Waarom kinderen slecht zijn voor je ego!

by Tamara

De grote tegenhanger van de blog van vorige week waarin ik vertelde wat een geweldige egoboost ik af en toe van mijn kinderen krijg. Maar natuurlijk zijn die kleine monsters niet altijd leuk en vinden ze het maar wat grappig om mamma belachelijk te maken. ( alsof ik mezelf niet al genoeg belachelijk maak ) Dus bij deze! De grote: ‘Waarom kinderen slecht zijn voor je ego!’ Blog!

image

Eigenlijk heb ik het gewoon over mezelf afgeroepen hoor. Want wat vond ( en vind) ik het altijd grappig om even tegen mijn vader te zeggen : ‘ Goh pap, wat ben je grijs!’ Of ‘ He pap! Geniet je van het goede leven?’ Ja dan kun je het natuurlijk ook verwachten dat je die later keihard terug krijgt. Een paar leuke dingen die ik te horen krijg en die heel strelend zijn voor mijn ego!
Mamma is dik!
Ja duh. Ik ben een baby aan het uitbroeden en die baby heeft een royale villa nodig! Maar dat grote broer Maxim naar mij toe kwam en zijn buik uitzette, om vervolgens te zeggen: ‘Mamma? Ikke heeeeeeeeeeeele dikke buik!’ De kleine grapjas. Wilde ik net een knuffel aan hem geven, prikt meneer in mijn buik: ‘mamma ook heeeeeeeeeele dikke buik! Dikke mamma!’ En bedankt schat!

Mamma is dom!
Haasten, haasten, haasten, want we moeten naar logopedie en ik ben weer mijn sleutels kwijt. Overal zoeken, alles overhoop, tot ik hoor : ‘mamma sleutel zoeken! Kijk! Ikke gevonden’. Slim kind! Staat al bij de deur met de sleutel te wachten tot mamma nou eeeeeeeindelijk eens opschiet. Weer een deukje in mijn ego, omdat mijn kind mijn sleutels kennelijk wel kan vinden.

Mamma is een kluns!
Hoe vaak ik op een dag wel niet hoor: ‘Mamma! Kijk nou eens uit!’ Vooral als ik struikel over net aangelegde autofiles, uitglijd in bekers ranja die zijn gevallen en tegen een deur aanloop die net dicht word gegooid. Na elk ongelukje, staat Maxim daar, hij slaakt een diepe zucht en zegt: ‘Gekke mamma! Niet vallen!’

Mamma kan niet voetballen en niet dansen.
Om de een of andere reden mag ik nooit meedoen met voetballen hier! Misschien is het omdat mijn voet / bal coördinatie niet helemaal feilloos is. ( gewoon ruk dus) maar voor pappa staan ze in de rij en bij mamma gaan ze meteen zitten. Nee jongens, zo krijgt mamma’s atletische zelfvertrouwen een boost hoor!

Mamma kan niet zingen.

Zingen is 1 van de dingen waar ik Maxim heel snel boos mee krijg. Hoe goed ik mijn best ook doe, zodra ik met mijn prachtige zangstem ( alsof een engel in je oor piest, of was dat het spreekwoord niet?) aan de eerste noten van een prachtige serenade begin : ‘ Oooooooold MCDonald had a farm, yiiiiihaayiiihaaaayooooo’ dan heb ik hier al 2 allerliefste jongens staan, die met handen over hun oren roepen: ‘Neeeeeeeee mamma! Stoppen! Niet zingen!!!!’

Die jeugd van tegenwoordig en hun smaak voor muziek! Pfff!

 

Zijn jouw kinderen ook altijd zo ontzettend lief?

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

princessleianl 29 maart 2015 - 14:49

ahahahahaha, geniaal stukje, heb me echt kapot gelachen!
Ik hou van je schrijftstijl! Ik ben heel benieuwd naar hoe Leia mij belachelijk gaat maken haha!

Reply
Tamara 29 maart 2015 - 15:34

Hahahahaha dankje! Nou je kunt je lol op! Ik kreeg vanmorgen te horen dat ik een dikke neus heb :'(

Reply
Sonja 25 maart 2015 - 17:33

Zo herkenbaar. Vooral dat niet kunnen zingen (Why… ik zing graag maar wel als een valse kraai, gelukkig vinden de beebs het ‘mooi’ :-)) en een kluns.. dat was ik eigenlijk pre-baby’s ook al, is alleen post- wat erger geworden

Reply
Saskia 25 maart 2015 - 16:59

Haha leuk om te lezen. Best herkenbaar dat ik dik ben krijg ik ook dagelijks te horen:D

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.