Ontzettend vieze dingen die heel normaal zijn als je moeder bent.

by Tamara
moeder

Echt, weinig kans dat je in je hele leven zo ontzettend veel poep, pies en snot hebt gezien als nadat je moeder geworden bent en het gekste eraan is dat je het eigenlijk ook wel redelijk gewend bent! Ik weet nog dat ik mezelf had belooft nooit 1 van die kontsnuffelende, met spuug schoonmakende moeders te zijn, maar quess what? Ik zette de goorste dingen die ik deed als moeder op een rijtje.

Ontzettend vieze dingen die heel normaal zijn als je moeder bent.

1, Over een stok piesen en hem vervolgens bewaren.

Bewaar jij normaal gesproken dingen waar je overheen piest? Nee toch?Nou ik ook niet. toch is het bij een zwangerschapstest kennelijk heel normaal om ernaar te kijken, hem te bewaren, te fotograferen en op facebook te zetten om aan iedereen te laten zien! ‘Kijk jongens!!! Ik heb een tweede streepje gepiest! Yay me!

2. Aan de kont van je kind ruiken.

Soms is er geen twijfel over mogelijk dat je kind een joekel van een drol in zijn luier heeft gelegd. Maar zo af en toe komt het nog wel eens voor dat het een twijfelgeval is en als je niet zeker weet of het een drol of een gasexplosie is in die broek, dan kun je het beste even aan de kont van je kind snuffelen. Mocht je dan nog twijfelen dan trek je met je vinger even de luier een stukje naar achter, maar niet te ver met je vinger over het randje. Dat doe je echt maar 1 keer.

3. Snotneuzen afvegen met je mouw.

Ik ben niet de enige die dit doet toch? Om de een of andere reden hebben mijn kinderen altijd van die gele lellen aan hun neus hangen, net op het moment dat ik geen zakdoek bij de hand heb of er geen mogelijkheid tot snuiten is. Tja dan komt het nog wel eens voor dat ik die laag slijm met een hele bacillen bevolking erin met mijn mouw van dat snoetje afveeg. Want schoon? Dat blijven we toch niet als moeder!

4. Of erger nog, met je handen!

Ja, als je je mouwen niet vies wilt maken dan gebruik je je handen toch gewoon? Die je daarna heel onverschillig aan je broek afveegt! No big deal!

5. Gezichten schoonvegen met kwijl.

Gadverdamme, wat had ik er vroeger een hekel aan als mijn moeder dat deed. Dan zat er nog een veeg chocopasta op mijn wang die ik nog zoooo graag wilde bewaren voor later, kwam zij daar weer met haar kwijlvinger aan. Nee dat stond echt op mijn lijstje met dingen die ik nooooooit zou gaan doen! Maar weetje? Die chocopasta restjes gaan er net ff wat makkelijker af als je vinger nat is. Dus in de houdgreep, even boenen en klaaaar!

6. Nummertje twee uit het bad vissen.

Dan is net dat bad vol, zitten ze erin en zie je ineens het water verkleuren. Nu is een nummertje 1 al niet zo’n pretje, maar goed, even snel onder de douche en klaar. Maar gezellig zo’n zachte drol uit bad halen… Jakkes!

Tja, wie had verwacht dat het moederschap ons zulke goorlappen zou maken! Heb jij ook van die hele smerige dingen die je voordat je moeder was nooit deed?

Misschien vind je dit ook leuk

20 comments

Jessica 24 mei 2016 - 11:52

Hahaha wat een heerlijk lachwekkend artikel.. 🙂 Maar het is wel de waarheid…

Reply
Ineke 23 mei 2016 - 15:45

Aan alles maak ik mij schuldig behalve nr 6, maar dat kan nog komen natuurlijk 🙂

Reply
MetMirjam 23 mei 2016 - 12:33

Snot afvegen met je mouw – check! haha
Ik heb gelukkig nog geen poep uit het bad hoeven vissen.. Zal je zien dat het vanavond gebeurt 😉

Reply
Carlijn 23 mei 2016 - 11:00

Haha ben zo blij dat ze hier nog nooit in bad hebben gepoept. Heerlijk lijkt me dat…
Verder heel erg herkenbaar. Ik veeg snotneuzen soms ook wel af met mijn handen (die ik daarna wel was overigens, ben wel te lui om een tissue te pakken maar niet om naar de kraan te lopen, gek eigenlijk).

Reply
Birgit 23 mei 2016 - 10:09

Hahaha! Ja, dat stokje, typische he, heb er ook nog 3 in een doos liggen… bah…
En snot en poep word blijkbaar heel gewoon.

Reply
marjon 23 mei 2016 - 09:22

Ohja die snotneuzen. Ik heb het ook wel eens met een sjaal gedaan… tja je moet iets als je geen zakdoek hebt. Thuis sjaal meteen in de was en opgelost 😉
Gelukkig is hier pas 1x in badje gepoept in 5 jaar tijd… (2 kinderen). Dat lijkt me het vieste…

Reply
Denise 23 mei 2016 - 09:16

Zo herkenbaar haha.
Hier met 4 kids allemaal meegemaakt en zit er nog middenin met een peuter en een baby van 10 maanden.
In de afgelopen(bijna) 10 jaar dat ik moeder ben heb ik nog nooit zoveel poep,pies,snot en kots gezien en geroken en ik dacht dat ik er van zou walgen maar hoe gek het ook klinkt,het is inmiddels normaal want elke dag komen en minimaal 4 a 5 poepluiers voorbij (die 2 jongste van mij kunnen er wat van!) Snottebellen in overvloed het hele jaar en maar niet te spreken over een doorgelekte luier doordat er ineens heel veel geloosd word door mijn peutermeisje binnen no time. De rest bespaar ik maar haha

Reply
Stefanie 23 mei 2016 - 09:16

Haha herkenbaar alle 6…

Reply
Mathiske's mama blog 23 mei 2016 - 08:17

Snor afvegen met de hand..heel herkenbaar en dan inderdaad aan je broek afsmeren ?

Reply
Roos 23 mei 2016 - 08:16

Oh jeej op punt twee na herken ik helaas alles. ….

Reply
Michelle 23 mei 2016 - 08:07

Haha Morris zit met zijn twee weken nog niet in de fase van de snotneuzen, maar ik kan me er nu al alles bij voorstellen. Ik bedacht het me gister nog; zo typisch dat je van je eigen kind ineens niets vies vindt!

Reply
Kelly 23 mei 2016 - 08:00

Hahaha ik zou het graag willen ontkennen en dat heb ik ook jaren gedaan voor ik moeder werd, maar helaas extreem schuldig aan deze feiten

Reply
Nicole 23 mei 2016 - 07:55

Snot afvegen met de handen heb ik nog niet gedaan, maar de rest.. Guilty!

Reply
Angela - Mama met passie 23 mei 2016 - 07:54

Hahaha geweldig artikel. En eigenlijk vind ik het niet eens vies, bij mijn eigen kind dan natuurlijk!

Reply
Nicole 23 mei 2016 - 07:42

Op de één of andere manier vind ik dit allemaal niet meer vies sinds ik moeder ben. Zal de natuur wel zijn 😉

Reply
simpel, met een snufje liefde 23 mei 2016 - 06:36

hahah, ja, het moederschap is heel smerig af en toe.

Reply
Mama Lifestyle Blog 23 mei 2016 - 06:31

Heel herkenbaar, op het snot afvegen. Ik zet geen stap buiten de deur zonder een pakje zakdoekjes. Maar wat dacht je van ondergekotst te worden. Het is mij regelmatig gebeurd wanneer mijn kinderen ziek waren.

Reply
Mama Lifestyle Blog 23 mei 2016 - 06:32

Op het snot afvegen NA

Reply
Elisabeth 23 mei 2016 - 06:17

Haha nr twee uit bad vissen is me nog niet overkomen. De rest uiteraard…

Reply
Channa 23 mei 2016 - 06:12

Haha, voor snot zoek ik toch altijd een andere oplossing. Dat smeer ik echt niet aan mijn kleren. De rest tja, daar heb ik ook aan moeten geloven!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.