Wat gooi jij dit jaar op de BBQ?

by Tamara

Voor sommige mensen duurt het BBQ-seizoen het hele jaar, maar over het algemeen geldt toch wel dat we vooral zo tussen april en oktober met de BBQ aan de slag gaan. Vooral op mooie, zonnige dagen merk je het in veel wijken direct. Als je in de tuin zit of op straat loopt, ruik je van alle kanten de heerlijke geuren. Kun jij ook niet wachten om weer met je BBQ aan de slag te gaan? En heb je al een idee van het vlees dat je wilt gaan bereiden?

Voor ieder wat wils

Het leuke aan barbecueën is dat je voor iedereen iets lekkers kunt bereiden. Kiezen de meeste kinderen het liefst voor wat gemakkelijker vlees als hamburgers en worstjes, gaan volwassenen steeds vaker voor een wat meer bijzondere keuze, zoals bijvoorbeeld een bavette steak. De tijd van alleen maar alledaags vlees dat we in plaats van in de pan nu maar op de barbecue gooien, die ligt echt achter ons. Wanneer we besluiten de barbecue aan te steken betekent dat vaak ook dat we op zoek gaan naar echt bijzonder vlees, en er een echte beleving van maken. We zoeken naar vlees dat we niet zomaar iedere dag eten, vlees dat soms wat ‘skills’ vereist om te bereiden, en waarmee je zowel jezelf als eventuele gasten kunt verrassen en imponeren. Want barbecueën, dat is en blijft een feestje!

Een soort vlees dat steeds populairder wordt om te bereiden op de BBQ, is de bavette steak. Een mooi stuk vlees uit de flank van het rund, dat jarenlang een beetje vergeten werd. Zonde, want ook al is het vlees wat grof, het zit boordevol smaak en is als je het op de juiste manier bereidt echt een aanrader.

Hoe lang heb je?

De keuze voor het juiste vlees voor op de barbecue hangt van veel factoren af. Wie eten er allemaal bij, bijvoorbeeld, en waar houden zij van? Zeker als er ook kinderen van de partij zijn kan het handig zijn om ook wat vlees in te slaan dat zij gemakkelijk kunnen eten, en wat snel gaar is.

Daarnaast is het goed om even te kijken naar hoeveel tijd je hebt. Picanha steaks hebben bijvoorbeeld aardig wat tijd nodig om te garen. Hier moet je al een flinke tijd voor je wilt gaan eten mee beginnen. Door op tijd te beginnen, na te denken over je planning en zowel vlees dat lang als lapjes die kort moeten garen in huis te halen, is er voor iedereen genoeg te kiezen, en kun je tijdens de BBQ lekker dooreten.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.