Voor de test al weten dat je zwanger bent.

by Tamara

Het klinkt misschien heel gek, maar bij alledrie mijn zwangerschappen wist ik onbewust al dat ik zwanger was voordat ik een positieve test in mijn handen had. Eigenlijk testte ik vooral voor bevestiging van hetgene dat ik eigenlijk al wel wist. Toch herkende ik de kwaaltjes pas als symptomen toen ik al wist dat ik zwanger was. Ben je benieuwd naar aan welke kwaaltjes ik kon merken dat ik zwanger was?

Niet ongesteld worden.

Nou goh, lag dat even voor de hand! Haha! Als je niet ongesteld wordt is dat vaak wel 1 van de dingen waarbij je meteen aan een zwangerschap denkt. Nu was ik altijd ontzettend regelmatig ongesteld. Voor Maxim was het zelfs zo dat ik altijd standaard 3 dagen ongesteld was, en dat het altijd rond hetzelfde tijdstip begon, namelijk rond lunchtijd. Toen ik bij hem een dag overtijd was wist ik dus al meteen hoever het was, bij Floris en Lauren was ik wat onregelmatiger en daarom was ik beide keren ook al 5 weken zwanger voordat ik eens een keer vond dat het wel tijd werd om te testen.

 Verminderde eetlust.

Normaal ben ik best een goede eter, ik lust heel veel en vind het heel gezellig om s’avonds was hapjes op tafel te hebben staan . Toch kon ik alledrie de keren dat ik zwanger was geen hap door mijn keel krijgen. Ik had wel honger en probeerde wat te eten, maar ik kon het gewoon niet doorslikken en had na een paar happen ook echt wel genoeg.

Erg moe.

Ook een herkenbaar kwaaltje was dat ik echt ontzettend moe was.. Dan bedoel ik dus niet een beetje moe, maar echt dat ik wel de hele dag kon slapen. Natuurlijk is dat niet zo heel gek met alles wat er in je lichaam gebeurd, maar vervelend is dat wel. Bij de zwangerschap van Maxim was dat ook 1 van de eerste symptomen en toen ik de twee keren daarop heeeel erg moe werd ineens wist ik eigenlijk al hoelaat het was.

Donkere tepels en gevoelige borsten.

Lekker smakelijk feitje dit, maar dit was een heel duidelijk symptoom bij Lauren. Ik stond na het douchen voor de spiegels, toen het me ineens opviel dat mijn borsten er zo anders uitzagen, toen schonk ik er niet zoveel aandacht aan, maar twee dagen daarna testte ik positief.

IMG_6224

Impulsief.

Ja, nog zo’n fijn kwaaltje, normaal twijfel ik altijd dagen, weken of maanden over iets, maar als ik zwanger ben dat weet ik ineens precies wat ik wil, (ookal wisselt dat nog wel eens) zo besloot ik toen ik achteraf echt net een week zwanger was van Lauren, mijn lange haar te kortwieken en voor een bobline te gaan. Iets wat ik al maanden wilde, maar nu ineens durfde!

 

Zo zie je maar er zijn een heleboel zwangerschapskwaaltjes die je al hebt voordat je door hebt dat je zwanger bent. Wat waren bij jou de eerste symptomen van een zwangerschap?

Misschien vind je dit ook leuk

24 comments

Sabine Flothuis 29 november 2016 - 00:04

Bij mijn eerste wist ik het ook al voor de testdag….Met 3 weken en 3 dagen om precies te zijn. De test was heeeeeeel licht positief (mijn man zag het dus niet 😉 ) Mijn borsten voelde gespannen, ik was moe, maar ik werd WEL ongesteld…..Gelukkig mocht ik vrij snel naar de gyn en daar werd bevestigd dat ik zwanger was. Het bloeden bleef trouwens tot 12 weken doorgaan, iets wat me super onzeker maakte gezien ik al de nodige miskramen en buitenbaarmoederlijke zwangerschappen achter de rug had.
Met zes weken begonnen de echte kwaaltjes pas (misselijk vooral!) Pas met 16 weken voelde ik me goed!!

Na de bevalling bleek de oorzaak voor mijn herhaalde miskramen gevonden. Een tweede zwangerschap op de natuurlijk manier zou er niet in zitten. Omdat ik vrij onregelmatig ongesteld was na de zwangerschap ging ik weer aan de pil…..
Toen de pil zo in opspraak was een poos geleden besloot ik dat ik ging stoppen met de pil. Deze keer niet om zwanger te worden maar omdat ik hem toch niet nodig had en het gewoon rommel is. In mijn achterhoofd speelde wel de gedachte dat ik wel eens zwanger zou kunnen worden, maar de gyn had duidelijk gemaakt dat het niet kon……Dus…..

Menstruatie bleef uit, en uit, en uit…..testen en testen, maar niet positief….Laat het los, dacht ik toen….Het moet gewoon weer op gang komen ofzo….
Mijn vriendin merkte op dat ik wel erg snel en veel moe was, en toen BOING kwam het na twee maanden binnen dat ik nog steeds NIET ongesteld was geweest…Weer een test en KNAL positief!!

Owjeeeeeeeeeeee, wat nu?!!? Direct naar de gyn geweest die week maar niets te zien op de echo. Een week later weer maar nog niets te zien. Die week erop kreeg ik een folder mee: de natuur zijn gang laten gaan of curettage. Een afspraak voor een week later werd gemaakt. Tijdens die afspraak zou ik doorgeven wat ik gekozen had. Ik koos geen van beide want ik kon niet geloven dat het mis was. Mijn kwaaltjes werden erger en erger, dus ik wilde eerst nog een echo. Gelukkig stemde de arts hiermee in, want DIRECT was er een kloppend hartje te zien!!!

Man en arts waren stil en konden het niet geloven, en ik lag daar met een hartslag van 199 geloof ik :p Ik MOEST kalmeren want zo kon niet gezien worden of het vruchtje (dat er nu dus wel zat) een eigen hartslag had of dat het misschien wel een valse hartslag was van mij…..Voor mijn gevoel na uren bleken er twee hartslagen zichtbaar!! (ok, het waren 3 minuten).
Ik bleek zelfs al bijna 8 weken zwanger (mijn mannetje had zich heeeeeeeeeel goed verstopt al die tijd!!)

Uiteindelijk met 37 weken bevallen na complicaties en gelukkig is alles goed gekomen! Nu een mooie zoon erbij van alweer 1 jaar 🙂 🙂

Reply
Anoniem 10 maart 2016 - 11:16

Ik was de week voordat ik ongesteld moest worden ontzettend duizelig bij mijn tweede zwangerschap. Kreeg op kantoor achter mijn bureau echt van die aanvallen, alsof ik flauw ging vallen. Toen wist ik het meteen. Bij mijn eerste had ik paar dagen voordat ik ongesteld moest worden wat bloedverlies (bruinig), toen wist ik het ook meteen.

Reply
Jodi - liefthuis 9 maart 2016 - 20:08

Ik verloor wat licht roze in de week voor ik ongesteld werd. Ik wist wanneer ik ovuleerde, dus wist ook zeker dat ik nog niet ongesteld kon worden. 4 dagen voor ongesteldheid een test gedaan en positief. Ik durfde er echter niet in te geloven, was bang dat get nog mis ging. Weer. Maar ik voelde aan alles dat ik zwanger was.

Reply
Nesrin 9 maart 2016 - 19:15

Ik had geen last van kwaaltjes maar diep van binnen wist ik dat ik zwanger was. Na een week overtijd te zijn geweest ging ik testen. In de week voor de test zat ik rechtop in bed, geschrokken in mijn slaap en ik wist dat er een verandering aan zat te komen 😉

Reply
Benella 9 maart 2016 - 15:58

Bij de eerste wist ik het al zeker voor de positieve test, ik voelde me namelijk ineens misselijk ‘s nachts terwijl ik van plan was de volgende ochtend te testen. Die was dus positief. De tweede was een verassing, ik deed een testje “voor de zekerheid” omdat ik naar een pretpark zou gaan met snelle achtbanen enzo. Dat uitje heb ik dus maar even uitgesteld tot na de zwangerschap.

Reply
Simone 9 maart 2016 - 15:42

Bij mij was ook de vermoeidheid en daarnaast ook het misselijk voelen het eerste wat ik merkte. Ik had nog niet getest. Ik dacht eerst dat ik weer ziek werd (ik heb de ziekte van crohn). Want daar leek het wel op.

Reply
Jessica 9 maart 2016 - 11:26

Wat leuk dat je het al wist voor je ging testen. Sterk gevoel hebben wij als vrouwen he! Ik hoop het ook ooit nog meer te mogen maken en te voelen!

Reply
Marjon 9 maart 2016 - 11:26

Oh ik herken me hier echt heel erg in. Het was gewoon echt een gevoel, ik wist gewoon dat ik zwanger was. Liefs Marjon

Reply
Anneke 9 maart 2016 - 10:49

Yep, ik wist al van dag 1 dat ik zwanger was. Toen ik me liet testen bij de arts was het zelfs nog zo vroeg dat ze het amper konden zien in mijn bloedresultaten 😀 Ken je lichaam, zeggen ze dan! 😉

Reply
Priscilla 9 maart 2016 - 10:39

Bij baby 1 was ik er niet zo mee bezig. Maar ik had wel continue honger en een buik die maar bleef knorren. Later bleek ik dus zwanger te zijn. Bij baby 2 wist ik het al vanaf de conceptie! Ik had echt erge kramp alsof ik blaasontsteking kreeg. Vond dat zo gek.

Reply
Jennifer 9 maart 2016 - 10:16

Ik heb dit dus totaal niet, maar dat komt denk ik ook doordat wij er niet mee bezig waren en ik aan de pil was. Ik heb wel buikpijn en bloed gehad midden in de pilstrip, maar na een belletje met de huisarts werd dit afgedaan als een doorbraakbloeding. Als ik terugreken was dit gewoon van de innesteling! Maar ja, daar denk je totaal niet over na als je keurig aan de pil bent…

Reply
Michelle 9 maart 2016 - 09:32

Ik had een superregelmatige cyclus van precies 25 dagen, en nu was ik ineens niet ongesteld. Ik geloofde in eerste instantie niet dat ik écht zwanger was, dacht dat m’n lijf me voor de gek hield omdat we er zo mee bezig waren. Toen ik de volgende ochtend nog niet ongesteld was, maar wel misselijk, deed ik een test en inderdaad: zwanger!

Reply
Leonie 9 maart 2016 - 09:28

Toen we gingen proberen om zwanger te raken werd ik sowieso standaard later ongesteld (alsof je lichaam een spelletje speelt). Ik ben er daarom 3x ingestonken.. De 4e x werd ik ook later ongesteld maar was ik met vlagen misselijk.. En ik had een gevoel wat ik nog niet eerder had gehad… Besloot dan ook met 34 dagen cyclus gewoon te testen en ja: zwanger! Yay!

Reply
Mathiske's mama blog 9 maart 2016 - 09:25

Nog voor je kan testen waren mn borsten al anders. Door de ivf wilde ik mezelf nog niet bedenken dat het zo was, maar het was overduidelijk. Op een feestje na de test datum heeft mn decolleté me verraden ?

Reply
Kelly 9 maart 2016 - 09:03

Bij ons was het in 1x raak en ondanks we er wel mee bezig waren vooral niet zo snel verwacht. Pas toen we het bevestigd hadden merkte ik de vermoeidheid, maar verder ook geen kwaaltjes gehad

Reply
priscilla 9 maart 2016 - 08:42

Haha ik wist ook echt al dat ik zwanger was. Zelfs mijn moeder en man zeiden het tegen mij. Zij herkende kwaaltjes uit de vorige 2 zwangerschappen (die helaas mis gingen). Ik was vooral een enorme bitch. 🙂 Ook had ik enorm veel last van mijn borsten en tepels en was ik extreem moe. Nadat ik een positieve test had werd ik direct misselijk.

Reply
demallemolenmoeder 9 maart 2016 - 08:24

Ik wist het niet en durfde het ook niet te denken. Ik stond stijf van de hormonen die ook zwangerschap kwaaltjes veroorzaken dus daar kon ik niet vanuit gaan. Mijn menstruatie bleef uit dus dat was mijn eerste teken. Daarna had ik niet meteen allerlei kwaaltjes wat mij wel wat onzeker maakte. Gelukkig heb ik daarna in overvloed gevoeld en ervaren dat ik zwanger was ?

Reply
Nicole 9 maart 2016 - 07:48

Ik wist al zeker dat ik zwanger was voor de test. Niet vanwege kwaaltjes , het was gewoon een gevoel, ik wist het gewoon zeker. Ik heb twee dagen eerder getest dan eigenlijk moest en inderdaad: zwanger!

Reply
Saskia 9 maart 2016 - 07:34

Ja die borsten en moe!! Maar ik wist niet zeker voor de test dat ik al zwanger was. Hoopte het wel heel erg!

Reply
Charlotte 9 maart 2016 - 07:27

Zere borsten! Wat deden ze pijn zeg! Al wist ik toen ook al dat ik zwanger was want zodra ik 1 dag over tijd was deed ik al een test hihi. Iets met ongeduldig…. (en ik was ook altijd erg regelmatig ongesteld)

Reply
Kelly 9 maart 2016 - 07:15

Ik was extreem moe, en kort daarna begon de periode van de hele dag door overgeven dus dat was wel overduidelijk. Ik ben laatst ook van lang haar naar een bob gegaan ?

Reply
Lonneke 9 maart 2016 - 07:11

Ik was drie dagen over tijd toen ik dacht.. Hmm ik moet eens een testje kopen. Had sterk het gevoel maar wist het niet zeker.. Kort daarna werd ik misselijk tot week 24, bleh!

Reply
Merel 9 maart 2016 - 06:47

Ik ben nauwelijks misselijk geweest, maar vlak voor de positieve test één avond echt heel erg. In eerste instantie weet ik het aan mijn vriends rijkunsten, maar inmiddels weet ik wel beter.

En daarnaast wordt mijn onderbuik keihard voor de menstruatie, dit keer bleef de huid soepel. Dat bleek elke zwangerschap weer op te gaan.

Grappig, denk toch dat je het onbewust al best kan weten inderdaad.

Reply
Carlijn 9 maart 2016 - 06:34

Ohhh herkenbaar ja! Ik wist het 100% zeker, al een paar dagen voor de test. Ik had bijna ondraaglijke buikkrampen waar ik ook ‘s nachts wakker van werd (achteraf innestelingenkrampen). Toen wist ik het.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.