Vintage kastje verven!

by Tamara

Misschien hebben jullie het wel al voorbij zien komen op mijn instagram. Ik zocht al een tijdje een kastje om Sarah haar boeken in op te bergen. Sarah is dol op voorlezen en dan vooral op Disney boekjes! Nu had ik daar al wel een heleboel van, ook een paar van vroeger van toen ik zelf nog klein was, maar in de afgelopen maanden heb ik er heel wat bijgekocht. Op internet vond ik er een paar, in kringloopwinkels, maar er waren ook een heleboel lieve volgers waarvan ik ze over mocht nemen! Alleen ehh ja, we hadden nog niet echt een plek om ze op te bergen. Dus ik ging op zoek naar een leuk kastje om op te knappen! En in dit artikel laat ik jullie het resultaat zien!

Hoe kwam ik op het idee om haar kamer aan te pakken?

Vorig jaar kregen we op 1 oktober de sleutel van ons nieuwe huis. Van te voren had ik alle kleuren voor alle kamers uitgezocht en ik was vooral heel blij met de kleuren die ik voor Sarah haar kamer had gevonden. Na enig speurwerk op internet koos ik voor de kleuren Heartwood van Flexa op de muur, gecombineerd met oud roze. Het leken me op internet prachtige kleuren, maar eenmaal op de muur pakte het zo anders uit! De kleuren pasten totaal niet bij elkaar en vooral de Heartwood, die op internet een hele mooie donker oudroze kleur was, viel gewoon paars uit. Dus die kamer irriteerde me steeds mateloos, alleen wist ik niet zo goed wat ik er dan mee moest. Inmiddels weet ik dat wel en ik denk dat het heel erg tof wordt! Alleen ik moest dus nog wel op zoek naar een kastje om al haar spulletjes in op te bergen.

De zoektocht naar een kastje.

We hebben hier in het dorp een aantal tweedehands winkels en ik besloot daar eens te gaan kijken. Natuurlijk is het ook leuk om gewoon een kastje te kopen, maar het leek me nog leuker om er eentje te kopen en hem zelf helemaal op te knappen. Helaas kon ik niet echt wat vinden. Ik zocht een kastje met een lade voor bijvoorbeeld wat spulletjes die door haar kamer slingerden en twee kastjes zodat ik haar verzameling boekjes op een leuke manier kon opbergen. Maar veel kastjes waren of echt zo oud dat je er niets mee kon, of te groot, of ze hadden juist te weinig opbergruimte. Zo vond ik dit onderstaande kastje heel leuk, alleen die had alleen maar lades, niet wat ik zocht dus.

Uiteindelijk wilde ik het bijna opgeven, tot ik langs een winkeltje kwam waar ik nog niet eerder was geweest. En daar stond het perfecte kastje! Niet te groot, maar wel met genoeg opbergruimte en leuke details! Voor een paar euro mocht ik hem meenemen en ging hij in de bakfiets mee naar huis.

Kwasten, verf, enzovoort. Dit gebruikte ik er allemaal voor!

  • kwasten en rollers. Normaal heb ik wel wat kwasten en rollers in huis, maar ik heb de afgelopen tijd wel meer projectjes gehad, dus ik moest eerst even nieuwe kwasten kopen voor dit klusje.
  • Verf. Ik heb zijdeglans lak laten mengen in een kleur van zo’n kaartje. Ik heb helaas geen nummer, want ik heb het kaartje niet meer haha.
  • dasty. Ik heb op internet gekeken naar de beste manier om olie van een kastje af te krijgen en eigenlijk overal stond dasty. Het werkte echt top, even insprayen en de olie droop er zo vanaf.
  • knopjes. Bij xenos bestelde ik twee goudkleurige schildpadknopjes voor op het kastje.

Het kastje opknappen.

Nu was eigenlijk mijn plan om het roze te verven, maar toen ik hem zag, besloot ik dat heel diep turquoise ook wel heel tof zou zijn. Dus ik liet een kleur mengen, kocht gouden knopjes voor op de deurtjes en begon hem voor te bereiden. Er zat een behoorlijk dikke laag olie op, die ik er met Dasty heel makkelijk vanaf kreeg. (Niet gebruiken voor je gewone meubels, is echt rommel haha) Daarna was het kastje kaal genoeg om hem nog even te schuren en vervolgens een verfbeurtje te geven.  Ik heb het raampje en het raamwerk eruit gehaald en daar een plaatje MDF achter gezet. Er moesten wel wat lagen verf op voor alles mooi bedekt was, maar het resultaat is wel heel erg mooi! Ik kan niet wachten tot het kastje in haar nieuwe kamer staat en ze hem kan zien!

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Leandra 8 oktober 2021 - 10:53

Leuk kleurtje! En die achildpad knopjes passen superleuk erbij. zelf zou ik de scharnieren ook vervangen en iets op het mdf doen, een plaatje van een boek o.i.d het leen ervoor om iets extra mee te doen.
Verder echt heel leuk!!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.