Zij vertelt | Zaraida beviel precies op de overlijdensdag van haar broertje.

by Tamara
Als je zwanger bent en je uitgerekende datum te horen krijgt, ga je al snel raden op welke datum je bevalt. Ik had het tot 3x toe hartstikke mis, maar er zijn ook genoeg mensen die de dag van hun bevalling wel goed raden. Zo ook Zaraida, zij beviel op een hele bijzondere dag. Namelijk precies op de dag dat haar broertje 3 jaar eerder overleed. En het allergekste? Ze had die dag precies goed voorspelt! Vandaag doet ze haar verhaal.

Zij vertelt

Zaraida beviel precies op de overlijdensdag van haar broertje.

9 december 2009,de dag dat voor ons de wereld even stil kwam te staan. Mijn broertje die op dat moment 20 jaar was overleed door een noodlottig ongeval.Het verdriet en de pijn die je dan voelt is onbeschrijfelijk en je niet voor te stellen als je zoiets niet van dichtbij mee hebt gemaakt.Maar deze dag zou 3 jaar later een gouden randje krijgen en dit is waarom.
Als ouders van 3 prachtige kids voelde ons gezinnetje nog niet compleet. De wens voor een 4e wondertje was dan ook erg groot. Na wat wikken en wegen zijn we er dan toch voor gegaan,we zouden proberen om weer zwanger te worden.
Na een maand of 4 ‘proberen’ was ik nog niet zwanger, iets wat ik totaal niet herkende van de vorige keren toen het gelijk raak was. Bij onze zoon zelfs door de pil heen! Paniek begon bij mij al gelijk toe te slaan..was ik al te oud? Ik was pas 29, dus nee dat kan het niet zijn..

Zwanger!

Blijkbaar was ik er gewoon teveel mee bezig want 2 maandjes later was het dan toch zover,ik was zwanger!
Dan is het spannend tot je die eerste echo hebt gehad. En die kwam gelukkig heel snel!Pfff wat een opluchting dat het hartje klopte! Daarna de termijn nog bepalen natuurlijk..Nou mevrouw u bent uitgerekend op 21 december 2012.
Het eerste wat in een flits door mijn hoofd schoot was 9 december Jeffrey..En dit sprak ik dan ook uit.
Allerlei emoties werden mij gelijk de baas en ik kreeg meteen het gevoel dat het daarom even duurde voordat ik zwanger was.

 img_7060

Ik wist zeker dat ons kindje op 9 december geboren zou worden.

Dit moest zo zijn,  ik wist zeker dat ons kindje op 9 december geboren zou worden! Er waren mensen in mijn omgeving die me voor gek verklaarden maar ik wist het zeker! De weken verstreken en alles ging goed.Tijd voor een geslachtsbepalende echo dan maar. Zo gezegd zo gedaan..alleen wilde het kleine kruimeltje in mijn buik niet echt meewerken op dat moment. Dus in het ongewisse zijn we weer naar huis gegaan toen.Dan maar de 20 weken echo afwachten. Ik zal je vertellen, die paar weken wachten hebben nog nooit zo lang geduurd,maar uiteindelijk was daar de dag! Een dochter zou het worden! Wat leuk! Onze oudste 2 waren al meisjes daarna een zoon dus mama was wel weer toe aan wat roze. Alles was gezond en wel dus, we konden met een gerust hart op zomervakantie,even weg van de drukte.

Een moeilijke datum.

Toen kwam daar die dag, 23 augustus..De dag dat mijn broer eigenlijk 23 jaar zou worden,maar hé wacht eens… ik ben vandaag ook precies 23 weken zwanger. Wauw toeval of is hier toch iets heel bijzonders gaande? Nu werd mijn gevoel natuurlijk nog sterker en ik kon haast niet meer wachten tot het zover zou zijn. Geduldig telden we de dagen,  weken en maanden af tot het december zou zijn.

Het is zaterdag 8 december.

Ik sta op uit bed en voel wat krampjes,niks bijzonders heb je gewoon zo tegen het einde van je zwangerschap.
Voor Leo staat een etentje met vrienden op de planning vanavond dus ik nodig een vriendin uit om de avond met mij door te brengen. In alle rust ga ik smiddags nog wat boodschappen doen en wat rommelen in huis.De krampjes worden wel wat erger maar het is goed te doen. Ik zeg wel tegen Leo dat ik het idee heb dat er wat aan zit te komen maar dat hij maar gewoon moet gaan eten en dat als er iets is hij er toch zo is. Zo gezegd zo gedaan,hij uit eten ik bankhangen met mijn vriendin. Zo halverwege de avond begint het toch een beetje vervelend te worden die krampjes en ik weet niet meer zo goed hoe ik moet zitten of liggen. Mijn vriendin die ook bij de bevalling zou zijn stelt voor om de vk te bellen. Ik wil nog geen paniek zaaien dus ik wacht nog een poosje.
Zo tegen 12 uur begin ik hem toch een beetje te knijpen want Leo is ook nog niet thuis en de krampjes worden alsmaar pijnlijker.

Ik besloot de vk toch maar even te bellen.

Ik besluit om haar toch maar even te bellen zodat ze me even kan onderzoeken.
Een klein kwartiertje later is ze er en voelt even,tjaa ik voel een randje maar dat kan nog wel een dag of 2 aanlopen hoor krijg ik te horen.
Euuhh nee hoor geloof mij over een paar uur kun je terugkomen dit gevoel ken ik heel goed!
Zij weg,  ik bel Leo met de mededeling dat ze net geweest is en hij dus naar huis moet komen.
Dat duurde toch net iets langer dan ik gehoopt had op dat moment,maar uiteindelijk om 3 uur snachts was hij thuis.
Ik was behoorlijk van slag maar dat terzijde.Ik wilde toch even gaan proberen te slapen en mijn vriendin zou ook even naar huis gaan.
Als het zover was zou ik haar bellen.Ik nam nog even een warme douche en kroop mijn bedje in.
Verbazend snel viel ik toch in slaap ondanks de krampen die ik had,de douche had me goed gedaan.
Ineens schrik ik wakker,auw auw!!Nu is het menes ik ga bevallen!Hoe laat is het?Leo moet opstaan ik moet de vk bellen en mijn vriendin.

De Bevalling.

Zo gezegd zo gedaan,ik sta op probeer mijn man wakker te krijgen en begin te bellen.
De vk en mijn vriendin arriveren zo ongeveer tegelijk en ik wandel nog wat rond.De kinderen moeten nog weggebracht worden dus Leo moet nu toch echt opstaan.
Hij staat op maar kan de kids helemaal niet wegbrengen want de auto is niet hier.
Dan zijn moeder maar bellen dat ze ze op komt halen.
Ook weer geregeld,op naar boven want nu word het toch wel heel pijnlijk allemaal.
Pff 6cm al we gaan de goede kant op.De vk besluit om mijn vliezen te breken zodat het nog wat sneller vordert allemaal.
Dan is het eindelijk zover ik mag meepersen.
Na 3 kwartier persen word ze geboren,op 9 december 2012 3 jaar na die gitzwarte dag in 2009.
Onze Jelany Fajalynde Violetta..Bedankt lieve broer dat je ons leven weer vreugde hebt gegeven op deze dag,jij hebt haar gestuurd om op jou trieste dag een feestje te gaan vieren.Dat is waar jij van hield lachen en een feestje,dus dat is wat wij vanaf die dag zijn gaan doen.
Nog geen paar uur later zit ons hele huis vol met familie en vrienden en heffen wij het glas,wij heffen het glas op die gitzwarte dag die nu een gouden randje heeft gekregen.
Mijn gevoel is juist geweest en voor mij is er nu geen twijfel meer dat er meer is tussen hemel en aarde.
Lieve Jeffrey Delano nogmaals bedankt voor dit wonder wat met liefde naar jou vernoemd is.Onze Jelany..En weet je wat?Ze lijkt op je..
Wij missen jou nog elke dag,maar zij maakt het allemaal iets dragelijker.
img_7057

Misschien vind je dit ook leuk

8 comments

Sjors 2 november 2016 - 23:07

Wat een mooi & bijzonder verhaal.
Toeval bestaat niet. Pijnlijk maar mooie dag. Heftig hoor!

Reply
Ella 29 oktober 2016 - 13:25

Heftig verhaal. Maar het zou wel handig zijn als iemand het verhaal van tevoren even doorleest. Er zitten namelijk veel fouten in en dat is een beetje storend.

Reply
Kristin 29 oktober 2016 - 21:43

Het gaat hier niet om spelfouten.. het is een prachtig en waargebeurd verhaal, dat verteld mag worden. Hou je commentaar verder bij je.

Reply
Ella 31 oktober 2016 - 19:45

Het is gewoon een tip. Doe rustig.

Reply
Sabrina 29 oktober 2016 - 10:07

Wat een ontroerend verhaal. Toeval bestaat niet…

Reply
Tineke 29 oktober 2016 - 09:37

Wat een bijzonder verhaal, verdrietig maar tegelijkertijd ook erg mooi! IK ben ook even bang dat ik zou gaan bevallen op de overlijdensdag van mijn broertje. Maar Fedde kon niet wachten en kwam 4 weken te vroeg.

Reply
Merel 29 oktober 2016 - 07:03

Wow! Zowel het verhaal van Nicole als van jou, zo bijzonder… Dat zo’n pijnlijke dag op deze manier toch een mooi moment is geworden. Maakt het verlies niet minder, maar hopelijk wel dragelijker. Liefs

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 29 oktober 2016 - 06:46

Heel herkenbaar dit. Ons zoontje is (3,5 week te vroeg) op de sterfdag van mijn moeder geboren. Ik riep van tevoren: hij mag op elke dag geboren worden, behalve op 4 januari. En je raadt het al…. Die datum.heeft nu een hele dubbele betekenis.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.