Waarom kinderen goed zijn voor je ego!

by Tamara

Iedereen houd van complimentjes! En dat is logisch, want wie wil er nou niet heel erg graag horen dat je iets heel goed kan / goed doet? Toch heb ik nog nooit zoveel complimentjes van iemand gehad als van mijn jongens!

I know right?

I know right?

Echt hoor, heb je een egoboost nodig? Neem een kind! Na de eerste jaren het gevoel gehad te hebben dat je niks goed kan doen en je af en toe het gevoel hebt dat je overal waardeloos in bent, komt daar het moment dat ze ineens kunnen praten! Wat natuurlijk sowieso al een heel leuk iets is, maar wanneer je kind je de hemel inprijst om de meest simpele dingen voel je je toch wel even een supermoeder hoor!

Een paar voorbeelden? Ik heb altijd het idee dat mijn simpele broodjes chocopasta of tosti’s de meeste luxe clubsandwiches met eetbare gouden glitters uit een of ander exquise restaurant zijn! Waarom? Nou omdat nadat ik een kwak chocopasta op een boterham heb gesmeerd, deze doormidden heb gesneden en voor ze neer heb gezet ( begeleid door de nodige ooooh’s en aaaah’s) ze met hun oogjes dicht een hap nemen en met hun mond vol en hun gezicht onder de vlekken : ‘ohhhh dankjewel mammaa!! Heeeeeeeeerlijk’ zeggen! Heee credits voor mijn broodsmeer skills! Vooral wanneer ze nog met het laatste stuk korst in hun mond vragen: ‘ Mag ik meeeeer broodjes? ‘ en het hele riedeltje opnieuw begint!

Weet je dat ik ook heel goed ben in schoonmaken? Nouja eigenlijk niet echt, maar je zou het bijna denken na de staande ovatie die ik gister kreeg toen ik met een doekje én schoonmaakspray een plasje geknoeide melk van de grond veegde. ‘Waaauwww goed zo mamma! Fantastisch! ‘ ( Maxim zegt de laatste tijd vaak dat hij dingen prachtig, heerlijk of fantastisch vind, hee daar stijgt mijn ego meter ook van!) Yeah! Schoonmaakskills ook goedgekeurd!

Wil je je echt mooi voelen? Ga je opmaken waar je kind naast zit! ( wel even zo slim zijn alles buiten handbereik te leggen, het zal niet de eerste keer zijn dat net die foundation wat normaal vlekloos zit en er een mascaraborstel op mijn wang beland! ) Bij elk veegje of borsteltje wat je op brengt hoor je : ‘wauww mooooi mamma! Kijk mamma mooooi!!’ He! Ik weet wel zeker dat zelfs Leco niet zoveel complimenten krijgt over zijn makeupkunsten!

Kinderen vinden je smaak en kledingkeuze vaak ook geweldig! Zo had Maxim laatst nieuwe onderbroeken nodig en toen ik hem thuis het zakje met boxers van de zeeman gaf was hij door het dolle! ‘ kijk mamma! Een rodee!! Wauwww! Dankjewel mamma! Mooooi!’ Nou en als je denkt dat dat al blij is moet je hem eens juichend door de kamer zien rennen als hij de pakketbezorger ziet met een pakje vol ‘cadeautjekleren’
Zo zie je, kinderen zijn gewoon supergoed voor je ego! En dan nog iets ben je sip en heb je even een oppepper nodig? Kijk dan even naar je kinderen. Want he? Die ontzettend geweldige kleine wezentjes? Die heb jij maar mooi gemaakt! En dat is het grootste compliment ooit waard!

image

Misschien vind je dit ook leuk

8 comments

seline 20 maart 2015 - 10:22

haha wat leuk zeg! Krijg je zeker wel een egoboost van! Hier kunnen ze nog niet praten, maar als ik dit lees kan ik niet wachten!

Reply
Tamara 20 maart 2015 - 10:27

Haha! Ja het is superleuk als ze gaan praten!

Reply
Daniëlle 20 maart 2015 - 13:33

Hihi, leuke blog Tamara. Ik zou het ook zo leuk vinden als mijn oudste gaat praten

Reply
Tamara 20 maart 2015 - 16:23

Jaaaa is superleuk!!

Reply
joyfromjoyce 20 maart 2015 - 08:44

Haha heerlijk hé! Behalve wanneer je hoog zwanger bent en je zoon je de hele tijd dik noemt. En dan ook de hele dag haha;)

Reply
Tamara 20 maart 2015 - 09:30

Hahahaha ja leuk he? Maxim vind het nodig steeds zijn buik uit te zetten: ‘kijk mamma! Ikke ook heul dikke buik!’ Leukkkk schat

Reply
Gwen 20 maart 2015 - 07:13

Jaaa! Leuke blog, hier begint de dag vaak met mama mooie shirtje aan :))

Reply
Tamara 20 maart 2015 - 09:30

Ahhhh liefff!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.