Waarom kinderen heel erg goed zijn voor je ego!

by Tamara
over mij en mijn blog
Stiekem wil iedereen wel de hele dag overladen worden met complimentjes toch? Helaas is het tegendeel waar, want hoe vaak ik wel niet door zoonlief naar mijn hoofd gegooid krijg dat ik dikke billen heb of een beetje dom ben! Haha! Toch zijn er niet veel mensen die mij zo ontzettend de hemel in kunnen prijzen als die twee jongens van mij! Ik blog binnenkort een jaar en was gisteren even mijn oude blogjes aan het terug lezen toen ik deze tegenkwam. Aangezien hij nog steeds heeeel erg waar is en ik het nog steeds 1 van mijn leukste blogjes tot nu toe vind, besloot ik hem opnieuw te plaatsen

Waarom kinderen heel goed zijn voor je ego!

Echt hoor, heb je een egoboost nodig? Neem een kind! Na de eerste jaren het gevoel gehad te hebben dat je niks goed kan doen en je af en toe het gevoel hebt dat je overal waardeloos in bent, omdat ze soms maar blijven huilen en dat op alle momenten dat het totaal niet uit komt, komt daar het moment dat ze ineens kunnen praten! Wat natuurlijk sowieso al een heel leuk iets is, maar wanneer je kind je de hemel inprijst om de meest simpele dingen voel je je toch wel even een supermoeder hoor!

Een paar voorbeelden? Ik heb altijd het idee dat mijn simpele broodjes chocopasta of tosti’s de meeste luxe clubsandwiches met eetbare gouden glitters uit een of ander exquise restaurant zijn! Waarom? Nou omdat nadat ik een kwak chocopasta op een boterham heb gesmeerd, deze doormidden heb gesneden en voor ze neer heb gezet ( begeleid door de nodige ooooh’s en aaaah’s) ze met hun oogjes dicht een hap nemen en met hun mond vol en hun gezicht onder de vlekken : ‘ohhhh dankjewel mammaa!! Heeeeeeeeerlijk’ zeggen! Heee credits voor mijn broodsmeer skills! Vooral wanneer ze nog met het laatste stuk korst in hun mond vragen: ‘ Mag ik meeeeer broodjes? ‘ en het hele riedeltje opnieuw begint!

Weet je dat ik ook heel goed ben in schoonmaken? Nouja eigenlijk niet echt, maar je zou het bijna denken na de staande ovatie die ik gister kreeg toen ik met een doekje én schoonmaakspray een plasje geknoeide melk van de grond veegde. ‘Waaauwww goed zo mamma! Fantastisch! ‘ ( Maxim zegt de laatste tijd vaak dat hij dingen prachtig, heerlijk of fantastisch vind, hee daar stijgt mijn ego meter ook van!) Yeah! Schoonmaakskills ook goedgekeurd!

Wil je je echt mooi voelen? Ga je opmaken waar je kind naast zit! ( wel even zo slim zijn alles buiten handbereik te leggen, het zal niet de eerste keer zijn dat net die foundation een beetje vlekkeloos op mijn gezicht zit en er een mascaraborstel op mijn wang beland! ) Bij elk veegje of borsteltje wat je op brengt hoor je : ‘wauww mooooi mamma! Kijk mamma mooooi!!’ He! Ik weet wel zeker dat zelfs mister Leco van Zadelhoff himself niet zoveel complimenten krijgt over zijn make-up kunsten!

Kinderen vinden je smaak en kledingkeuze vaak ook geweldig! Zo had Maxim laatst nieuwe onderbroeken nodig en toen ik hem thuis het zakje met boxers van de zeeman gaf was hij door het dolle! ‘ kijk mamma! Een rodee!! Wauwww! Dankjewel mamma! Mooooi!’ Nou en als je denkt dat dat al blij is moet je hem eens juichend door de kamer zien rennen als hij de pakketbezorger ziet met een pakje vol ‘cadeautjekleren’.

Zo zie je, kinderen zijn gewoon supergoed voor je ego! En dan nog iets ben je sip en heb je even een oppepper nodig? Kijk dan even naar je kinderen. Want he? Die ontzettend geweldige kleine wezentjes? Die heb jij maar mooi gemaakt! En dat is het grootste compliment ooit waard!

Zo dat was weer een ‘gouwe ouwe’! Vinden jullie het leuk om wat oudere blogjes terug te lezen of niet?

Wat is nou de allerleukste uitspraak van jouw kind tot nu toe? Ik ben heel erg benieuwd!

Misschien vind je dit ook leuk

18 comments

Elisabeth 17 februari 2016 - 13:38

Ik ben het helemaal met je eens. Echt heerlijk zo’n klein wezentje dat jou helemaal het einde vindt. En die eenkennigheid, soms wel vervelend, maar wel heel vleiend.

Reply
Alicia 16 februari 2016 - 22:17

Lief die complimentjes, daar kijk ik ook naar uit!
Maar tegen mama zeggen dat ze dikke billen heeft of een beetje dom is? Vind ik niet kunnen.

Reply
Jodi 16 februari 2016 - 20:37

Hahaha super leuk. Onze spruit kan voorlopig nog niet praten maar ik groei al 3 meter als ik zie hoe blij hij is om mij te zien als ik thuis kom.

Reply
Vlijtig Liesje 16 februari 2016 - 11:17

Als ze klein zijn kunnen ze je ego inderdaad strelen. Maar als ze puber zijn is het juist andersom…

Reply
Michelle 16 februari 2016 - 10:40

Ik kan niet wachten totdat dit tijdperk aanbreekt! Nu is het vooral veel strijd: om het eten, om het drinken, om het slapen… Lief, mooi, klein, handenbindertje hebben wij 😉

Reply
Mathiske's mama blog 16 februari 2016 - 10:22

Ik kan niet wachten tot mijn dochter gaat praten, ook alle andere dingen die ze dan gaan vertellen. Leuk om zo een oude blog te lezen!!

Reply
Michelle 16 februari 2016 - 09:54

Wat een mooi artikel en wat heb je lieve kinderen. Kan me heel goed voorstellen dat je hier blij van wordt. Lijkt me gewoon zo bijzonder!

Reply
Linda 16 februari 2016 - 09:19

Dit is zo waar! Ivy is ook vol met complimentjes <3 Enne kinderen spreken altijd de waarheid he? 😀

Reply
Wilmaaa 16 februari 2016 - 09:00

Yarah kan ook nog niet praten, maar ik word zo blij van haar. Als ze haar armpjes om me heen legt of naar me lacht of ik een kusje krijg. Geweldig!

Reply
Rosanne 16 februari 2016 - 09:00

Wat een schatjes van kinderen heb je! Hebben jullie goed gedaan, ze zijn goed opgevoed 😉

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 16 februari 2016 - 08:25

Wat een lieve kinderen zijn het toch. Snap wel dat je hier heel blij van wordt.

Reply
Charlotte 16 februari 2016 - 08:04

Aukje zegt ook heel vaak “goed zo mama” dat vind ik zo schattig!

Reply
Nicole 16 februari 2016 - 07:41

Spencer praat nog niet echt, maar het mooiste vind ik als ik terug kom van werk odzo, hij breed begint te glimlachen en ‘n armpjes uitstrekt dat ik hem moet pakken. Dat is ook goed voor m’n ego 😉

Reply
demallemolenmoeder 16 februari 2016 - 07:27

Ik kan niet wachten tot mijn dochter echt gaat praten. Heerlijk lijkt mij arm Inderdaad wat boost voor je zelfvertrouwen.

Reply
Tips voor Papa's 16 februari 2016 - 06:54

Als ik dit zo allemaal lees, kan ik echt niet wachten totdat J echt begint te praten. Nu roept hij af en toe al eens “Mooiii” en “Oooeee”, maar ik ben benieuwd als hij straks “echt” kan praten en snap wat hij zegt en wij bedoelen.
En natuurlijk is alles wat papa en mama doen het beste dus daar mag ook best waardering over uitgesproken worden toch ???!

Reply
Priscilla 16 februari 2016 - 06:28

Hahaha wat een lief stukje! De mijne is helaas nooit zo enthousiast als het over mijn kook/broodsmeerkunsten gaat. Maar laatst hoorde ik wel ineens; Je bent zo mooiiii! Toen had ik na lange tijd weer een blazer uit de kast getrokken 🙂

Reply
Channa 16 februari 2016 - 06:11

Jamie roept hier altijd maar mama ik mis je zo graag! Hij snapt nog niet dat het woordje graag er niet bij hoort, heerlijk! Verder hoor ik dagelijks mama is de liefst, kan ik zo van genieten!

Reply
Simpel, met een snufje liefde 16 februari 2016 - 06:11

Leuk en inderdaad heel erg waar! Mijn mooiste compliment is toch wel ” mama, je lijkt wel een prinses” ik had een jurk aangetrokken!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.