Wat geef je een baby te eten met warm weer?

by Tamara

Sarah is een echte zomerbaby. Ze is geboren op 24 september 2017 na een hele warme zomer en ik merk aan haar dat ze met het warme weer helemaal opleeft. Nu is er één ding dat Sarah graag doet en dat is eten. Ze is dol op het eten van brood, fruit, groente, hapjes en ijsjes. Maar ik merk dat ze met het warme weer minder zin heeft in warm eten dan normaal en dat is niet zo gek natuurlijk. Ik vind warm eten zelf ook niet zo lekker als het warm is, dan ga ik liever voor bijvoorbeeld een lekkere salade.

Wat voor dingen ik Sarah te eten geef met warm weer? En of ze ook andere dingen eet als het warm is? Dat vertel ik in dit artikel! En Ohja! Ik heb nog een leuke tip om heerlijke ijsjes te maken voor je baby!

Hoe we zorgen dat Sarah genoeg vocht binnenkrijgt als het buiten warm is.

Als het buiten warm is, verliest je lichaam meer vocht door zweten. Dat is niet alleen bij ons zo, maar ook bij baby’s. Ik merk dat ik zelf meer drink als het warm is en ik probeer Sarah ook meer drinken te geven. Onlangs zijn we begonnen met het oefenen met drinken uit een gewone beker. Bij de drie andere kinderen hebben we wel een tuitbeker gebruikt, maar eigenlijk konden ze allemaal met 1 jaar uit een gewone beker drinken en werd de tuitbeker amper nog gebruikt, dus vandaar dat ik besloten heb te proberen of Sarah uit een gewone beker wil drinken, zodat we de tuitbeker over kunnen slaan. Een fles hebben we haar nooit aangeleerd, dus deze gebruiken we ook niet.

Naast borstvoeding krijgt Sarah af en toe wat water uit een plastic bekertje. Een hele goede tip is om hiermee te oefenen in bad. Je giet een klein beetje water in een bekertje en houdt hem tegen het mondje aan. Al snel leren ze wat de bedoeling is en wanneer het in bad goed gaat, kun je gaan oefenen in de stoel. Ze krijgt overigens niet veel extra water, niet omdat ik bang ben voor mijn productie, maar gewoon omdat ik even snel voeden vaak makkelijker vind en ze tegenwoordig toch binnen 5 minuten klaar is.

Wat geven we Sarah te eten met warm weer?

Zoals ik al in dit artikel vertelde, wil Sarah eigenlijk alleen maar zelf eten. Ze eet veel dingen zoals brood, fruit, groente, soepstengels, rijstwafels, enzovoort! De dingen die ze eet zijn grotendeels koud. Natuurlijk is het zo dat wanneer we haar bijvoorbeeld boontjes of worteltjes geven, dat we die eerst stomen, dus die zijn dan wel een beetje warm. Maar dat verschilt verder dus niet zo veel.

Wat ik wel doe is haar veel groenten en fruit geven met veel vocht erin. Ze is bijvoorbeeld gek op perziken en hier zit veel vocht in. Ook eet ze heel graag dingen zoals reepjes komkommer, cherrytomaatjes (in vieren gesneden) en watermeloen.

Mogen baby’s ook ijsjes?

Maxim noemt Sarah wel eens een ijsje meisje, want ze begint altijd helemaal te stuiteren als ze een ijsje ziet. Ze krijgt dus af en toe wel eens ijsjes gemaakt van gepureerd fruit en soms een likje van een waterijsje. Maar, nu kwam ik laatst op het idee om de toetjes van Nestlé eens in te vriezen. Mijn drie oudste kinderen zijn namelijk helemaal gek op yoghurtijsjes. Die geef ik Sarah liever niet, maar zo’n babytoetje zoals Yogolino, Kwarkolino of NaturNes Bio (lees hier meer over in dit artikel) is natuurlijk ook prima in te vriezen en dan heb je een helemaal verantwoord babyijsje!

Ik maak de ijsjes door een schoongemaakt ijsstokje of een plastic babylepel door het folietje te steken en ze in de vriezer te leggen. Het bevriezen duurt wel even, maar de volgende dag heeft ze dan een heerlijk ijsje waar ze echt van kan genieten! Vind je zo’n heel bakje nou een beetje te groot? Je kunt de Yogolino of de Kwarkolino ook mengen met gepureerd fruit en vervolgens in ijsvormpjes in de vriezer doen. Ook een groot succes!

Wat ik trouwens ook zag op de site van Nestlé, was dat ze de Yogolino ook verkopen in handige knijpzakjes! Dat is natuurlijk echt ideaal voor tijdens een dagje uit en onderweg!

Geef jij je baby ook nog bijzondere dingen met dit warme weer? En heb jij nog andere tips?

In samenwerking met Nestlé.

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

zebrazonderstrepen 25 juli 2018 - 15:28

leuk ideetje

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.