Wat ik deed op mijn eerste dag alleen in een half jaar!

by Tamara

Gisteren was het dan zo ver! voor het eerst in gewoon een half jaar tijd, was ik een paar uur alleen thuis! Het is iets waar ik stiekem maanden naar uit heb gekeken en hoewel het misschien erg is om toe te geven, heb ik er echt ontzettend van genoten. Van te voren had ik allemaal dingen bedacht die ik wilde doen als het moment eindelijk daar zou zijn, maar ehh, wat daar uiteindelijk van terecht is gekomen? Dat vertel ik je in deze blog!

Voor het eerst alleen!

Ik weet nog wanneer ik voor het eerst een ochtend alleen thuis was. Dat was nog in ons oude huis, toen Sarah, de jongste, voor het eerst naar de voorschool ging. Ik weet nog heel goed dat het allemaal zo lang duurde en dat ik niet zo goed wist wat ik met die ‘vrije’ tijd moest doen, maar ja. Daar wende ik snel genoeg aan! Die twee ochtenden per week werden de dagen dat ik even flink ging knallen het het huishouden en werk, zodat ik de rest van de week iets minder hoefde te doen. Pas na een tijdje gunde ik mezelf in die ochtenden juist ook een beetje rust om een beetje bij te komen van die andere drukke ochtenden en dagen! Maar goed, stilzitten is niet echt mijn ding en ik kwam alsnog regelmatig veeeel tijd tekort! Haha. Dat was één van de redenen dat ik besloot Sarah in plaats van twee ochtenden, twee hele dagen naar school te doen. Oké, dat was in plaats van tot half 1, tot 2 uur, maar dan had ik net even wat tijd extra!

Na de verhuizing.

Zoals jullie misschien wel weten heb ik vier kinderen. De twee oudsten gaan naar een andere school dan de twee jongsten, dus het is best een gevlieg af en toe. Maar in de afgelopen maanden zorgde het er vooral voor dat de ene helft wel thuis was en de andere niet. Een beetje onhandig dus. Daar kwam nog bij dat sinds 1 oktober, toen we de sleutel van ons huis kregen, Richard ook thuis werkte en hoewel ik het heel gezellig vond, miste ik toch de momentjes voor mezelf een beetje.

En dan die eerste dag!

Dus ehh ja, ik was al een hele lange tijd niet meer alleen thuis geweest en stiekem keek ik daar heeeeel erg naar uit! Ik had al allemaal ideeen voor wat ik wilde doen. Even flink schoonmaken, series kijken, en heel wat werk wegwerken. Maarehh, dat ging toch een beetje anders. Ik maakte met mezelf de afspraak dat ik tot tien uur ging schoonmaken en dat ik daarna gewoon iets kon gaan doen dat ik zelf leuk vond. Ik bedoel, dat had ik wel een beetje verdiend na de afgelopen maanden toch? Dus ik verschoonde alle bedden, maakte de keuken helemaal schoon en draaide wat wasjes. Echt, je vliegt door het huis heen zonder peuter aan je been hoor! En daarna heb ik een grote mok thee gemaakt en ben ik heerlijk aan het schrijven gegaan!

Het was echt een super relaxte dag! En ondanks dat ik nog best veel heb gedaan, voelde het net als een dagje vakantie ofzo. Al was ik wel blij toen ik de kinderen weer mocht halen hoor! Haha!

Genieten jullie ook zo van een dagje alleen af en toe?

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.