wilden vervangen voor dezelfde vloer als de woonkamer heeft, zag ik laatst bij iemand een tegelvloer voorbij komen met grote grijze tegels. Nu willen we sowieso de vloer in de hal vervangen en het lijkt mij wel leuk om dat allemaal hetzelfde te maken. Nu zei de buurvrouw naast ons nog wel dat er misschien een kans is dat de originele vloer er net als bij hun nog onder zit, maar dat zien we dus pas als de de huidige vloer eruit trekken. Zou ook wel een leuke verrassing zijn!

Bestek.

Ik snap niet hoe het kan, maar ondanks dat ik een paar jaar geleden een hele bestekset heb gekocht, hebben we inmiddels weer een allegaartje van bestek in de la liggen. Om de één of andere reden hebben we veeeel meer lepels dan messen en vorken en de theelepels en taartvorkjes zijn bijna allemaal spoorloos!  Dus die moeten we ook nog hebben!

Nu is het allemaal een meerdere jaren plan, maar goed, we wonen hier ook nog wel een tijdje! De keuken is in ieder geval al geverfd, dus dat is al een begin!

Dit artikel is een samenwerking.

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.