Wat heb je nou de hele dag gedaan? (En nog meer dingen die mannen zeggen)

by Tamara

Ken je dat? Je bent de hele dag aan het opruimen geweest en gaat koken omdat je man zo thuis komt. Juist op dat moment besluiten je kinderen dat het echt een topplan is om even alle kasten leeg te trekken en al het speelgoed zo strategisch neer te leggen, dat je gegarandeerd je nek breekt als je niet uitkijkt. Zuchtend kijk je naar de bende die een half uur geleden nog een hele nette woonkamer was en net op dat moment komt je man binnengelopen met de vraag: ‘Wat heb je nou de hele dag gedaan vandaag! Wat een bende is het hier!’

Nu verschillen ik en die man van mij meer dan eens over het begrip ‘netjes’. Persoonlijk vind ik, dat wanneer er niet overal speelgoed ligt, de afwas gedaan is, het er redelijk schoon uitziet en de vloer niet vies is, netjes in huis. Maar meneer hier denkt daar anders over. Ik weet niet hoe het kan, maar op de een of andere manier, vindt die man hier dat alles hier elke dag spik en span moet zijn. Ik heb hem al een paar keer laten zien dat het echt onmogelijk is om je huis kruimel en rommelvrij te houden met 3 kinderen en dat ik echt elke dag mijn best wel doe, maar het af en toe gewoon absoluut geen zin heeft om op te ruimen wanneer de kinderen aan het spelen zijn aangezien het toch binnen no time weer een bende is.

Nog een zinnetje dat hier naast: ‘Wat heb je nou de hele dag gedaan?’ heel erg favoriet is, is ‘Laat je telefoon eens met rust!’ Overdag zit ik het liefst niet te veel achter mijn laptop, maar toch moeten er af en toe wel wat mailtjes beantwoord worden of zit ik wat whatsappjes te lezen. Ook vind ik het af en toe wel leuk om even lekker door mijn instagram feed of facebook tijdlijn te scrollen. Ik probeer er al heel goed op te letten dat ik niet de hele dag met mijn telefoon in mijn hand zit, maar als ik dat dan een keer toch heb, net als hij binnenkomt krijg ik altijd te horen dat ik aaaaltijd de hele dag op mijn telefoon zit…. Zucht,,

Nou verder is hij wel heel lief hoor, we zijn ook niet voor niets al bijna 10 jaar bij elkaar. Haha! Het is trouwens wel grappig om te zien dat wanneer hij dan een dagje of een ochtend op de kinderen past, het hier nog een ergere bende is als wanneer ik thuis ben.

Herken jij bovenstaande opmerkingen? En hoe reageer jij daarop?

Misschien vind je dit ook leuk

25 comments

Roxanne 6 april 2016 - 11:36

Ik houd zelf gelukkig meer van opgeruimd en netjes dan de man en alles constant netjes hebben lukt inderdaad niet met een kind, twee katten en een man (want laten we wel wezen, de grote man maakt bij ons de meeste zooi!)

Laatst was hij ziek thuis. Aan het einde van de dag zei hij “Nu snap ik waarom jij meer stappen zet op een dag dan ik, je bent de hele dag aan het rennen en vliegen! Je hebt echt veel te doen.” DANK U. Het is fijn dat hij dat een keer kon zien.

Reply
Jessica 20 maart 2016 - 14:25

Hahaha herkenbaar. Vriendlief heeft ruim 15 weken doordeweeks op Texel gezeten voor zijn werk en moest ik thuis alles gewoon draaiende houden (alleen is dat niet zo een probleem) en dan hoor ik toch vaak nog in het weekend, je hebt wel lekker alles bijgehouden he… (sarcastisch bedoelt) Ik hou niet van poetsen haha maar ja het moet. Telefoon ook heel herkenbaar, al zit ik er toch best wel vaak op… Dus hij heeft wel een punt

Reply
Sanne Marlijn 18 maart 2016 - 20:29

Whaha vriendlief en ik verschillen ook over het begrip ‘netjes’. Precies wat jij zegt, het moet het liefst spik en span zijn als hij thuiskomt maar dat is natuurlijk niet haalbaar met een dreumes (laat staan drie kinderen!) om het allemaal netjes en schoon te houden.

Reply
Anneke 18 maart 2016 - 13:21

Op dat gebied heb ik een engel van een vent. Die beseft maar al te goed dat ik het als thuisblijf-mama ook knap druk heb en ‘s avonds ook best moe ben van heel de dag achter die drie koters hun kont aan te lopen. Het feit dat hij er redelijk wat jaartjes alleen heeft voor gestaan met de oudste twee heeft er veel mee te maken, denk ik.
Bonus: hij merkt het als er gepoetst is, er iets verandert is in huis etc. en zal er dan zo goed als altijd over iets zeggen en/of een complimentje over geven, hoe belachelijk het ook mag klinken (stel je een ‘Oh, het ruikt hier weer zo lekker fris! En zo blinken dat het hier weer doet!’ voor 😀 ). Yep, he rocks 😉

Reply
Evelien @ Mamzella 18 maart 2016 - 12:11

Ik blijf thuis voor de kindjes, niet voor het huis :-p die van mij maakt er gelukkig nooit een probleem van als het er wat minder mooi bijligt!

Reply
Sofie 18 maart 2016 - 11:46

haha de mijne snapt gelukkig wel dat ik het hier niet netjes kan houden met de kindjes thuis 🙂 oef!!

Reply
Angela - Mama met passie 18 maart 2016 - 11:45

Mijn man houdt er ook van als het helemaal netjes is thuis. Na een drukke werkdag geeft hem dat rust. Ik probeer daar ook voor te zorgen en als het niet gelukt is, dan vertel ik dat aan de telefoon als hij belt dat hij onderweg is. Sommige mensen vinden dat stom, maar voor ons werkt het 😉 En dan ruimen we gezamenlijk na het eten op.

Reply
Jodi - liefthuis 18 maart 2016 - 10:45

Ik kreeg deze vraag vooral van anderen. Toen onze apruit er eenmaal was en we een maand verder waren vroegen mensen, maar wat doe je Dan heel de dag?
Ik dacht dan echt, wat denk je? Heel veel meer dan voor mijn spruit zorgen kwam er niet van.

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 18 maart 2016 - 10:34

Het lijkt mij ook een ongeveer onmogelijke taak om het huis continu netjes en opgeruimd te houden als je drie spelende kinderen hebt. Ze moeten toch ook gewoon kunnen spelen?!

Reply
Marjon 18 maart 2016 - 09:49

Hihi, ik hoor dit gelukkig niet heel vaak. Mijn man weet dat ik overdag druk in de weer ben met mijn blog en met Maxime. Liefs Marjon

Reply
Saskia 18 maart 2016 - 09:40

Hahahaha nou inderdaad laat ze zelf maar eens een dagje alleen met de kinderen zijn. Dan weten ze van gekkigheid niet meer wat ze moeten. Die tweede opmerking hoor ik ook vaak haha. Maar vin kan er zelf ook wat van hoor 🙂

Reply
Michelle 18 maart 2016 - 09:32

Haha ik kan me voorstellen dat je daar écht niet vrolijk van word. Ik ben ook heel benieuwd hoe dat straks bij ons zal zijn. Tot op heden is het nog niet aan de orde geweest.

Reply
Kelly 18 maart 2016 - 08:39

Heeel herkenbaar! ! Hij vind het niet erg, maar vind wel dat het opgeruimd moet zijn
Sinds een week maand heeft die een papa dag en weet die dat het niet altijd zo makkelijk is!

Reply
Desiree 18 maart 2016 - 08:37

Haha leuk artikel! En herkenbaar! Niet als moeder, maar wel als dochter. Ik zie het bij ons in huis ook gebeuren. Mijn moeder die op een vrije dag geen moment rustig op de bank zit en mijn vader die kan vallen over dat ene dingetje dat niet gedaan is.. Volgens mij is het overal gelijk! 😉

Reply
Josan 18 maart 2016 - 06:56

Lol volgens die van mij zit ik ook ALTIJD op de telefoon. Maar hij heeft in een hoekje van de keuken 3 (!) telefoontjes liggen. Echt als ik het zou filmen, zie je hem ontzettend vaak in dat hoekje staan. Opweg naar de keuken om een glaasje drinken te halen, tijdens de afwas, bij het afruimen van de eettafel, handen wassen….Regelmatig vraag ik of hij nog eens uit de hoek komt. En de horror als werk belt onder het eten en hij dat ding opneemt. Ik eet gewoon verder samen met de kids. Ruim de tafel af en leeg zijn bord. Inmiddels begrijpt hij de hint…

Reply
Simone 18 maart 2016 - 06:55

Die bovenste opmerking niet, dat zou hier eerder andersom zijn. Maar wat dat laptoppen of met je telefoon zitten wel. Tja, je bent blogger of niet 😉

Reply
Priscilla 18 maart 2016 - 06:52

Een klap voor zijn kop krijgt mijn vriend als ie dat soort dingen zegt hahaha dan had hij of maar een poetsvrouw moeten nemen of dan maakt hij het zelf maar netjes. Ik heb echt een hekel aan huishoudelijke taken.

Reply
demallemolenmoeder 18 maart 2016 - 06:46

Nee, meestal is het wel netjes als hij thuiskomt maar daarnaast weet hij ook heel goed hoe het werkt met een dreumes. Morgen(ochtend) is hij alleen thuis met Julia. Ik ben benieuwd hoe hij het ervan af gaat brengen.

Reply
Merel 18 maart 2016 - 06:36

Mijn vriend zegt juist vaak dat ik de enige ben met een echte baan, omdat ik heel de dag voor de kinderen zorg. Hij komt binnen en doet soms huishoudelijke taken die ik nog niet had kunnen doen of gaat een rondje met de kinderen wandelen.
Ieder huisje heeft zijn kruisje hoor (wij lopen weer tegen andere dingen aan), maar hierin voel ik me erg begrepen. Scheelt misschien dat hij per week drie dagen erg intensief met ze bezig is en daardoor weet hoe zwaar het kan zijn.

Reply
Nicole 18 maart 2016 - 06:28

Hier hoor ik beide opmerkingen niet maar zeg ik dat van die bende zelf haha. Kan me er mateloos aan irriteren al weet ik dat ik het ook moet accepteren!

Reply
Nicole 18 maart 2016 - 06:26

Ik werk 32 uur per week, dus die opmerking hoor ik nooit 😉

Reply
Lonneke 18 maart 2016 - 06:25

Gelukkig is mijn man daarin totaal niet moeilijk.. Droge rommel, speelgoed etc op de grond, is ‘s avonds zo opgeruimd. Mja ik heb ook maar één kind dus dat scheelt een hoop! Met mijn telefoon herken ik ook!! Dat is ‘à avonds voor mij pure ontspanning.

Reply
Charlotte 18 maart 2016 - 06:25

Hihi ik hoor het wel vaker om me heen ja. Gelukkig maakt het mijn man niet zoveel uit hoe het eruit ziet, best handig hoor! 😉

Reply
simpel, met een snufje liefde 18 maart 2016 - 06:18

Gelukkig zegt mijn man dat niet, die maakt het niet zo heel erg uit denk ik. Wat hier wel altijd is, is dat het een ontzettende troep is als hij thuis is met de kinderen. En wie kan het opruimen!?!?!

Reply
Channa 18 maart 2016 - 06:10

Dat van je telefoon herken ik. De vraag wat ik gedaan heb wat minder al wil hij nog wel eens beweren dat hij meer doet dan ik. Is overigens ook niet zo heel vreemd want hij heeft zat momenten zonder kids, ik heb ze echt altijd om mij heen. Dat is niet erg maar soms wel wat lastiger 😉

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.