Waar ik als puber echt niet zonder kon!

by Tamara

Vroegahhhhhh… Ok ik ben nog niet zo oud, ( stiekem nog een guppie met 24 jaar op de teller) maar toch voelt de tijd dat ik een echte puber, je weet wel, zo’n eigenwijs, tegendraads ding dat je het liefst je huis uit werkt, was, alweer als een heeeeeele tijd geleden. Als puber waren had ik hele andere eerste levensbehoeften dan nu en die zal ik vandaag eens opnoemen.

 

Ik wil niet beweren dat ik nu superknap ben, maar hier was ik wel op mijn toppunt lellekheid! Jaar of 12!

Ik wil niet beweren dat ik nu superknap ben, maar hier was ik wel op mijn toppunt lellekheid! Jaar of 12!

 

Levensbehoefte nummer 1 was toch wel msn, smsen ( wij moesten het doen zonder whatsapp) met je nokia 3310 was reteduur en zo kon je toch je dagelijkse roddels doornemen onder het genot van een heleboel afkortingen waarvan je zelf vaak de betekenis niet wist, ( zo had ik een tijdje iets van: ‘wiskunde is kaauuuteee, .~*~.~*NTB*~.~*~. ‘ in mijn msn naam) en een heleboel smiley’s. Na school klom je meteen de trap op naar je kamer vol Direct posters om ‘huiswerk’ te maken en msnde net zo lang tot moeders het wel best vond en de internetstekker eruit trok.

image

Nog zo’n levensbehoefte als puber was die bovengenoemde nokia 3310, ik spaarde al mijn verjaardagsgeld bij elkaar en kocht er een hip knipperend hoesje bij. Wat een aankoop zeg! Ik kan me het deuntje waar de halve school mee liep nog herinneren! In de pauzes zat je massaal aan de tafel met je ‘beste matties’ snake te spelen en ‘brugpiepers’ met hun veel te grote rugzak uit te lachen. Het ding was ideaal, alleen slokte hij je kostbare zakgeld wel op aan prepaid kaartjes en deed hij het natuurlijk noooooooit als je moeder voor de 300ste keer belde dat je NU thuis moest komen. ( Nee hoor mam! Had je gebeld? Nee niks gehoord!)

De Hitkrant/Breakout was iets waar je de rest van de toch al spaarzame zakgeld aan verspilde. ( of het geld wat je uit je moeders portemonnee of broertjes spaarpot jatte) voor onze ouders deden we alsof we natuurlijk alleen de interviews lazen en de dingen over muziek, terwijl we natuurlijk zo snel mogelijk doorbladerden naar de gênante vragen en de sekspraatjes rubriek. Nu is dat natuurlijk beeeeereinteressant, maar om het toch nog enigszins verborgen te houden voor je ouders, moet je dan niet onder het avondeten dingen gaan vragen zoals: ‘wat is anaal? Of Pms? Of baffen?’ zoals ondergetekende deed..

image

Puntlaarzen waren ook heeeeeelemaal in toen ik puber was. Je weet wel, van die laarzen waarvan de neus helemaal in een punt liep en als je er dan een tijdje op gelopen had, dat de punt omhoog hing staan en je alladin laarzen had. Echt niet dat jongens onaardig tegen je deden als je zulke schoenen aan had. 1 kick in the nuts en ze hadden er gelijk een extra gat bij.

Nog zo’n fashion statement waren shirts met enorme schreeuwerige merklogo’s erop. Je weet wel, een doodnormaal shirt waar je bij Zeeman misschien 5 euro voor zou betalen, maar omdat er zo’n HUGEEEE logo op staat betaal je 40 zodat je hele posse tegen je op kijkt omdat jij een vermogen uitgeeft aan een shirt waardoor je een wandelende advertentie lijkt.

Ik had ook nog zo'n dreadlock/ gothic fase...

Ik had ook nog zo’n dreadlock/ gothic fase…

Ook zo’n mode trend waren van die broeken die zoooooo strak waren dat je bijna vaseline op je benen moest smeren om ze aan te trekken en zoooo laag dat als je foef bijna zichtbaar was, als je hem niet bedekt had met je hoog opgetrokken bjornborg boxer in een kek kleurtje.

Het favoriete drankje toen ik legaal gezien nog niet mocht drinken was Breezer. Of nouja BREEEEEEEZAHHHHHH dus en dan vooral de groene of de oranje. 2 flesjes wegklokken en maar doen alsof je zooooooooooo dronken was! Om vervolgens in de plaatselijke dikso de eerste de beste jongen te zoenen en er op maandag achter te komen dat hij in het daglicht een tikkeltje puisterig is, bij je in de klas zit en ineens smoorverliefd op je is .. Oh Joy!

image

Piercings is zoiets wat nu nog steeds hip is onder de pubers. Had ik tot mijn 12e braaf 2 gaatjes in elk oor, was ik op mijn 15e een soort wandelende gatenkaas. Het begon met het laten zetten van een gaatje boven in mijn oor nadat ik zelf met een naald een derde gat halverwege mijn oorschelp geprikt had. ( I was pretty badass) aangezien mijn vader vond dat mijn oren toch al verminkt waren kon die er ook nog wel bij. Enkele maanden daarna gingen mijn ouders uit elkaar en aangezien je dan ineens vanalles mag, liet ik een navel en tongpiercing zetten en om mijn vader compleet over de zeik te krijgen ook 1 in mijn neus. ( die er overigens snel weer uit was omdat ik hem er constant uitmepte omdat ik dacht dat er een beest op mijn neus zat.

 

Ach die mooie tienerjaren! Ik wou dat ik nog even een lekkere strontvervelende onbezorgde puber kon zijn!

Wat was heeeeeelemaal hip toen jij puber was?

Misschien vind je dit ook leuk

32 comments

Merel 15 november 2016 - 19:25

Allemaal herkenbaar. Heb echt zitten lachen. Wij lazen ook de Fancy, stonden ook altijd dubieuze vragen in over bevroren frikadellen enzo ?

Reply
Gitte Brouwer 15 november 2016 - 19:01

Ja die puntschoenen, daar deed ik watjes voorin want dan gingen ze niet omhoog staan of deuken doordat iemand erop ging staan (je kreeg er aardig grote voeten van hahaha) uiteraard had ik ze wel met een 2cm hoge naaldhak!!

Reply
Brenda 15 november 2016 - 18:50

ICQ (nog voor msn)
MAG schoenen en daar een sok bij ingepropt zodat ie op de wreef bol stond?
Half kaal scheren, Nikes, Cavello en Aussies (Australian) ‘met vreemd gebreide gekleurde truien???
Mobiele telefoon mét uitschuifbare antenne!!! En daarna, na een aantal Nokia’s een Samsung met klepje waar dan ook een scherm op zat, met alleen de klok?
Ohhh jee, wat een gekkigheid zeg

Reply
Donald 18 augustus 2015 - 13:33

Heerlijk verhaal!! Je vader provoceren?! Ha, ha!!!
Herinner me ook nog de kreet : “The bitch is back…!” of was het nou “black..??”
Overigens heb ik nog steeds een(werkende) 3310

Reply
Tamara 18 augustus 2015 - 19:17

Hahahahahaha! Flapdrol

Reply
Mirella 18 augustus 2015 - 13:21

Oh ja de hitkrant en breakout geweldig, die las ik ook altijd en dan natuurlijk idd die vragen haha, als ik dat nu terug lees haha geweldig.

Reply
Sonja 18 augustus 2015 - 08:33

Oooh zo herkenbaar! Die bre3zAH taal op MSN, lelijke puntlaarzen en… oh nog tig fouten waar ik gelukkig van geleerd heb; -)

Reply
angelique 18 augustus 2015 - 08:31

Haha ja geweldig! Mensen uit mijn klas stonden een paar maand geleden nog met open mond te gapen toen ze door kregen dat ik werkstukken enzo ZONDER internet en word moest maken haha dat kunnen zij (17+) zich dus al niet voorstellen. Of dat je casettebandjes had en videobanden om dingen op te nemen…

Reply
José 17 augustus 2015 - 21:16

Hahaha, heel herkenbaar. Vooral ook die msn namen. En dan laten zien hoe populair je bent door al je beste vriendinnen in je msn naam te zetten met de tekst: LuV yAaAa (L) 4 EvAh ( ^*-*^ ) (want vooral ook hoofdletters en kleine letters afwisselen was allerhipst. En met tekentjes ‘leuke’ gezichtjes maken). Of quotes/spreuken in je msn naam, ook zoiets. Erg leuk geschreven!

Reply
Josan 17 augustus 2015 - 21:11

Die vragenrubriek was altijd erg. Mijn hemel als ik dit dan weer zo lees, weet ik weer waarom 🙂

Reply
Merel 17 augustus 2015 - 21:04

Wandelende katenkaas, that just made my day 😀 Ik bewonder je zelfspot, wat een grappig artikel dit!

Reply
Cassandra 17 augustus 2015 - 21:02

Groene breezahs, oh yeah! Dat was mijn favoriet. Di-rect idem, wat heb ik staan gillen toen ik back stage mocht bij Graspop. Ik heb de Skater fase gehad en jawel ik ben zelf een tijdje een wigger geweest. Oh joy wat een heerlijke herinneringen ?

Reply
Engelina 17 augustus 2015 - 17:08

Hahah ik ben dan wel vier jaar jonger als jij bent maar ik herinner me de meeste punten nog maar al te goed. Wat ik dan weer niet deed was sexpraatjes details aan de keuken tafel bespreken en ik heb nooit rare piercings laten zetten, maar alle ”kleding fases” breezers en msn , dat was een geweldig tijd.
En idd,, mijn moeder trok dan idd ook de stekker er uit haha. Die goede oude tijd ..

Nog zo iets : Habbo hotel en Hyves

Reply
Janske 17 augustus 2015 - 12:57

muhahahahaaaa….erg waren we vroeger he…die verhalen over die bevroren frikandellen ook…hahahaha…die stonden ook altijd in de Fancy, die kwam maar 1x per maand uit…dus wie weet hoe lang dat ding er al in zat…bahbah

Reply
Evelien 17 augustus 2015 - 11:50

Geweldig ? kan me je nog zo goed herinneren zoals je dreadlock foto haha ?

Reply
Malou 17 augustus 2015 - 11:48

Hahaha! Wat een leuk stukje, en erg herkenbaar!

Reply
Bregje 17 augustus 2015 - 11:29

Haha geweldig! Ik ben 10 jaar ouder, dus een paar van deze dingen vielen in t begin van mijn studententijd 😉 Als puber was msn inderdaad onmisbaar, net als uuuuurenlang bellen met vriendinnen, zwarte stretchbroeken, Timberlands en de Backstreetboys en Take That 😉

Reply
Janneke 17 augustus 2015 - 10:37

Oh zo herkenbaar!! Ik ben zelf 25 dus ongeveer dezelfde dingen waren hip toen ik puber was.

Ik was alleen zo eentje die zich tegen alles afzette: mijn ouder, maar ook de hippe trends. Ik vond ze natuurlijk mega stom, terwijl ik het nu allemaal heel aandoenlijk vond.

En de piercings! Hahaha! Ik had er echt heus niet 9… En nu draag ik er nog maar 1, zelfs m’n oorbellen draag ik bijna nooit meer.

Mooi was het! Bedankt voor het naar boven halen van veel leuke herinneringen!!

Reply
Iris 17 augustus 2015 - 10:19

Hahha ouders die de internetkabel eruit trokken. Herkenbaar! Wij hadden maar 1 uur per dag internettijd :”)
En piercings…. Ik mocht van mn moeder alleen een navelpiercing en ik moest ‘de rest van mn lichaam maar verpesten als ik oud genoeg was (lees: 18).”

Reply
Nathalie 17 augustus 2015 - 10:19

Ik word er bijna 30 maar kan me wel vinden in de dingen die jij schrijft. De breezers waren bij ons ook helemaal in en de merklogo’s herken ik ook evenals de schoenen met mega grote hakken… Of ja, hoe moet ik dat nou zeggen: DOCKERS?

Reply
kelly 17 augustus 2015 - 10:02

hahaha ik word over 2 weken 28 maar bijna dezelfde jeugd hoor… Ook dreadlocks (al was ik toen al 17/18 ofzo) geinspireerd op Dewi van Idols. Jim was mijn grootste crush ever hij was zoooo LEKKAH en dan heette ik op MSN Mrs Bakkum met duizend hartjes en afschuwelijke tekentjes… de 3310 was de hipste shit ever en kon van boven naar beneden gegooid worden zonder schade te lijden. Gsus jasjes en Diesel broeken met strings met steentjes eruit… Ooo man wat een geweldige tijd whahhahaha

Reply
lin mommysworld 17 augustus 2015 - 09:44

hahaha geweldige blog en ik herken alllessssss! 😉 Ik had nog zo’n periode van goud en kant …. hahha afschuwelijk!!!

Reply
Debby 17 augustus 2015 - 09:44

Geweldig! Bij ons was er nog een periode dat alle meiden strings gingen dragen. Dat werd toen super cool! Haha. Ook was ik helemaal fan van k-otic. Ik ben trouwens een jaartje oouder maar.

Reply
Charlotte 17 augustus 2015 - 09:13

Haha die neuspiercing vlieg ?

Reply
SoMama 17 augustus 2015 - 08:24

Haha, ik ben drie jaar ouder maar herken me in bijna alles. Hier ook de periode wijde pijp broeken gehad, verschrikkelijk haha 🙂

Reply
Marijke 17 augustus 2015 - 08:24

Oke ik ben echt oud, want ik had als puber niet eens een mobiel. Die kreeg ik pas toen ik 20 was ofzo. De 3310 was al mijn tweede mobiel namelijk ?.
Wij belden de hele tijd met elkaar ipv msn. En dan oo het vaste toestel van pap en mam, tot ze zeiden ga naar elkaar toe als je zoveel te vertellen hebt. En aan het einde van de pubertijd kwamen de trainingspakken in. Gabberen!

Reply
Elisabeth 17 augustus 2015 - 08:13

Wat een prachtfoto’s van jou als bakvis! Heerlijk… 🙂

Reply
Thea van Galen 17 augustus 2015 - 08:01

jaaaa leedvermaak 😛
Wat grappog om te lezen en sommige dingen heel herkenbaar.
Ik heb geloof ik mijn letters op het toetsenbord werd geveegd met typen op MSN.
En hyves was ook zoiets :’)
Vroeger is voor mij wel iets langer geleden (32 au!) maar nog genoeg herinneringen

Reply
Bianca 17 augustus 2015 - 08:00

Geweldig! Ik ben 7 jaar ouder maar er zit een aardige overlap in! Doet me terugdenken aan mijn eigen puberteit.. Schaamteloos haha

Reply
Saskia 17 augustus 2015 - 07:43

Ooh die puntlaarzen, haha 🙂

Reply
Daniëlle 17 augustus 2015 - 07:29

Haha, MSN begon bij mij pas écht hip te worden toen ik 16 was. Ik had geen mobieltje, maar wél van die puntlaarzen inderdaad. Die wilde ik zóó graag! Haha. En van die broeken aan je bovenbenen strak zaten, maar wijd uitliepen. Verder was mijn pubertijd verschrikkelijk, dus denk daar niet graag aan terug ?

Reply
Joyce 17 augustus 2015 - 07:23

Haha lekker wijf! :p

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.