Wanneer begin je met het geven van tussendoortjes aan een baby?

by Tamara


Sarah is inmiddels al bijna 11 maanden. Ja lezen jullie dat goed ELF MAANDEN! Nee, ik weet ook niet hoe het kan dat dat zo snel gegaan is, maar ik vind het wel een gek idee dat ze gewoon al bijna 1 jaar is! Er wordt mij regelmatig gevraagd welke dingen Sarah op een dag eet en wat ze dan eet. Nu kan ik wel vast verklappen dat Sarah nog steeds dol is op eten en dat het liefst de hele dag door doet! Wat ze op een dag eet en wat voor tussendoortjes ze inmiddels krijgt? Dat vertel ik in deze blog.

Het ritme van Sarah.

Eerst iets positiefs! Want…. Na bijna 11 maanden lijkt het erop dat we eindelijk een beetje een ritme te pakken hebben! Ze wordt niet meer zo verschrikkelijk vroeg wakker (oké het is vaak nog steeds half 7, maar dat is altijd nog beter dan 4 uur) en doet in de middag een wat langer dutje, waarna ze in de avond weer naar bed gaat. Veel kinderen doen op deze leeftijd nog twee dutjes, maar eigenlijk deden al mijn kinderen dat op deze leeftijd niet meer. Ze slaapt nu meestal van 12 tot 3 uur / half 4 en dat is prima, omdat dat ook makkelijk in te passen is als de jongens straks weer naar school gaan. Daarna is er ook wat meer ritme gekomen in haar eetgewoonten. Ik merkte dat ze toch misschien wat te weinig at en behoefte had aan eten dat iets langer verzadigde. Hier onder een klein overzichtje van haar ritme.

7.00 melk

8.00 twee broodjes appelstroop.

10.00 fruit.

12.00 1 broodje + melk en daarna slapen.

15.00 Tussendoortje, we geven haar nu vaak rijstwafels, biologische koekjes van Nestlé (Nestlé biscuit appel bio) gaan er ook prima in. Dit zijn een soort biscuitjes die geschikt zijn voor baby’s vanaf 10 maanden. Ze zijn een beetje hol van binnen en smelten in de mond, zodat ze makkelijk te eten zijn voor baby’s zonder kiesjes.

17.30 avondeten. Dit is afhankelijk van wat wij eten, maar ze krijgt meestal groenten, wat pasta en als ze daarna nog zin heeft een yoghurt ijsje ( hoe ik baby yoghurt ijsjes maak van Yogolino lees je in dit artikel) of een bakje Dreumesvla.

18.30. Laatste voeding en daarna slapen!

Sarah slaapt nog niet door en komt meestal 1 á 2 keer per nacht voor een voeding.

Wanneer zijn we begonnen met het geven van tussendoortjes?

Tussen 12,00 en 17.30 zit best wel een hele lange tijd en vaak loste ik dat op door haar nog een voeding te geven. Maar ze is nu wat groter en ik merkte dat ze niet elke keer zin had in melk. Ze is natuurlijk sowieso wel heel erg dol op zelf eten en daarom zijn bijvoorbeeld de biscuitjes van Nestlé ook zo ideaal. Ze zijn klein, dus ze kan ze makkelijk zelf vasthouden en omdat ze snel zacht worden in het mondje hoeft ze niet te kauwen. Ze vindt ze echt heel erg lekker en als ze de zak ziet wordt ze meteen enthousiast! Hahahaha.

Daarnaast krijgt ze soms soepstengels, wat fruit, rijstwafel of iets anders kleins. De ene keer heeft ze veel trek en krijgt ze daarnaast nog wat melk, de andere keer niet. Allemaal prima!

In samenwerking met Nestlé Babyvoeding.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Nina 20 september 2018 - 13:09

Wow wat gaat het hard.
Tussendoortjes vond ik ook altijd lastig vooral omdat je wat verantwoord wilde….zo gaven we de yoghurtjes van Friso vaak of van die maïs chips baby dingen smaakte ook goed althans dat vond floor zolang ze geen chips kende.

Reply
Natasja 25 augustus 2018 - 21:56

Wat leuk om te lezen! Isabelle wordt maandag 11 maanden. Isabelle gaat trouwens nog naar bed rond een uur of 9 en daarna rond een uur of 3. Ik vroeg me eigenlijk af hoe je dat eerste slaapje afbouwt?

Reply
Lynn Mahieu 21 augustus 2018 - 22:15

Hopelijk slaapt ze binnenkort toch eens wat meer door! 😉 Hiet valt me op dat je de laatste tijd heel veel gesponsorde berichten schrijft. Ik snap dat dat voor jou misschien wel handig is maar vind het persoonlijk wel jammer. Ik lees liever spontanere berichten. 🙂

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.