Verstuur jij wel eens échte kaartjes?

by Tamara
échte kaartjes

Ik vond laatst een doos op zolder met daarin stapels en stapels met kaarten. Verjaardagskaarten, kerstkaarten, kaartjes om beterschap te wensen en kaartjes die zomaar gestuurd worden. Die doos zat zo óntzettend vol, ik weet zeker dat ik in de rest van mijn leven niet meer zo ontzettend veel kaartjes ga krijgen! Het gekke was, dat ik naast die doos met kaartjes zelfs nog een paar fotoalbums vol heb met kaartjes die ik ontvangen heb. Dat kun je je nu eigenlijk niet meer voorstellen he? Dat je zooooveel kaartjes zou ontvangen! Want zeg nou eens zelf, verstuur jij nog wel eens échte kaartjes?

Verstuur jij nog wel eens échte kaartjes?

De kamer vol met kerstkaarten.

Ik weet nog wel dat we altijd de kamer helemaal stampvol hadden hangen met kerstkaarten en dat mijn moeder dan zelfs nog kaartjes over had voor in de boom! Die traditie van veel kerstkaartjes versturen heb ik nog een hele tijd volgehouden. Er waren jaren dat ik met gemak 50 kaartjes verstuurde. Maar de laatste jaren ben ik daarmee gestopt. Ik vond het zonde van mijn geld, zeker als je dan 50 kaartjes verstuurde en er vervolgens een schamele 10 terugkreeg.

Stapels met verjaardagskaarten.

Hetzelfde geldt voor verjaardagskaarten. In mijn fotoalbums vind ik stapels met verjaardagskaartjes van alle ooms, tantes, opa’s en oma’s en zelfs de buurvrouw. Als mijn kinderen nu met een verjaardag een kaartje krijgen dan is dat meestal alleen van oma. Dat is natuurlijk ook wel logisch, aangezien iedereen tegenwoordig gewoon een sms of een whatsappje stuurt. Of dat eigenlijk al niet eens, want de meeste mensen feliciteren je gewoon via facebook en dat is het dan. Hoewel ik me er zelf ook schuldig aan maak, ( en dat zelfs nu nog wel eens vergeet, want ik ben een drama met verjaardagen) vind ik het ergens toch wel jammer.

Is dat nou lastig, een kaartje sturen?

Buiten dat ik het gewoon makkelijk vind om iemand even via facebook of whatsapp te feliciteren, vergeet ik ook heel vaak gewoon om kaartjes te kopen. Ik neem me wel eens voor dat ik iemand echt even een kaartje moet sturen, maar eigenlijk doe ik dat nooit, ik vergeet het gewoon te kopen, of ik vind het teveel gedoe.

Onlangs had ik het daar met iemand over en die zei dat ze regelmatig kaartjes via internet verstuurd. Gewoon een kaartje bestellen, adres invullen en de volgende dag heeft diegene hem in huis. Nu heb ik dat laatst een keer gedaan om iemand te bedanken, ik heb een grote kaart en een doos chocola gestuurd. Diegene was helemaal blij en hoeveel moeite kostte mij het nou? Helemaal niks!

Dus ik neem me maar weer eens voor om wat vaker échte kaartjes te sturen. Zeker nu met de feestdagen in aantocht ben ik stiekem al aan het rondkijken voor een leuk idee van een kerstkaartje, want ookal krijg je niet zoveel terug. Het versturen is wel heel erg leuk!

Verstuur jij wel eens échte kaartjes?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kaartenhuis.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Lieke van Veen 30 november 2017 - 12:14

Ik heb laatst nog een goede vriend een kaartje gestuurd. Heb de kaart besteld via Greetz, maar wel eerst bij mezelf laten bezorgen. Ik vind het altijd leuker om een kaart zelf te schrijven.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.