Waarom heb ik dit soort dingen altijd?

by Tamara

‘Dat kan ook alleen jou overkomen he?’ Zegt mijn vriend regelmatig. Nu ook weer.. Ik weet al jaren dat ik allergisch ben voor wespensteken. Ooit toen ik klein was werd ik geprikt door ééntje en had ik een hele dikke arm. Daarna ben ik gelukkig nooit meer gestoken. Ik denk dat dat ook komt omdat ik niet bang ben voor wespen. Ik laat ze meestal gewoon met rust en dan doen ze mij ook niks. Toen Sarah afgelopen zomer in haar lip geprikt werd, zei ik nog tegen Richard dat het een kwestie van tijd zou zijn voor ik weer eens geprikt zou worden.  En dat was precies wat er vorige week tijdens de verjaardag van Sarah gebeurde. Met een mega allergische reactie tot gevolg.

werd ik nou geprikt?

5 oktober vierden we Sarah’s tweede verjaardag. Ik stond met Joyce in de tuin, toen ik ineens een scherpe brandende pijn in mijn been voelde. Ik voelde iets wegvliegen, maar schonk er niet teveel aandacht aan, ook al deed het flink veel pijn. Die middag noemde ik het een paar keer, maar ik wilde me ook niet aanstellen, dus wachtte met kijken tor het bezoek weg was.

en ja, toen schrok ik best. Mijn hele bovenbeen was pijnlijk en dik en had een flinke rode plek. De plek brandde en was heel erg warm. Meteen wist ik hoe laat het was, een wespensteek dus.

ik zal jullie de details besparen( foto’s spreken voor zich) maar het deed echt heel erg veel pijn. Mijn been brandde en jeukte tegelijk. Maar ik kon niet krabben want dat deed zeer, net zoals kleding dragen trouwens!

meteen na het prikken

dag later

een dag later

na een paar dagen

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels zijn we anderhalve week verder en jeukt het nog steeds, maar de plek is wel minder.

hebben jullie ook wel eens zo’n steek gehad? En was het bij jullie ook zo heftig?

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Lieke van Veen 15 oktober 2019 - 15:17

Ik ben gelukkig nog nooit door een wesp gestoken.
Lijkt me echt ontzettend vervelend.

Reply
Marijke 15 oktober 2019 - 11:34

Wil je niet bang maken, maar een wespenallergie bouwt zichzelf op. Elke keer dat je gestoken wordt, wordt het erger. Wel verstandig om hiermee dus even naar de huisarts te gaan en te bespreken en wellicht je te laten doorverwijzen naar het ziekenhuis.
Mijn man heeft dit jaren geleden ook gehad.. en heeft toen een immunotherapie gekregen om van de allergie af te komen. En tot die tijd altijd met een medicijn op zak gelopen voor het geval hij gestoken werd.

Als je meer wil weten, dan weet je me te vinden….

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.