Waarom ik weiger naar de negenmaandenbeurs te gaan.

by Tamara

De Negen maanden beurs. Elk jaar zie ik weer talloze posts voorbij komen van zwangere dames en moeders, die staan te popelen om naar de Negen maanden beurs te gaan. Ook dit jaar vlogen de uitnodigingen me weer om de oren en werd ik ook door een heleboel volgers gevraagd of ik ook kom dit jaar en er werd een beetje gek gereageerd wanneer ik zei dat ik niet zou komen. Nu zag ik bij vriendinnetje Joyce ook een blog voorbij komen over waarom zij dit jaar niet naar de Negen maanden beurs gaat en ik besloot er daarom ook eens een blog over te schrijven. Want he? Ik ben toch niet de enige?

Ik kan niet zo goed tegen drukte.

De allereerste reden is meteen ook de belangrijkste reden. Het is misschien een beetje gek om uit de mond van een moeder van vier te horen, maar ik kan dus echt heel erg slecht tegen drukte. Ik weet nog dat ik voor mijn opleiding een keertje naar de woonbeurs ben geweest en dat vond ik al niet zo’n succes qua drukte. Ik weet niet wat het is, maar in drukke ruimtes of drukke winkelstraten bijvoorbeeld krijg ik het altijd een beetje benauwd. Al die stemmen door elkaar heen en al dat lawaai. Blehh nee niets voor mij hahahha!

Het is heel erg ver reizen.

Ik woon heeeeeelemaal in Groningen en omdat ik geen rijbewijs heb, ben ik met het ov zo 3 uur onderweg en dat is alleen de heenreis. Nu heb ik een ontzettende hekel aan het ov en tja… 3 uur? Met die tijd kan ik zoooooveel andere dingen doen.

Ik ben uit de baby/zwanger fase.

Na vier keer een baby te hebben gehad, ben ik echt ontzettend blij dat we nu lekker uit de zwanger en baby fase zijn en dat dit ook niet terugkomt. Sterker nog, ik was twee kinderen geleden ongeveer al klaar met deze fase! Ik merk ook dat het hele zwangerschapsgebeuren me niet meer zoveel trekt. Eerder was ik altijd heel erg benieuwd naar bevallingsverhalen bijvoorbeeld en nu dus echt totaal niet meer.

Ik zou niet weten wat ik daar moet doen.

Laten we even onthouden dat ik nog nooit op de Negen maanden beurs geweest ben en dat ik dus echt niet weet wat ik er kan doen. Maar van de filmpjes die ik er van voorbij heb zien komen, zijn het vooral babyspullen die je kunt kopen en gratis goodies die je kunt ophalen. Ik heb echt genoeg zooi, sterker nog, ik heb zoveel zooi dat Marie Kondo hier naar hartelust een fulltime baan kan aannemen. Babyspullen interesseren me echt helemaal niet en ik heb geen zin in maar geld uitgeven om het geld uitgeven. Er zijn een heleboel dingen waar ik momenteel voor aan het sparen ben en dat vind ik belangijker dan doelloos geld uitgeven haha!

Dus dat waren de redenen waarom ik ook dit jaar niet naar de Negenmaanden beurs zal gaan! Desalniettemin snap ik best dat het voor een heleboel mensen wel een heel erg leuk uitje is en daarom wil ik iedereen die wel gaat ook heel erg veel plezier wensen!

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Tineke 20 februari 2019 - 12:12

Ik vind de negenmaandenbeurs wel erg leuk, maar zou willen dat ze zich ook meer zouden richten op aanstaande moeders en moeders met jonge kinderen. Er bestaat volgens mij ook geen beurs voor ouders met jonge kinderen waar je bijvoorbeeld leuke workshops, kleding, speelgoed, voorleesboeken etc. zou kunnen krijgen. Erg jammer.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.