Wat ieeets minder leuk is aan borstvoeding.

by Tamara

Jup, ik heb voor de derde keer een bv-poging gedaan. Nadat poging 1 en 2 best geslaagd waren ( 16 & 22 maanden) besloot ik het gewoon nog een keer te doen. Want jeej! Eindelijk iets gevonden wat ik echt goed kan ( naast heeuuule knappe kinderen maken natuurlijk).

Ik lieg als ik zou zeggen dat ik borstvoeding geven niet leuk vind. Ik vind het toch wel bijzonder en ben heel erg trots dat Lauren nu een dikke onderkin heeft door mijn melk. Maar weetje? Het is gewoon af en toe ook even niet leuk! En dat zet ik vandaag even op een rijtje!

Mevrouw onderkin

Mevrouw onderkin

1. De eerste keer doet verrekte veel pijn!
En met een beetje pech de keren erna ook. Ik ben een ontzettende aansteller qua pijn en had bij Maxim welgeteld twee kloofjes. Nu voelt het sowieso gewoon raaaar die eerste keren voeden. Maar met kloofjes vond ik het geen bal aan. ( Eigenlijk alleen doorgezet omdat iedereen zei dat ik moest stoppen. Eigenwijs zijn is ook een vak!)

2. Die stuwing!
Wauw! Eindelijk had ik dan van die enoooorme Pamela tetten! Maar pfff, het leek wel alsof ze continue op ontploffen stonden! En ze waren keeihard!! En pijnlijk en als je ze stootte, aaaaaaauw!!!

image

3. Dat gelek!
Ja echt, jullie konden al meegenieten van mijn mooie doorlekvlek in mijn shirt. Maar dat was nog maar het topje van de ijsberg. Die dingen lekken of spuiten gewoon de heeeeele dag door! Na elke voeding verschoon ik die koffiepads ( zoogcompressen) en toch zijn ze elke keer weer zeiknat!
Om nog maar te zwijgen over het feit dat ik altijd doorlek als het net niet uitkomt. Noem eens .. Midden in bakker bart, op verjaardagsvisite, enz

4. Die verrekte toeschietreflex!
En dan vooral het feit dat je hem altijd links en rechts tegelijk hebt. Echt! Bewaar je geduld even! Je mag zo!
Maar ook wanneer je kindje even slaapt of niet bij je is en je denkt eraan hoe lief/mooi/schattig hij/zij is. ( of aan die vreselijk stinkende luier van vanmorgen) gaan ze weer in de spuitstand! En natuurlijk ook net als je zoogcompres alweer doorwerkt is.

Ahhh stiekem is het wel lief hoor!

Ahhh stiekem is het wel lief hoor!

5. Waneer jut en jul hun werk niet doen.
Ze zeggen wel eens dat borstvoeding steeds opnieuw aangemaakt word en het dus nooit ‘op’ is. Nou ammehoela, ik heb bij Maxim soms uuuuuren gevoed, mezelf ‘gemolken’ ( borscompressie noemen ze dat) om en om gevoed, enz. Maar soms was het gewoon echt opperdepop! En das best frustrerend!

Dit was mijn bv leed! Ja ik ben verwend, behalve dat kloofje heb ik nooit iets negatiefs gehad met bv en dat is ook de reden dat ik het zolang heb volgehouden!
Lees vooral mijn andere blogje over borstvoeding nog even!

Heb jij borstvoeding gegeven? En wat vond jij het leukste en minst leuke eraan?

Misschien vind je dit ook leuk

14 comments

Martina 22 juli 2015 - 19:22

Ik heb helemaal geen last van veel lekkernij en gespannen borsten. Daardoor soms het gevoel dat er veeeeeul te weinig in zit. Wanneer kwam dat lekken enzo bij jou?wat denk jij, Is er nog hoop voor mij dat m’n productie hoog gaat worden na 8-9 weken?

Reply
Tamara 22 juli 2015 - 19:34

Ik had het bij de eerste alleen de eerste week, bij de tweede wat meer en bij de derde lopen ze over haha! Maar ik geloof dat wel of niet lekken niet zoveel met je productie te maken heeft hoor. Als je niet lekt heb je precies genoeg en is het mooi op elkaar afgestemd. Ik heb na 6 weken nog steeds stuwing en gewoon teveel! Ik hoop dat je wat aan dit antwoord hebt! Liefs!

Reply
Carlijn | Copy & Beauty 25 juni 2015 - 21:36

Wauw jij bent wel een bv-goeroe, net ook even je andere blogje gelezen. Veel is voor mij nog niet herkenbaar, zoals het toeschietreflex en de natte plekken. Dat komt misschien in een later stadium? Ik ben sinds vrijdag begonnen met bv van mijn pasgeboren tweeling en moet zeggen dat dat nogal pittig is. Waar ik nu vooral tegenaan loop, is dat ik soms wel 2 uur per voedingsbeurt kwijt ben. Heb er een dagtaak aan joh 😉

Reply
Char 24 december 2016 - 08:22

Very cool this forum, but I wonder why my contÃem¡rito was not posted? Posted yesterday and was thus: awaiting moderation … and today when I looked at was no longer posted? What happened? Please someone answer me.

Reply
jongens toch! 23 juni 2015 - 08:10

Ik heb het geprobeerd maar het is door allerlei omstandigheden niet gelukt. Ik heb er veel traantjes voor gelaten! fijn voor jou dat het wel gelukt is en dat je ondanks de iets minder negatieve dingen het zo lang hebt kunnen geven.

Reply
Elisabeth 22 juni 2015 - 18:44

Ja, heel herkenbaar. Niet altijd even leuk, maar onder de streep toch wel geweldig. Op het moment geef ik het in elk geval nog met plezier aan mijn zoontje van 7 maanden!

Reply
Malou 22 juni 2015 - 12:47

Och ja die stuwing en dat lekken.. Wat was ik blij toen dat over was haha!

Reply
Daniëlle 22 juni 2015 - 11:56

Herkenbaar hoor!! Vooral bij Yara had ik veel problemen met borstvoeding, maar toch doorgezet. Ik moest en zou borstvoeding geven, en dat heb ik ook gedaan ?

Reply
chantal 22 juni 2015 - 09:21

Heel herkenbaar, ik ben na 6 weken gestopt met bv. Ondanks dat iedereen riep dat ik door moest gaan, je mag gezegend zijn met zoveel melk. Maar dit was te veel mijn borsten voelde.nooit zacht en het wat nooit op. 4 keer per nacht ging ik er uit om de melk al spuiten op te vangen in eem fles, die pads te verschonen en een schoon hemd aan te trekken. Dan ging ik er nog 1 keer uit om bv te geven. En vervolgens dit alles de hele dag door te herhalen. Ik had behoorlijk veel slaap gebrek en het ergate was nog dat zodra dekkleine wilde drinken dat het er zo hard uitspoot sat ze er niks mee kon. Dat ik dan maar een flesje gaf met opgevange melk en vervolgens als ze klaar warwn met spuiten mijn meisje nog even aanlegde wat ze toch het fijnate vond. De ene keer was het rechts en de andere keer links.
En de bv adviseur die ik had vanuit het consultatiebureau vond het heel jammer, ik kreeg nog even toe gebeten dat ze me als melk donor wilde gaan gebruiken toen ik vertelde dat ik er mee ging stoppen. Ik voelde me toen helemaal een melkkoe.
Heb trouwens nooit geen kloofjes of ontstekingen gehad, heb wel afgekolft zodat ik af en toe wat rust had en ze even helemaal leeg waren zodat ik 1,5 uur geen spanning voelde op mijn borsten.

Reply
Marijke 22 juni 2015 - 09:00

Hahahahahhaahaha 🙂
Ik heb het 11 mnd en 6 mnd volgehouden, maar ook nu weer zo’n eigenwijsje dat liever rechtop zit en om zich heen kijkt… Ik ga het weer zo lang mogelijk geven (hoop ik). Maar oei, die eerste 2 weken – au au au! 🙁
Zet ‘m op; op naar de 36 mnd 😉

Reply
Linda 22 juni 2015 - 08:38

Die toeschietreflex, zoo vervelend idd.
En die voedingsbh’s ‘s nacht vind ik niet fijn slapen. Maar je moet ‘iets’ aan om de koffiepads in te doen, anders bed nat!

Reply
Nanouk 22 juni 2015 - 08:32

Hihi koffiepads en die natte shirtjes! Je schrijft het zo grappig dat ik toch even moet grinniken. De pijn is minder leuk. Daar weet ik helaas alles van, maar fijn dat het ondanks de pijn toch lukt. Geniet van die momentjes!

Reply
Josan 22 juni 2015 - 06:58

Oh ik noem ze ook altijd koffiepads. Waar ik momenteel tegen aanloop zijn de krampjes. Hel wat een nacht.

Reply
Sylvie 22 juni 2015 - 06:35

Ooh ik had ook een kloofje in de eerste weken, zat echt te janken tijdens het voeden!! Niet gedacht dat ik een poosje later zo van die momentjes zou genieten!

O ja en die dubbelzijdige toeschietreflex is echt nutteloos!! (Tenzij je dubbelzijdig kolft of een tweeling hebt natuurlijk)

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.