Waarom een Airfryer onmisbaar is in ons gezin.

by Tamara

Airfryers. Volgens mij heeft iedereen wel ééntje en anders heb je er vast wel eens over gehoord. Het is een apparaat dat in ons gezin inmiddels onmisbaar is geworden, niet alleen voor het avondeten, maar eigenlijk voor nog veel meer! Ik vroeg jullie op instagram of jullie nog vragen hadden over heteluchtfriteuses  en er kwamen een heleboel leuke vragen uit! Kijken jullie mee?

Onze Tomado Airfryer.

Oké, eigenlijk moet ik zeggen ‘airfryers’ want we hebben er twee. Een kleintje en een hele grote van Tomado, de ruime 5 liter Airfryer. De kleine kochten we een paar jaar geleden toen het net een beetje een ding werd en de grote kregen we een paar weken terug van Tomado om uit te testen. Nu zullen jullie wel denken: Wat overdreven om twee airfryers te hebben, maar ik vind het dus stiekem echt ideaal. Ik heb twee kinderen die eigenlijk amper iets lusten, dus ik kook vaak twee verschillende dingen. Maar het is ook ideaal om in de ene bijvoorbeeld aardappels klaar te maken en in de ander vlees. Of als je zin hebt in een makkelijke maaltijd, in de ene patat en in de ander snacks! Haha!

 

 

 

 

 

 

 

Nu moet ik zeggen dat ik onze kleine airfryer eigenlijk altijd wel prima vond, maar nu ik ook een grote heb, weet ik eigenlijk niet meer hoe ik het al die tijd heb volgehouden met een kleine. Die grote, daar past zooooveel in! Ik heb laatst bijvoorbeeld gewoon vier kippenpoten tegelijk klaargemaakt! En zelfs al een keer een hele zak friet én snacks! Echt ideaal!

Naast dat de Airfryer van Tomada heel erg handig is, is hij ook nog eens heel erg makkelijk te bedienen door het led Display. Hij laat je per gerecht zien hoe lang het erin moet en past de temperatuur daarop aan. Tot nu toe klopt het elke keer helemaal! Dus heel erg tevreden mee!

Jullie vragen over de Tomado Airfryer.

Toen ik hem net binnen kreeg, plaatste ik een story waarin jullie vragen mochten stellen over de Airfryer en er kwamen een heleboel leuke vragen binnen. Hieronder geef ik antwoord op een aantal van die vragen!

Stinkt het als je iets gaat bakken?

Nee, zolang je hem gewoon netjes na ieder gebruik schoonmaakt niet. In het begin kan er wel een beetje een ‘fabrieksgeur’ aan zitten, maar dat heeft verder geen invloed op de smaak. Het is trouwens wel een aanrader om hem gewoon braaf na ieder gebruik schoon te maken, want als het aangekoekt zit krijg je hem veel minder goed schoon.

Hoe is de patat uit een airfryer?

Prima! Kijk, het is geen lekkere vette patat uit de snackbar, maar het is zeker heel goed te doen! Wij eten hier in huis inmiddels niet anders meer!

Je favo recept uit de airfryer?

Pizzabroodjes! Haha!

Gewoon pitabroodjes doormidden snijden. Gezeefde tomaten met een uitje en knoflook bakken, peper en zout erdoor en dan de pitabroodjes insmeren. Beetje geraspte kaas erover en 5minuten in de airfryer! Heeeeeerrrlijk!

Is hij groot genoeg voor een groot gezin?

Absoluut! Je kunt er als je zou willen bijvoorbeeld een hele quiche in kwijt. maar ook voldoende aardappels, vlees enzovoort!

Moet je de patat ook schudden?

Het moet niet, mits je er niet teveel in doet. Ik doe er vaak wel teveel in en dan schud ik het halverwege nog even een keertje om. maar als ik dat niet doe, is het ook wel prima.

 

Zoals jullie kunnen lezen ben ik heel erg tevreden over onze nieuwe airfryer! Mocht je een goede zoeken voor een goede prijs, dan zou ik zeker eens naar dit model kijken!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

MarjoMarjo 18 mei 2020 - 12:02

Wij hebben ook een airfryer dan wel de grote van Philips, maar ik kan inmiddels niet meer zonder. Heerlijk je vlees erin maar idd ook je friet(wel even zoeken naar hengelde merk)
Ook het bakken van een pizza en cake koekjes

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.