Voor het eerst naar de peuterspeelzaal.

by Tamara

Binnenkort is het zo ver, dan gaat ook Floris naar de peuterspeelzaal! Ik weet dat hij er ontzettend aan toe is en eerlijk? Ik kan op sommige dagen echt niet wachten dat hij eindelijk gaat! Maar toch zal het wel even wennen zijn dat mijn twee mannetjes niet meer thuis zijn! Want hoe druk het ook is, het is af en toe toch wel heel erg leuk om ze allemaal lekker thuis te hebben! Voor het eerst naar de peuterspeelzaal? In deze blog vertel ik er alles over!

Voor het eerst naar de peuterspeelzaal.

image

Maxim op zijn eerste dag psz toen hij 2.5 was

 

 

Bij Maxim moest ik toch wel even slikken toen hij voor het eerst naar de peuterspeelzaal ging en later naar de basisschool. Maxim is natuurlijk 2.5 jaar bij mij thuis geweest zonder dat er ooit iemand anders opgepast heeft of dat hij ooit zonder mij ergens is geweest. Maar achteraf had ik er meer moeite mee dan hij. Hij liep namelijk al vanaf de eerste dan meteen weg en ging zonder doei te zeggen spelen.

Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe dit met Floris zal gaan! Laatst toen we even de aanmeldingformulieren gingen halen, rende hij al meteen weg om te gaan spelen en wilde hij absoluut niet naar huis. Als we Maxim in de klas brengen, gaat hij altijd gewoon mooi op een stoeltje naast hem zitten en doet alsof hij er al jaaaren zit! Maxims juf grapt ook wel eens dat Floris de psz wel over mag slaan en meteen bij haar in de klas mag komen!

image

Floris wil ooo naar school

Natuurlijk horen bij het voor het eerst naar school of naar de peuterspeelzaal gaan een paar nieuwe spullen. Zo hebben beide jongens een stoere tas met daarin elk hun eigen setje van een broodtrommel en een beker van Rosti Mepal! De jongens zijn helemaal stapelgek op pawpatrol, dus toen ze iets mochten uitzoeken kozen ze meteen die!

 

In de vakantie word het setje en vooral de bijpassende bidon uitvoerig getest. Die bidon is trouwens echt ideaal, want je kunt hem goed afsluiten en hij lekt niet! Dus ook ideaal voor in de auto als we een dagje weg gaan!

 

Kortom, mijn jongens zijn weer goed voorbereid voor als ze naar school gaan! En volgens mij kunnen ze zelf niet wachten!

Hoe vond jij het toen je kind voor het eerst naar school/peuterspeelzaal ging?

 

Misschien vind je dit ook leuk

6 comments

angelique 13 augustus 2015 - 12:48

Ik vond het vreselijk! Keano vond het geweldig en nu krijg ik vaak al niet eens een kus meer.

Reply
Daniëlle 12 augustus 2015 - 21:58

Nog even en Yara gaat ook. Zal het wel gek vinden hoor, zonder haar thuis.

Reply
Lin 12 augustus 2015 - 18:21

Spannend!! Ik moest huilen toen Jay voor het eerst ging, maar dat kwam omdat hij zo erg aan me hing en keihard krijste.. Was echt moeilijk, maar ik weet nu al dat Luca daarin zooooo anders is. Die loopt nu al weg en zegt daggg

Reply
Geertje - Stay At Home Mama 12 augustus 2015 - 11:00

Spannend, die eerste PSZ-dag… En inderdaad, misschien wel spannender voor mama dan voor hem! Laura gaat vanaf eind september naar school, ook zoiets waar ik wel tegenop zie! Wel leuke spulletjes heb je gekregen om te testen!

Reply
Saskia 12 augustus 2015 - 10:15

Senna is ook gek van paw patrol. Spannend eerste keer peuterspeelzaal maar vaak vind de moeder het indd erger haha.

Reply
Joyce 12 augustus 2015 - 07:14

Ah leuk!! Aron ging 2 jaar geleden voor het eerst en ik vond het ontEttend spannend! Nergens voor nodig haha. Floris gaat naar de zelfde plek als Aronen hij gaat het vast en zeker leuk hebben!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.