Vijf goede studie tips

by Tamara

Thuis studeren is voor iedereen lastig. Maar de laatste tijd zijn we er ook al wel weer aan gewend geraakt, en is het steeds normaler. Toch wordt het nu ook lastiger om goed aan de slag te gaan, en om de hele dag goed geconcentreerd te blijven. Bij sommigen is het dan zelfs ook lastig om de motivatie er goed in te houden. De volgende vijf tips werken erg goed als je aan het studeren bent, en zullen ervoor zorgen dat je weer urenlang goed aan de slag kunt.

Prettig achtergrondgeluid

Heb je er last van dat je je focust op geluiden om je heen, maar dat je je ook met muziek eigenlijk niet goed kunt concentreren? Probeer dan eens online geluiden op te zoeken wat geen muziek is, maar waar je je goed mee kunt concentreren. Regen geluid, bijvoorbeeld. Of geluiden uit een bibliotheek; dus mensen die door boeken bladeren en zacht gefluister. Die sfeergeluiden zorgen ervoor dat je je kunt concentreren op je werk en dat je toch het geluid om je heen kunt blokkeren.

Maak een lijstje

To-do lijstjes zijn onmisbaar voor iedereen en helpen veel mensen enorm met het gedaan krijgen van wat ze moeten doen. Schrijf je alles op wat je die dag moet doen, dan heb je een duidelijk overzicht en weet je goed wat je precies gedaan moet hebben. Zet je er tijden bij, dan maak je het al helemaal overzichtelijk voor jezelf. Zo is de kans groot dat je veel productiever bent.

Werk met een timer

Ga niet aan een stuk door vijf uur lang in de boeken. Maak in plaats daarvan gebruik van een timer. Werk eerst 50 minuten en neem dan 10 minuten pauze. Of doe het met 25 minuten en dan 5 minuten pauze, afhankelijk van het werk dat je doet en hoe frequent het handig is dat je pauzes neemt. Door regelmatig pauzes te nemen, stimuleer je het brein om productief te blijven.

Werk aan een goede werkplek

De plek waar je werkt is erg belangrijk. Werken op je bed bijvoorbeeld is zeker niet ideaal. Werk aan een bureau waar niet te veel rommel op ligt. Leuke bureau accessoires kunnen natuurlijk geen kwaad. Met hippe bureau accessoires maak je het juist wat gezelliger. Maar leg losse spullen die je niet nodig hebt aan de kant en creëer rust voor jezelf.

Leg je telefoon weg

Je telefoon kan een flinke afleiding zijn en zorgt ervoor dat je veel minder gedaan krijgt. Twijfel dan ook niet om hem uit te zetten en de rest van de ochtend of middag hem even in een andere ruimte te leggen. Zo kom je niet in de verleiding om hem toch te pakken, maar blijf je er vanaf en raak je niet afgeleid.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.