Waarom mannen mietjes zijn.

by Tamara

Heeft jouw man ook wel eens last van een verschrikkelijke dodelijke ziekte, waarbij het mogelijk is dat er koorts optreed, je gaat ijlen, er groen slijm uit je neus en keelholte loopt en er rare zeehond achtige geluiden uit te keel komen terwijl je hele lichaam schokt? Uit bed komen is echt onmogelijk en zelf eten en drinken pakken, nee straks stort je in. Het enige wat helpt is dagenlang in een duistere kamer, in bed liggen, af en toe naar je vrouw appen dat je honger, dorst of behoefte aan een paracetamolletje hebt en verder helemaal niks!

Ja kennen jullie dat? Zo’n doodgewone verkoudheid?

image

Bron:

Al duizenden jaren word ons verteld dat mannen de sterkte soort zijn, waar vrouwen maar zwakke wezens zijn die koken en kinderen baren, terwijl de superieure man als een een of andere god aan het hoofd van het gezin staat. Waren die mannen in de oudheid nooit ziek dan? Lagen die oermannen nooit als zielig hoopje op hun zorgvuldig door hun vrouw met zacht stro opgevulde matrasje half dood te gaan terwijl hij vroeg om een groentensoepje met hertenvlees?

Begrijp me niet verkeerd, Richard is bijna nooit ziek en als hij ziek is dan heeft hij het ook flink te pakken dus tuurlijk snap ik dan dat hij even in bed ligt tot hij opgeknapt is. Om eerlijk te zijn heb ik ook niet echt behoefte aan zo’n snotterende en hoestende vent beneden. Dus voor die paar dagen, doe maar rustig aan en natuurlijk breng ik je je paracetamol en fruitsalade.

image

Bron:

Maar dan loop je zelf aan het einde van je zwangerschap en mag je dus over een paar weken een baby uit je HoooHaa persen en heb je wat klachten die toch net even wat erger zijn dan de bijna doodervaring van vriendjelief. Toch blijft het huishouden draaien, stap je braaf op je fiets om zoonlief naar school te brengen en komen je mannen niks te kort.
Wanneer je dan s’avonds uitgeput eindelijk op de bank zit en eens openhartig klaagt, hoor je daar die woorden: ‘Ja maar jij kan dat allemaal aan, want jij bent een vrouw!’

Zie je wel dat wij het sterkere ras zijn? Maar stiekem kunnen we niet zonder onze mietjes! Haha

Hieronder nog een leuk filmpje dat ik vond! Als mannen nog kleinzeriger zouden zijn.

 

Misschien vind je dit ook leuk

14 comments

Wim 27 november 2015 - 16:16 Reply
janske 29 april 2015 - 23:10

As we speak heb ik zo’n mannetje hier rondlopen…af en toe vergeet ie even zielig te doen…haha…dus sprak ik hem er op aan…nee hoor ik ben echt ziekjes…hahaha….niet te veel aandacht geven…anders gaan ze nog zieliger doen 😉

Reply
Madelon 29 april 2015 - 11:54

Hahaha zo herkenbaar! Mannen zijn altijd ‘erger’ ziek.

Reply
Tamara 29 april 2015 - 18:44

Hahah ja echt he?

Reply
marjon 28 april 2015 - 19:25

Grappig om te lezen!! Gelukkig is het hier niet zo erg, maar zielig is meneer dan zeker. Als moeder ga ik ook door, maar meneer moet dan echt in bed liggen hoor… uhuh…

Reply
Tamara 29 april 2015 - 18:41

Hahaha en ook nog het liefst met de gordijnen dicht he?

Reply
maloubeld 28 april 2015 - 15:47

Hahaha, echt heel leuk geschreven!

Reply
Tamara 28 april 2015 - 15:47

Dankje! 😀

Reply
lin 28 april 2015 - 14:26

Hhahaa zo herkenbaar! Als Emiel ziek is moet ik thee kopen, wat hij never nooit drinkt, maar als hij ziek is zegt hij heel zielig : schat wil je thee kopen voor me, ik krijg niks weg….. hihi dat filmpje is echt grappig!

Reply
Tamara 28 april 2015 - 14:41

Ahhhhhh gossie! Arme vent!!

Reply
storiesandforever 28 april 2015 - 14:25

Helemaal waar! Hahaha. Hier ook zo’n “OMG, ik ga dood door mijn verkoudheid”-man 😉

Reply
Tamara 28 april 2015 - 14:40

Whahahahahaha! Erg is dat he? XD

Reply
Linda 28 april 2015 - 13:14

Haha leuk geschreven!
Vriendlief lag laatst ook wat snotterig enzo op de bank ( gebeurd ook niet vaak) en gaf openlijk toe dat mannen dan idd bijna doodgaan! Moest wel lachen.
Wij vrouwen hebben powerrrr!!

Reply
Tamara 28 april 2015 - 13:50

Hahahahaha ja hier ook 1, ja maar mannen voelen ook gewoon meer pijn! Zucht.. Mietje haha

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.