5 x voor schut gezet door je bloedeigen kinderen.. In het openbaar!

by Tamara
voor schut gezet

Van je kinderen moet je het hebben. 9 maanden lang laat je ze groeien en daarna pers je ze er met veel liefde (vooral veel pijn) weer uit. Als je dan tijdens het hechten van je onderkantje denkt dat je nu de grootste ellende wel hebt gehad, heb ik een nieuwtje voor je! Het wordt nog veeeeeel erger! Neem die etter… uhh kinderen van mij bijvoorbeeld. Die vinden het hilarisch om hun moeder voor schut te zetten en dan ook nog het liefst in het openbaar! Ben jij benieuwd hoe die kinderen mij rode wangen bezorgden en hoe erg ze mij voor schut gezet hebben? Lees dan vooral verder! ( stel leedvermaak zoekers!)

5 x voor schut gezet door je bloedeigen kinderen.. In het openbaar!

Mama niet stelen!

Mijn kinderen waren een tijdje nogal fan van Dora. Ik hoef je vast niet te vertellen dat ik niet zo’n fan van Dora ben ( aangezien ik een hele blog aan mijn haat voor Dora gewijd heb) maar er was een dag dat mijn haat voor die verrekte Dora nog net een beetje intenser werd.

We stonden in de Hema en ik stond de hele tijd om me heen te kijken wat die kinderen van me nou weer aan het uitspoken waren. Kennelijk trok ik de aandacht van de winkelmedewerker aangezien die net even wat vaker langs kwam lopen dan gebruikelijk. Ik ploegde het hele rekje door naar de juiste maat boxershorts (waarom liggen die altijd achteraan?) tot de winkelmedewerker toch maar even kwam inspecteren of ze kon helpen. Natuurlijk besloot Maxim net op dat moment: ‘MAMA NIET STELEN!!’ te gaan roepen.

Ik hoef je vast niet uit te leggen hoe erg ik me schaamde.

Kijk mam! Voor je stekelige benen!

Als je denkt dat je man gaat zeuren als je eens een keer geen poezelige gladde beentjes hebt, dan moet je mijn zoon Maxim eens horen. In de zomer liep hij al tegen iedereen te verkondigen dat mama nog een wintervacht op haar benen had, maar laatst maakte hij een beetje een andere opmerking. We stonden in de Blokker en hij zag zo’n soort scheer/trim/haaruittrek apparaat liggen waar een winkelmedewerker uitleg over aan het geven was aan een klant. Meteen rende hij weer naar mij toe en riep dat ik moest komen want hij had wat gezien.

Normaal is dat dan een nieuwe set playmobil of iets van pawpatrol, maar toen we bij de schoonheidsartikelen kwamen vreesde ik al voor iets anders.. ‘Kijk man! Dat apparaat is handig voor je stekelige benen! Kun je mij ook niet meer prikken!’ Ik een rood beschaamd hoofd en de klant en medewerker lagen in een deuk.

Waarom krijg ik nooit te eten?

Beide jongens hier zijn gek op de hotdogs van de Hema. Ze vinden ze zo lekker, dat zodra ze ook maar ergens een Hema bord zien ( het is net alsof ze winkelcentra afspeuren met hun laserogen) ze beginnen te roepen dat ze zoooveel honger hebben en dat ze wel een hotdog lusten. Zo was ik een hele tijd terug eens met Maxim in de Hema (ja alweer) om even snel sokken te halen. Normaal krijgt hij wel 2 euro zodat hij zelf even een hotdog kan gaan halen, zodat ik even rustig kan kijken. Maar ik had nu geen kleingeld mee en ik wilde even snel.

Al snel had meneer door dat hij zijn geliefde hotdog niet zou krijgen en begon hij stennis te schoppen in de winkel. ‘Mama! Ik heb zooooveel honger! Ik heb nog helemaal niks te eten gekregen vandaag! Waarom krijg ik nooit eten van je?’ Alle ogen waren natuurlijk weer op de loedermoeder van dat arme kind gericht. Er was zelfs een meneer die al in zijn portemonnee begon te rommelen. Ik schaamde me dood en ben zo met hem de winkel uitgelopen.

Waar bij de deur het hekje begon te piepen omdat ik mijn mandje nog vast had.. Het is maar goed dat die ene winkelmedewerker er niet was.

In de wachtkamer..

De eerste twee jaar van het leven van je kind moedig je ze aan om woordjes te zeggen en daarna hoop je eigenlijk dat ze die woordjes niet misbruiken. Nu heeft vooral Floris er een handje van om uhm… Niet zulke nette dingen te zeggen. Zo zaten we laatst in de wachtkamer van logopedie te wachten tot Maxim klaar was, tot hij aan een onbekende mevrouw vroeg: ‘Zo! En waar ben jij uit ontsnapt?’ De vrouw keek hem even beduusd aan en ging toen weer verder met rommelen op haar telefoon. Gelukkig liet meneer het bij 1x.

Overigens is dat niet de eerste keer dat hij dingen naar onbekenden roept. Hij is nogal gek op het programma Umizoomi waar een zekere ellendebende in voor komt. Die hebben zo’n bepaald liedje en meestal begint hij dat zachtjes te zingen, totdat hij een andere persoon ziet en hij keihard: ‘EEN HELEBOEL ELLENDE VOOR JOU!!!’ roept…

Streaker.

Het schijnt een fase te zijn , dat naaktlopen bij kinderen. Tenminste, bij Maxim is het redelijk voorbij en ik hoop dat dat bij Floris binnenkort ook het geval is. Floris snapt zo nu en dan namelijk niet helemaal dat het niet de bedoeling is dat je zomaar overal je broek naar beneden trekt en gaat plassen. Meneer is nogal snel, ( en mijn reflexen werken niet zo snel door die eeuwige slapeloosheid) dus ik heb al een paar keer net kunnen voorkomen dat meneer 1. In slagharen tegen een attractie ging staan plassen. 2. In een winkelcentrum tegen een bankje aan pieste. 3. tegen de band van een auto plaste..

Dusss. als iemand nog het adres van een goede kostschool kent waar ze tot hun 18e terecht kunnen 😉 hahaha!

Ben jij wel eens verschrikkelijk voor schut gezet door je kinderen? En hoe dan?

Misschien vind je dit ook leuk

17 comments

Tessa 22 oktober 2016 - 11:39

Hahaha, briljant dit! Het enige wat mijn zoon nogal eens in de negatieve belangstelling zet zijn en driftbui hier of daar en de woorden ‘pik’ (kip) en ‘kak’ (tak) die hij enthousiast schreeuwt bij het zien van een boom, de kinderboerderij of het vleesschap van de supermarkt.
Dat is nog wel te overzien maar dan weet ik bij dezen wat mee nog te wachten staat, haha.

Reply
Ilse 20 oktober 2016 - 22:07

Hihi….Mijn zoontje van drie kwam opeens met zn broek op zn enkels de gang uit lopen… was ie ff de voordeur uitgelopen om op de voorstraat te plassen…..de wc was te ver weg… pffff…

Reply
Anneke 20 oktober 2016 - 20:32

Mijn god! 😀 Dit is gewoon allemaal te grappig! Ik lig hier bijna plat 😀
Ach, ieder kind doet dit wel, toch? *Please say yes, please say yes, please say yes* 😉 😀

Reply
Helga 20 oktober 2016 - 18:49

Oow na hun 18e wordt het niet veel beter hoor, eerder erger 😉 Prachtig stuk!

Reply
Dees 20 oktober 2016 - 14:39

Sorry heb heel hard moeten lachen ….maar snap dat je als mama denk oh help …..vooral de opmerking tegen die mevr en t ontsnappen me vriend zou dubbel liggen als dochtertje dat zegt. Misschien idee voortaal alles filmen gegarandeere you tube hitjes 😉

Reply
Lilian 20 oktober 2016 - 14:00

Haha hilarisch, helemaal in een deuk! Die momenten zijn inderdaad beschamend maar zo achteraf kun je er best een beetje om lachen. Ik heb die momenten nog niet echt meegemaakt, maar het zit er wel aan te komen.

Reply
Marike 20 oktober 2016 - 12:52

Hahaha, heerlijk om te lezen! Maar kan me de schaamte erg goed voorstellen 😉 Gelukkig is mijn zoon nog maar 2,5 jaar en hebben we nog beschamende uitspraken uit zijn mond gehoord 😉

Reply
Ineke 20 oktober 2016 - 11:09

Hahaha ik heb zoooo hard gelachen om dit artikel :). Emma kan ook soms echt uitpsraken doen, maar kan helaas niet zomaar op eentje komen. Moest het mij nog binnen springen geef ik jou een seintje 😉

Reply
Karen 20 oktober 2016 - 10:10

Haha, heel hard gelachen om deze post. Gelukkig is het bij mij nog niet zo ver. Ik vond het al redelijk genant, dat Robin die NOOIT huilt, opeens bij de dokter in het ziekenhuis tijdens zijn check keihard ging huilen. Waarom nou net daar?

Reply
Stephanie 20 oktober 2016 - 09:15

Hahaha geweldig!
Hier een paar flink beschamende monenten met de oudste gehad.
Neee mama neee niet slaan midden in de action als je (een beetje boos) uitlegt dat hij niet alweeer iets nag uitzoeken. Nog nooit een van mn kinderen geslagen..
De piemelfase: elke man die hij tegen kwam op straat vroeg hij, heb jij ook een piemel? Mijn mama niet!
Of dat hij op straat ineens roept (lees schreeuwt) hier komt de piemelparade!!
Of aan random mensen vraagt: waarom ben jij zo oud,groot,klein,gek…

En het ergste is dat zijn kleine broertje nog moet leren praten dan moet ik het allemaal nog een keer meemaken

Reply
Merel 20 oktober 2016 - 09:07

Hahahaha! Geniaal die kinderen (al kan het je soms zo’n naar gevoel geven)

Keer bij drogist heel hard: kijk mama, als je wil stelen moet je dat niet hier onder die spiegels doen!

Middenin de zwaargereformeerde bakker op hoog volume: mama, krijg ik later net zulke grote borsten als jij?

En een keer waarbij ik me echt rotter dan rot schaamde. Er liep een vrouw voorbij met een soort abces bij haar kin. Ze begon op normaal volume. “Kijk mama die vrouw heeft een heel grote kin.” Ik besloot het geen aandacht te geven. Boy was I wrong! Veel harder nu: “Kijk dan, mam, die vrouw heeft echt een heel grote kin!” Om erger te voorkomen zei ik heel zacht: “Ja schat, ik zie het. Nou zullen we weggaan?” waarop ze luid, duidelijk en heel triomfantelijk reageerde: “Ha, zie je mama, jij vindt dus ook dat ze een grote kin heeft!” Gênant! En wat had ik een medelijden met die vrouw ?

Reply
Manouk 20 oktober 2016 - 08:36

Haha zo leuk! Djaïro praat nog niet echt, dus in die zin nog niet haha. Maar wel dat hij op de grond gaat lopen krijsen en dat hij tijdens de boodschappen bijna een hap in een tomaat zette.. Of dat hij opeens iemand aait uit het niets.

Reply
Leonie van Mil 20 oktober 2016 - 08:22

Hahahaha Sorry ik heb hier echt om gelachen. Hilarisch! Maar waarschijnlijk schrijf ik over een paar jaar ook zo’n blogje. Die van mij zegt nu alleen nog “mama”.

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 20 oktober 2016 - 07:55

Hahahhaha oh wat erg. Ons zoontje kan gelukkig nog niet echt praten!!

Reply
Loes Johanna 20 oktober 2016 - 07:35

Hahaha, geweldig geschreven en wát een situaties! ? Ik ben alvast voorbereid voor over een paar jaar!

Reply
Josan 20 oktober 2016 - 06:36

Ja hoor. Hahaha toen ze 2 was en in die fase zat dat ze net wist dat mannen daar wat anders hebben hangen dan vrouwen. Moest even de kruidvat in. Staat daar een man met een hond. Die hond zat daar wijdbeens en ja een en ander was zichtbaar. Mijn dochter met hoge Cavia stem ” Kijk, mama die hond heeft een hele grote roze PIEMEL”. Kijk, dan…mama wilde niet kijken en dat kind maar gillen. Zegt de eigenaar ook nog effe ” moet mevrouwtje niet effe kijken?” Ik ben de Kruidvat in gerend kind mee getrokken en er pas weer uitgekomen toen die hond, eigenaar en piemel weg waren.

Reply
Merel 20 oktober 2016 - 09:10

Haha kinderen en die piemelfascinatie ? brengt je soms idd ook in rare situaties

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.