Waarom wist ik dit niet voordat ik zwanger werd?

by Tamara

Hoe kwam ik er ooit bij dat zwanger zijn alleen maar leuk was? Alleen maar het bijzondere gevoel van een kindje in je buik, een groeiende buik, roze wolk en blablabla. Ik had een ontzettend geromantiseerd idee van zwanger zijn en natuurlijk is het allemaal ook heel erg bijzonder en ben ik ontzettend dankbaar dat ik het allemaal mocht mee maken, alleen had ik sommige dingen best wel graag van te voren willen weten.

Ochtendmisselijkheid duurt de hele dag.

Waarom heet dat ochtendmisselijkheid als je gewoon de hele dag misselijk bent? Bij Lauren stond ik misselijk op en ging ik misselijk naar bed. Bij een gewone misselijkheid of buikgriep ben je er na een paar dagen wel vanaf, alleen bij ochtendmisselijkheid dus niet. Wat nou het is na 12 weken wel over? Ik was blij dat het met 12 weken minder werd en ik er na 26 weken eindelijk vanaf was. Ik probeerde overigens vanalles, maar het enige wat goed hielp was cola en daar voelde ik me weer schuldig over door de cafeïne.

Dat ik zou veranderen in een duivelsgebroed.

Ohhhhh vreselijk, wat was ik een kreng tijdens mijn laatste zwangerschap. Echt overal tegenin, om het minste of geringste boos worden en altijd maar huilen als ik mijn zin niet kreeg. Als ik eraan terug denk dan schaam ik me af en toe gewoon een beetje. Vooral tegen Richard was ik echt heel erg. Nee dat had ik echt niet van te voren bedacht.

Dat die schopjes best pijn doen.

Het leek me zo bijzonder die schopjes in je buik en ja het is een heerlijk gevoel waar ik ontzettend van kon genieten. Maar stel nou dat je een baby hebt die het leuk vind om constant keihard tegen de ribben te trappen? Of te gaan koppeltje duikelen? Ik kan je vertellen, dat voelt niet fijn. Floris en Lauren waren zelfs zo ontzettend druk in mijn buik dat hij af en toe gewoon beurs aanvoelde vanbinnen.

Dat zo’n enorme buik niet altijd handig is.

Ze zeggen weleens dat je je buik nooit zult stoten, maar dat gold niet voor mij. Misschien kwam het omdat hij wel heeel snel groeide ( of omdat ik gewoon onhandig ben) maar ik stootte hem toch echt wel. Verder vond ik mijn buik prachtig en ideaal om bakken ben en jerry’s op te zetten als ik zat, maar niet handig als je wilt opstaan of te ergens tussen probeert te wurmen.

Dat je een publieke attractie word.

Tuurlijk snap ik wel dat je als zwangere interessant bent, je draagt toch een kindje en ik kan het ook niet laten om af en toe bewonderend naar van die prachtige ronde buiken te kijken. Maar het lijkt wel of je publiek eigendom bent. Mensen gaan zomaar vragen aan je stellen, aan je buik zitten, voorspellingen doen enzovoort. Dat had ik echt niet verwacht en bovendien vond ik het heel erg vervelend!

DIt waren een paar dingen die ik wel had willen weten voordat ik zwanger was, wat had jij graag willen weten?

Misschien vind je dit ook leuk

11 comments

Jodi 20 december 2015 - 20:33

Heel herkenbaar, die attractie vond ik niet vervelend wel dat op een gegeven moment zo weinig kan. Of in ieder geval moeilijk kan.

Reply
Liess 20 december 2015 - 20:01

Ik wou zo graag die vrolijke leuke huismus zijn deze zwangerschap. Ipv dat ben ik een hormonaal mens wat telkens moe is en waarvan alles zeer doet.

Mijn vriendin tikte elke keer met der enorme buik tegen het electrische knopje van t gasfornuis, dat was wel heel grappig.

Reply
Cindy 20 december 2015 - 17:12

Die schopjes ja.. Ik denk nu ook wel eens “Doe eens rustig met je moeder, we moeten eens een hard woordje gaan praten als je uit mijn buik bent”. Ik noem m wel eens Badr Hari.

Reply
Simone 20 december 2015 - 13:19

Die misselijkheid en pijnlijke ribben ja. Maar ach, ik had het er niet voor gelaten.

Reply
joke bakker 20 december 2015 - 12:46

Ruim 34 jaar geleden werd ik zwanger van mijn zoon. Alles ging mis wat mis kon gaan.Veel in het ziekenhuis .Maar ook na zijn geboorte veel in het ziekenhuis .Maar wonderwel wordt mijn kanjer eerste kerstdag gezond en wel 35 jaar.Roze wolk mijn reed. Maar ik hoop voor alle aanstaande ouders dat ze wel een roze wolk beleven.

Reply
Bianca Ronday 20 december 2015 - 11:58

Hahaha, heerlijk die eerlijkheid en openheid. Zelf word ik kriegel van vrouwen die maar volblijven houden dat zwangerschap, kinderen, etc een grote roze wolk is. Probeer je het mij soms te verkopen??? Mag dan wel geen kinderen hebben, maar ben niet gek. Geef mij maar platte eerlijkheid, heerlijk. Top geschreven.

Reply
Marijke I easydailyfood 20 december 2015 - 09:51

O jaa die misselijkheid! Duurde bij mij gelukkig maar 3 maanden maar toch.

Reply
Saskia 20 december 2015 - 09:23

Ja die publieke attractie vond ik echt heel vervelend. Vast super goed bedoeld maar als je zwanger bent en je je niet fijn voelt is dat geen succes 🙂

Reply
Nicole 20 december 2015 - 08:52

Haha de zwangerschap kwam ik fysiek vrij goed door. Maar ik had wel willen weten dat al je gewrichten week worden ervan en dat je dus mooi door je enkel gaat continu!

Reply
Charlotte 20 december 2015 - 08:17

Hihi gier heb ik gelukkig allemaal geen last van gehad. Maar 26 weken lang misselijk, pff hoe hield je het vol! Lijkt me vreselijk!

Reply
Channa 20 december 2015 - 08:16

Pfff nou, ik had wel willen weten dat de zwangerschap erger zou zijn dan de bevalling, haha. Nee, grapje dat verschilt natuurijk per persoon. Maar ik was niet op de hoogte van de kleinere kwaaltjes die toch ook ellendig kunnen zijn: maagzuur, vocht vasthouden, al melk lekker voor de bevalling, etcetera.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.