Waarom ik voor altijd in Groningen zal blijven wonen.

by Tamara

Ik had nooit verwacht ooit deze blog te schrijven, want al sinds dat ik heel erg klein was, riep ik altijd al dat ik zodra ik de kans zou krijgen, ik naar de randstad zou verhuizen. Want daar viel tenminste wat te beleven, daar waren dingen te doen en daar lagen vast een heleboel kansen. Maar hoe ouder ik word ( daar praat onze bijna 28jarige oma hoor) hoe minder de drukke stad me trekt en hoe meer ik ervan overtuigd ben dat ik hier gewoon voor altijd blijf wonen. Maar waarom dan? Is Groningen niet hartstikke saai? Ik vertel jullie er alles over in dit artikel.

Import Groninger.

Het is wel grappig, want hoewel ik hier wel geboren ben, ben ik eigenlijk maar gewoon een Import Groninger zoals ik dat voor de grap wel eens noem. Ik ben ik Hoogezand Sappemeer geboren, maar op dat moment woonden mijn ouders hier nog niet zo lang. Ongeveer mijn hele familie komt namelijk uit Friesland. Of ik ook in Friesland gemaakt ben? Hmm, daar bestaan wat twijfels over. Het kan net voor of na de huwelijksreis gebeurd zijn! Hahaha! De eerste paar jaar van mijn leven bracht ik door in Hoogezand, daarna verhuisden we naar Meeden waar ik 5 jaar gewoond heb. Mijn ouders verkochten het huis iets sneller dan verwacht, waarna ik een half jaar op een vakantiepark in Scharmer woonde en daarna verhuisden we naar de plaats waar ik nu ook woon, Veendam. Binnen Veendam ben ik ook een aantal keren verhuisd, namelijk vijf keer tot ik in mijn huidige huis terecht kwam. Dusja, ik heb wel het één en ander van Groningen gezien! Haha!

Wat ik zo leuk vind aan in Groningen wonen.

‘Waarom woon je daar? Er is daar toch niets?’ Vragen mensen vaak als ik vertel waar ik woon. Nouja weet je? Nee, klopt. Het is niet zoals de randstad, waar je binnen vijf minuten in een restaurant zit en als je eten wil bestellen uit 100 verschillende dingen kan kiezen, maar er zitten ook heel veel voordelen aan.

Om maar één groot voordeel te noemen. Het is hier heerlijk rustig! Ik bedoel, mijn vader moet elke ochtend om half 6 opstaan om op tijd op zijn werk te komen, omdat er altijd een enorme file staat. Hebben we hier geen last van hoor! De enige file waar je hier eens in kan staan is als je naar de stad moet, maar dat is dan ook even een paar minuten en dan rij je weer door. Valt echt heel erg mee dus.

Wat ik ook heel erg fijn vind is dat de mensen hier zo lekker nuchter zijn. Er komen soms discussies voorbij op tv waar het hele land zich mee bezig houdt, maar hier speelt dat dan helemaal niet.  Ze maken zich niet niet zo snel druk over allerlei dingen, precies zoals ik zelf ook ben dus haha,

Nog een voordeel, de huizenprijzen. Wij zijn zelf bezig met naar huizen kijken, maar mijn vader ook. Mijn vader woont in Breda en voor het geld waarvoor hij daar voor huizen aan het kijken is, kun je hier een enorm vrijstaand huis kopen, terwijl je er daar net een hoekwoning voor hebt.

Wij zitten dan niet zo dicht bij de grote steden waar van alles te doen is, maar wel vlakbij de Duitse grens. Eens in de zoveel tijd gaan we eens de grens over en dan doen we daar bijvoorbeeld wat boodschappen. Komende zomer zijn we van plan ietsje verder Duitsland in te gaan. We willen namelijk al een tijdje heel graag naar Warner Brothers Movie World of naar Phantasialand met de kinderen. Om deze pretparken te bezoeken, heb je wel een milieusticker nodig omdat de steden Dusseldorf en Keulen een milieuzone hebben. Er zijn 54 milieuzones door heel Duitsland waar je alleen doorheen mag rijden als je een Milieusticker hebt. Heb je geen Milieusticker dan krijg je een boete van 80 euro.

Wil je graag zo’n milieusticker? Je vindt hier informatie over het  Wegenvignet Duitsland!

Zijn er dan ook nadelen van in Groningen wonen?

Of er ook nadelen zijn? Ja natuurlijk! Ik vind het zelf bijvoorbeeld heel erg vervelend dat het altijd zo lang duurt om overal te komen. Ik word best vaak uitgenodigd voor de leukste evenementen, maar die vinden vaak alleen plaats in Amsterdam. Omdat ik geen rijbewijs heb, ben ik dan meteen ontzettend lang onderweg.

Wat ik ook lastig vind is dat mensen vaak het idee hebben dat mensen uit Groningen, Drenthe en Friesland vaak een beetje ‘dom’ of ‘achtergesteld’ zijn. Ik heb geen idee waarom, maar als je bijvoorbeeld op Nu.nl kijkt als het over Groningen gaat, dan lees je vaak reacties van mensen die zeggen dat hier alleen maar domme onopgeleide mensen wonen, iets dat best wel meevalt. Nu komt dat denk ik ook omdat altijd wanneer er iets over Groningen op Tv is, ze de eerste de beste kroeg in stappen en mensen interviewen die uhm, het soort mensen dat hier woont niet zo goed representeert. Best wel heel jammer als je het mij vraagt.

 

Of ik hier ooit wegga? Ik denk het niet. Het bevalt me namelijk prima om hier te wonen. Ja, het is wel ver weg bij alles vandaan, maar dat weegt niet op tegen alle voordelen. Altijd als we door grote steden naar huis rijden, valt het me weer op hoe heerlijk rustig het hier is. En dat is zooooo fijn! Haha!

 

Dit artikel bevat een link naar Duitse Milieusticker.nl

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Sandra 24 januari 2019 - 20:59

Toevallig op ‘de driespan’ gezeten tijdens het halfjaartje op het vakantiepark in Scharner?

Reply
Tamara 24 januari 2019 - 22:20

Klopt!

Reply
Anoniem 24 januari 2019 - 10:27

Er gaat niks boven grunn?

Reply
Joyce 24 januari 2019 - 07:53

Als je echt een keuze wilt maken tussen Moviepark en Phantasialand en zou ik kiezen voor Phantasialand. Is wel iets verder weg maar het park is zoveel mooier aangekleed en de attracties zijn ook veel mooier. Afgelopen jaar 3 keer geweest en altijd genoten jaar ervoor bij Moviepark geweest en niet weer aangezien dat park echt verouderd

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.