Dit worden dé voornamen van 2017! Zit jouwe ertussen?

by Tamara
voornamen van 2017

Lijstjes, lijstjes. Sommige mensen hebben er een hekel aan, maar ik vind het echt leuk! Toen ik een bericht voorbij zag komen met de voorspelling van de populairste voornamen van 2017, moest ik dan ook even kijken! Nu moet ik zeggen dat ik bij het kiezen van de namen van mijn kinderen niet echt heb gelet op de populariteit van die naam. Maar, toen ik zwanger was van Floris was de naam Lucas (die we eerst hadden bedacht) heel erg populair en daarom hebben we deze toen niet gekozen. Ben je al benieuwd welke namen er in de top 20 van jongens en meisjesnamen staan? Kijk dan naar het lijstje met dé voornamen van 2017.

Dit worden dé voornamen van 2017!

Voor de meisjes.

1. Yara
2. Juna
3. Juliëtte
4. Femke
5. Mila
6. Lotte
7. Liv
8. Zoë
9. Isa
10. Saar

Het is wel duidelijk dat korte namen nog steeds heel erg populair zijn! Zelf vind ik van die korte en stoere meisjesnamen altijd wel heel erg leuk! Uit het bovenstaande lijstje zijn: Isa, Lotte en Saar wel het leukste vind ik! ( Niet dat er hier nog kinderen bij komen hoor!;) )

Voor de jongens.

1. Finn
2. Kyan
3. Luuk
4. Mees
5. Nelles
6. Lucas
7. Daan
8. Senn
9. Milas
10. Manoah

Opvallend aan het lijstje met jongensnamen vind ik toch wel nummer 10, Manoah. Ik ken namelijk echt helemaal niemand met die naam en ik vind hem best wel meisjesachtig klinken!  Of ben ik nou gewoon raar? Haha! Ook Nelles vind ik een beetje vreemd. Verder staan er een heleboel namen op die natuurlijk al jaren populair zijn. Zoals bijvoorbeeld, daar hebben we hem weer, Lucas! Maar Daan staat er ook al ontzettend lang op en is volgens mij zelfs jaren nummer  geweest!

Ik vond het wel grappig om deze voorspellingen te zien en ben ook altijd wel heel erg benieuwd of dit dan ook echt de voornamen van 2017 worden. Wat denken jullie? Hebben jullie er bewust rekening mee gehouden of een voornaam populair was of niet?

 

bron. Ik ben zwanger.

Bron afbeelding. Shuttershock.

Misschien vind je dit ook leuk

32 comments

Wendy 17 oktober 2016 - 21:00

Die namen staan al een tijdje in de top lijst.. heb een jongetje en die heet Dilano bewust met een i en je hoort hem niet zoveel Tenminste ik hoor hem niet veel..

Reply
Jodi - liefthuis 17 oktober 2016 - 18:09

Er staan toch best wat nieuwe en aparte namen in. Ik hou zelf heel erg van isa

Reply
MetMirjam 17 oktober 2016 - 18:04

Grappig dat niemand de naam Manoah kent! Ik zat vroeger bij een Manoah in de klas dus voor mij een hele normale jongensnaam 😉

Reply
Fenke 17 oktober 2016 - 17:57

Ik heb een Lars en een Olaf. Lars heeft er jaren lang tussen gestaan. Geen reden voor mij om er niet voor te kiezen. Olaf was bij mij gelijk favoriet. Niet bij nagedacht dat er niet zo veel later frozen uit zou komen en dat die zo populair zou worden…

Reply
Ilse 17 oktober 2016 - 15:55

Mijn nichtje van 11 heet Manoa….ben er dus al beetje aan gewend…het is een bijbelse naam…en de manoah uit de bijbel was een jongen 🙂 Ik heb drie jongens Pieter, Floris en Judah….op zich normale namen maar geen top 10 gelukkig 😉

Reply
Wilstinique 17 oktober 2016 - 14:46

Ik houd van lijstjes! Leuk om dit te lezen, onze kleine word verwacht in 2017, de naam staat in ieder geval niet in de top 10.

Reply
Tessa 17 oktober 2016 - 14:23

Ik ben ook dol op lijstjes! De naam Nelles had ik nog nooit van gehoord, grappig dat die wel in de top tien verwacht wordt. Mijn eigen naam, zoons naam en de favoriete namen voor een eventuele tweede staan er allemaal niet tussen.

Reply
Milou 17 oktober 2016 - 13:24

Hee, mijn zoons naam is echt flink gestegen! Hij stond eind 2015 toen wij hem kozen op nummer 20. Maar ja… t is ook zo’n leuke naam, ik snap het wel ?

Reply
Janske 17 oktober 2016 - 13:12

Lola en Coco staan er (gelukkig) niet tussen. Ik vind het juist leuker om een naam te gebruiken die niet zoveel voorkomt. Manoah had ik nog nooit van gehoord trouwens…

Reply
Josan 17 oktober 2016 - 12:19

Nelles vind ik lelijk. Het is geen Nelis en geen Nellie. Manoah ken ik niet. Wel ken ik verschillende Manoachs. Dat is een Jood-christelijke naam. Ik vermoed dat Manoah de engelse spelling is.

Reply
Charlotte 17 oktober 2016 - 10:52

Geloof niet dat het bij ons een van deze namen gaat worden…

Reply
Birgit 17 oktober 2016 - 10:45

Toen wij de naam Sem kozen, hadden wij hem nog nooit gehoord. Het jaar daarna stond hij steeds op nummer 1 of 2. Dat vond ik aan de ene kant best jammer. De voorspelling voor aankomend jaar vind ik erg leuk! Ik hou voor meiden inderdaad ook van korte stoere Namen.

Reply
Rory 17 oktober 2016 - 10:37

Zo grappig (en erg gunstig voor onze Milaboekjes 😉 De naam Mila staat de laatste jaren ineens in de top 10 (en nu dus zelfs op de vijfde plaats!). In 2012, toen ‘onze’ Mila werd geboren had werkelijk waar bijna niemand van de naam gehoord. Hoe anders kan het lopen…

Reply
Yvonne 17 oktober 2016 - 10:17

Ik vind Saar en Isa wel leuk maar ik zou nooit een top 20 naam kiezen.
Nelles??? Really???

Reply
Nicole 17 oktober 2016 - 10:08

Finn heeft heel lang op mijn lijstje gestaan als jongensnaam. Maar nu hij op nr 1 staat vind ik hem toch niet zo leuk meer..

Reply
Angelique 17 oktober 2016 - 09:36

Die van mijn zoontje staat er niet tussen en die van hopelijk ooit mijn 2e (en 3e) ook niet

Reply
Michelle 17 oktober 2016 - 08:23

Nelles en Manoah? Allebei nog nooit gehoord! De namen die hier favoriet waren staan er niet tussen. Enigszins bewust ook wel. Leuk lijstje!

Reply
Martina 17 oktober 2016 - 09:36

Inderdaad nooit van gehoord! Ik ben ook blij dat de naam van m’n zoon er niet tussen staat, heb liever dat het wat minder vaak voorkomt

Reply
Monique 17 oktober 2016 - 08:20

Ik heb niks met die top 10 namen. Zijn standaard en vaak korte namen. Ik ben zelf meer van de apartere namen die niet veel voorkomen. Manoah nooit van gehoord en inderdaad een beetje meisjes achtig.

Reply
Joyce 17 oktober 2016 - 08:14

De namen van onze kids staan er niet tussen en de namen die wij voor ooit misschien niet hebben staan er ook niet tussen haha!

Reply
Lilian 17 oktober 2016 - 08:05

Ik zelf hou alleen niet zo van die populaire namen en zou ze ook niet kiezen. Dat neemt niet weg dat ik het heel leuk vind om er toch even tussen te kijken.

Reply
Jolanda 17 oktober 2016 - 07:45

De namen van onze oudste 2 stonden ook altijd in de top 10 (Jesse en lieke ) maar toen leek ik nooit naar die lijstjes. De jongste 2 staan er nooit tussen (Danee en Juul)

Reply
Loes Johanna 17 oktober 2016 - 07:42

Leuk om die voorspelling te zien, ben benieuwd of we die vaak gaan horen in 2017, er zitten inderdaad bijzondere namen tussen haha. Ik ben nu 20 weken zwanger en wij weten de naam al, vanaf het moment dat we bij de 20 weken echo definitief hoorden dat het een meisje was (bij een geslachtsbepalende echo met 16 weken lag deels de navelstreng ervoor haha), maar ik heb wel rekening gehouden met de top 10 van namen. Daar valt deze naam in ieder geval ruim buiten. ?

Reply
Stephanie 17 oktober 2016 - 07:39

Wij hebben hier een Theijn en een Finn, waarvan Finn idd erg populair is op dit moment en ik ken 2 Manoah’ s en dat zijn beide meisjes (vrouwen)

Reply
Bregje 17 oktober 2016 - 07:35

Oo zich wel leuk om te zien dat de Top 10 weer verandert! Wij hadden ook heel lang Lucas als naam, maar zagen daar toch vanaf vanwege de top 10. 😉

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 17 oktober 2016 - 07:32

Wat een vreselijke namen. Nelles???

Reply
Kim 17 oktober 2016 - 07:30

Nelles? Echt waar? Nooit van gehoord, en ik vind het ook een, uh, bijzondere naam. Maar goed, ieder zijn ding, zullen we maar zeggen. Wij hadden heel mooi twee lijstjes gemaakt met namen die we mooi vonden (eentje met jongensnamen en eentje met meisjesnamen). Toen bij de 20-weken echo bleek dat we een jongetje verwachten, voelden we allebei hetzelfde: die namen die wij hadden bedacht, pasten niet bij het jongetje wat in mijn buik groeide! Uiteindelijk is het dus een heel andere naam geworden 😉

Reply
Merel 17 oktober 2016 - 07:07

Nelles en Manoah beide nooit gehoord, opmerkelijk zeg maar. Had eigenlijk wel verwacht dat Jesse ertussen zou staan, die hoor ik in mijn omgeving regelmatig.

Reply
Kim 17 oktober 2016 - 06:40

Hier totaal niet mee bezig gehouden bleken we toen toch de meest gekozen jongens naam te hebben gedaan.. We vonden die naam al vrij lang mooi en maakt ons niet uit, mijn eigen naam is ook een veel voorkomende naam! ☺

Reply
Saskia 17 oktober 2016 - 06:34

Manoah.. inderdaad nog nooit van gehoord Haha, ben benieuwd of ik die nog ga tegenkomen.

Reply
Carlijn 17 oktober 2016 - 06:30

Manoah??? Nooit van gehoord hahaha. Heb zelf helemaal niks met die top 10-namen. Vind ze vaak zo standaard en weinig doordacht. En vaak gewoon niet zo mooi 😉

Reply
Channa 17 oktober 2016 - 06:30

Grappig vaak staat Fenna er ook tussen, maar inmiddels niet meer! Manoah vind ik ook heel apart, nog nooit van gehoord.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.