Waarom het Awesome is een 90’s kid te zijn.

by Tamara

1991, het jaar waarin het internet geboren werd, de sovjet republiek ten einde kwam, otzi de ijsmummie gevonden werd en de ov studentenkaart werd ingevoerd Het jaar waarin de geweldige nummers : Under the brigde van The Red Hot Chilli peppers, Losing my religion van R.E.M en Nothing else matters uitkwamen. Maar vooral een heel erg belangrijk jaar voor mij, omdat ik, op 21 februari 1991, het levenslicht zag. Een echte 90’s kid dus. Ben jij ook een 90’s kid? Dan zul je deze dingen vast herkennen..

tumblr_mlw0fnN04Z1s86yr3o1_500

Bron:

Flippo’s!!
Ohhh echt, elke keer als mijn ouders een zak chips kochten, graaide ik net zo lang tot ik de flippo had. Deze schijfjes plastic waren zo ontzettend hip toen! Ik weet nog wel dat we op school hele torens bouwen van die dingen aangezien je zo door de kleine gleufjes in de zijkant aan elkaar kon klikken. Flippo’s schieten! Ook zo leuk! Vooral zo hard mogelijk door de klas heen. Had je ze dubbel? Geen probleem, dan nam je ze gewoon in je boterham zakje mee naar school om ze met andere chipsplunderaars te ruilen tegen de exemplaren die je nog niet had!

Als ik vroeger met een vriendinnetje wilde spelen en ik had haar nummer niet, dan moest ik eerst iedereen uit het dorp met dezelfde achternaam bellen, om te vragen of dit het goede nummer was en of trientje mocht spelen. Schijtluis dat ik was, liet ik natuuuurlijk wel mijn moeder bellen en pas als ik het goede nummer had, kwam ik aan de telefoon.

Je maakte de blits op de basisschool als je suuuuuperveel inktvulling balletjes, een lijmbal en een hele verzameling glitter gel pennen ( het liefst met geurtje) had. Die laatste waren ook ideaal om in al je hanepoten de rondgaande poeziealbums vol te kliederen en vol te plakken met stickers. Stiekem verzon je moeder die zoetsappige gedichtjes natuurlijk gewoon en vulde je zelf alleen het vragen lijstje in, maar toch!

Ok ik moet eerlijk toegeven dat wanneer andere meiden helemaal lyrisch waren van the backstreetboys ( voor degene die ze niet kennen, dat is one direction met normale kapsels en talent) en the spice girls. Maar ik luisterde liever naar alle nummers van Toy box, die ik leende bij de bibliotheek, waarna mijn vader ze kopieerde zodat ik ook een cd had. Ook abba was helemaal hip! Echt hoevaak ik wel niet daarop een ‘stukje’ opvoerde als we weer een soort karaoke dag hadden in het buurthuis. Thuis luisterden mijn ouders naar Guns ‘n Roses, Queen en Michael Jackson. Muziek die nog steeds geweldig is! Hoe vaak ik me wel achter de deur verstopte omdat ik het enge stukje uit Thriller zooooo eng vond, maar toch niet wilde missen.

Ik speelde de hele dagen met mijn barbies, vond de Ken poppen maar niets en jatte daarom de action man poppen van mijn broertje. Als je daarmee uitgespeeld was, kon je je flink vermaken met je tamagotchi! Een soort mini computertje waarbij je een beestje eten en drinken moest geven, met hem moest spelen en in slaap moest krijgen en als je dat niet deed? Tja, dan ging hij dood.. Die dingen werden trouwens erg snel verbannen op school en volgens mij belandden er ook heeeel was in de la van de juf!

De verschillen die ik zie tussen wat ik als kind deed en wat mijn kinderen nu doen, zijn zo ontzettend groot! Natuurlijk gaat de technologie ontzettend snel en zitten daar ook voordelen aan. Maar toch is het jammer dat onze kinderen nooit the struggle van een telefoonboek zullen kennen of het spelen met flippo’s.

Wat herinner jij je van de jaren 90?

Misschien vind je dit ook leuk

20 comments

Michelle 14 september 2015 - 05:04

90s kids zijn de beste. En de muziek uit de 90s was fantastisch. De gabbertijd, de backstreet boys en n sync, de opkomst van rap muziek. Alles uit de 90s is leuk!!!

Reply
Annemijn 11 september 2015 - 11:43

Haha die flippos waren geweldig! En dan voelden ze zo vet aan als je ze uit de zak haalde. Die gelpennen waren ook geweldig. Later had je ook nog van die rare blaasstiften. Ik zou nog wel eens een paar dagen terug in de tijd willen :p

Reply
iliveformydreams.com 11 september 2015 - 09:41

Ja de jaren 90<3 Zo blij dat ik erin ben opgegroeid.

Reply
Rosanne 10 september 2015 - 21:42

Heerlijk jeugdsentiment! Nog een ’90s kid hier!
Ik was echt groot fan van de flippo’s haha.

Reply
Channah 10 september 2015 - 17:06

Haha super leuk stuk, ik ben ook een 90’s kid! 🙂

Reply
Lin 10 september 2015 - 14:31

Zooo leuk ik luister vooral nog veel nummers uit die jaren! Het blijft gewoon leuk!

Reply
Debby Riemens 10 september 2015 - 13:47

Allemaal heel erg herkenbaar! Heb zelf ook zo’n artikel gemaakt tijdje geleden.

Reply
Bregje 10 september 2015 - 10:10

Ik ben echt al HEEL oud (uit ’80) maar herken alles ook nog! En vergeet Take That niet! <3

Reply
Malou 10 september 2015 - 09:50

Haha, heel herkenbaar 🙂

Reply
José 10 september 2015 - 09:41

Ik stam ook af van 1991 en alles is echt heel herkenbaar!

En wat dacht je van knikkertijd? Of is dat er nu nog? En de Jojo’s! En inderdaad, die flippo’s waren alles. Ik was jaloers op de kinderen die zo’n flippo dubbel konden vouwen en daar dan op konden fluiten. Wel zonde voor de flippo trouwens. Spice girls vond ik helemaal geweldig, maar op een gegeven moment hitzone ook. Mijn vader zorgde ervoor dat we alle hitzone cd’s gekopieerd kregen.

Oh en dat poëziealbum. Ik heb hem nog, zo leuk om terug te lezen al die gedichtjes en verhaaltjes! Zelfs mijn juffen hadden daar in geschreven. Vriendenboekjes waren er toen ook al, maar daar deed ik niet aan. En die tamagochi, oh, soms wens ik dat hij er nog was, dan had ik er zeker weer een gehad, aan mijn sleutelbos xD De furby was ook helemaal hip, maar volgens mij heb ik die nooit gehad. Of maar even, maar vond ik niet interessant. Net als de babyborn, die mij nichtje en een vriendinnetje wel hadden. Wij kregen ‘m niet.

Reply
Nicole 10 september 2015 - 09:26

Ik ben in de 80’s (’85) geboren maar mijn jeugd was ook in de 90’s dus ik herken alles hahaha!

Reply
Marijke 10 september 2015 - 09:23

Hmm ik herinner me dan ook het stappen in de 90’s in onze plaatselijke discotheek. En schoolfeesten waar bruggers eerder naar huis moesten. En dat thake that stopte en vele meisjes daarom moesten huilen (onbegrijpelijk), trainingspakken En happy hardcore. En dat kinderen op mijn stage speelden met furby enzo. Yep voel me oud als ik bedenk dat jij dus in mijn stageklas had kunnen zitten…

Reply
SoMama 10 september 2015 - 09:16

Jaaaaa zo herkenbaar. Laatst nog de flippo mappen door zitten bladeren. Oh wat verlang ik terug naar de zakken chips met flippo’s!!

Reply
angelique 10 september 2015 - 08:45

Haha oh geweldig! Ik vond de 90’s echt heerlijk!

Reply
saskia 10 september 2015 - 08:13

Ooh de backstreetboys haha, leuk was dat. En flippo’s waren ook zo leuk 🙂

Reply
Sylvie 10 september 2015 - 07:35

En Five!
Heel leuk stukje, nostalgie!

Reply
Charlotte 10 september 2015 - 07:16

Hihi van ’85 maar herken toch alles 🙂

Reply
Cassandra 10 september 2015 - 07:06

Wat een inspiratie gever ben ik toch! Hahah! Hij is weer leuk Tammo! Precies wat Josan zegt, barbiegirl van aqua! Wat een nummertje was dat! Toybox was ik idd ook enooooooorme fan van en die cd heb ik nog steeds ergens in de kast rondzwerven.. Maar je vergeet die ellende kut furby, wat een hipe was dat!!! Jummy jummy jummy, delicious

Reply
Angela 10 september 2015 - 07:03

Ahhh! Geboren in ’83. Deze die hard Backstreet Boys fan ? herkent alles!
De flippo’s heb ik toevallig pas weggegooid! Mappen vol kwam ik tegen…

Reply
Josan 10 september 2015 - 06:52

Flippo’s was een goede marketing stunt. Had je alle normale moest je degene met inhammen hebben. Je vergeet N Sync en Aqua met Barbie Girl 🙂 Tijdloos

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.