Waarom vrouwen bonnetjes verstoppen.

by Tamara

‘Schat? Is dat jurkje nieuw?’ Snel frummel je het prijskaartje aan je mouw weg in je hand en zegt: ‘ Huh? Neeeee die heb ik al jaaaaaaren! Lag achter in de kast!’ Herkenbaar? Volgens mij liegen alle vrouwen wel eens tegen hun man. Maar waarom voelen we die drang om stiekem dingen te verstoppen?

 

'Je bent toch niet aan het winkelen he?' uhhhhh nee?

‘Je bent toch niet aan het winkelen he?’ uhhhhh nee?

Je neemt dankbaar de complimentjes over je kookkunsten aan van je schoonmoeder terwijl je snel het zakje van het bezorgbedrijf in de prullebak mikt. Zo! Die is weg! Je leeft volgens het principe: ‘ Is het uit het zicht? Dan bestaat het niet!’ Met die gedachte knipte je vanmiddag ook te prijskaarten uit je nieuwe kleren en verfrommelde je de bonnetjes nadat je bijna een hartverzakking kreeg van wat je uit hebt gegeven. Op die rekening kijken we voorlopig maar even niet!

Ook wanneer ik af en toe net iets teveel kleren voor de kinderen heb gekocht, houd ik wel eens wat achter. Dan prop ik het gewoon achter in de kast en pluk ik het na een tijdje met een gezicht vol verbazing achter een stapel kleding weg! ‘Hee moet je nou eens kijken! Die heb ik al lang niet meer gezien!’

Maar goed, dan is het dus bijna het einde van de maand en vraagt manlief of je even dit, dit en dit meeneemt. Geen probleem natuurlijk maar daar heb je wel zijn pasje voor nodig. (op die van jou ben je immers alweer blut.) Als je om zijn meest waardevolle stukje plastic vraagt, hoor je hem vol verbazing vragen waar : ‘Aaaaaal dat geld dan is gebleven?????’ Mijn tip? Gewoon boos worden. ‘Hoezo? Mag ik dan niks voor mezelf kopen? Ja ik had echt die limegroene met witte panterprint sokken nodig ja? En ja ook die bijpassende theedoeken voor als ik op mijn sokken ga afwassen. Om het echt af te maken dan ook maar dat short en ohjaa! De handschoenen, vergeet vooral de handschoenen niet!’ hij moet gewoon even niet zo flauw doen, denk je terwijl je opsomt wat je allemaal voor hem hebt gekocht en niet verder komt dan een tandenborstel en een nieuwe onderbroek.

Ok ik geef toe, deze blog is lichtelijk overdreven. Tuurlijk laat ik wel eens een bonnetje verdwijnen en geef ik af en toe wat teveel uit. Maar wat heb je aan geld achter de hand als je een gat in je hand hebt? Daar valt het geld dan toch gewoon doorheen? Gelukkig houd mijn vriendje alles goed in de gaten en overleggen we alles. Zo hoort het ook vind ik!

 

Hoe gaar het bij jullie thuis? Verstop jij wel eens bonnetjes? En wie beheert bij jullie het geld?

Misschien vind je dit ook leuk

13 comments

José 1 september 2015 - 11:40

Hahaha! Ik overleg echt werkelijk alles met mijn man. Maar hij vind in principe alles wel goed, gelukkig 🙂 Ik heb dan ook geen gat in mijn hand.

Reply
Charlotte 31 augustus 2015 - 20:10

Haha leuk geschreven. Hier wordt niks verstopt of verzwegen maar dat komt omdat het mijn man ook werkelijk niks uitmaakt, zolang hij er maar geen last van heeft haha 😉

Reply
Benella 31 augustus 2015 - 19:57

Ik hoef gelukkig niet te liegen over uitgaven, want ik ben behoorlijk zuinig en koop niet vaak iets voor mezelf. Als ik dat wel doe, geef ik meestal niet veel uit. Soms moedigt mijn vriend me juist aan om iets te kopen dat ik mooi, maar eigenlijk te duur vind.

Reply
lin mommysworld 31 augustus 2015 - 15:19

Haha herkenbaar ik zeg ook wel eens ohh dit jurkje was helemaaaal in de aanbieding terwijl het niet zoveel scheelde haha 😉

Reply
desiree 31 augustus 2015 - 15:16

Wij gooien al ons geld op een grote hoop en doen daar alles van. bonnetjes worden juist bewaard om aan het einde van de maand te kunnen zien waar het geld gebleven is.

wat bedoelen de dames boven mij met de kosten delen vd kinderen ?

Reply
Debby Riemens 31 augustus 2015 - 11:31

Ik gooi wel eens wat bonnetjes weg en gooi de kleren dan snel in de wasmand. Alsof het al een keer gedragen is. Helaas ziet mijn man het altijd en weet hij precies wat ik dan gekocht heb voor Max. Maar ja, stiekem vind hij al die kleren ook wel leuk.

Reply
Sigrid 31 augustus 2015 - 09:48

Ik beheer het geld en ben ook eerlijk wat ik uitgeef. Mijn man werkt hard om ons gezin te onderhouden en daar ga ik geen misbruik van maken.

Reply
Josan 31 augustus 2015 - 09:48

Ik werk en heb een eigen rekening waar mijn salaris op binnen komt. Mits alle kinderuitgaven daar op tijd van betaald worden, hoor je niemand klagen. Sowieso houdt hij van duurdere merken kleding dan ik dus dan hoef je niet zo snel een bonnetje achterover te drukken. Gewoon even aanhalen wat hij recent gekocht heeft, doet wonderen….

Reply
Kimberley 31 augustus 2015 - 09:45

Ik verstop niks. Ik bewaar de bonnen juist omdat we t bedrag delen. En bij mij is het ook zo dat als ik iets al maanden in de kast heb, me vriend zegt dat ie dat nooit heeft gezien terwijl het er al een half jaar ligt haha. Dan denk ik echt: nou jij Let ook goed op zeg! Qua geld ben ik de gene die t allemaal doet… Iets Kimberley

Reply
Sofie 31 augustus 2015 - 09:42

Haha wij hebben gemeenschappelijke rekening en dus niet zo mogelijk al durfde ik vroeger wel eens iets stiekem te kopen met cash geld 😉 maar dat is alweer even geleden …

Reply
Madelon 31 augustus 2015 - 08:28

Hier wel aparte rekeningen, maar we overleggen wel. Zeker als het om grotere bedragen gaat. De papa vindt het namelijk ook leuk om voor de dreumes te shoppen dus delen we vaak de kosten. Gelukkig hoef ik niks te verstoppen haha.

Reply
Saskia 31 augustus 2015 - 07:58

Haha best herkenbaar! Wij hebben alleen wel een gezamenlijke rekening en mijn man houdt de vaste lasten enzo bij. Dus ik heb er niet heel erg veel omkijken naar 🙂

Reply
Nicole 31 augustus 2015 - 06:42

Wij hebben een gezamenlijke rekening dus heeft weinig nut de bonnetjes te verstoppen! Haha wel leuk stuk..

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.