Verhuizen | De laatste loodjes.. Waar komen die spullen vandaan joh?

by Tamara

Zoooo, weer eens tijd voor een blogje! Haha! Ik merkte aan de statistieken dat ik toch wat vaker zelf moet gaan bloggen, alleen ja.. Ik kom momenteel een beetje (veel) tijd tekort joh! Ik hoop dat als straks alles een plekje heeft, Richard gewoon weer naar kantoor en weet ik het, dat de inspiratie een beetje terug komt! Maar goed, nog even over dat verhuizen. Ik dacht dus dat ik goed voorbereid was he? Maar pff.. Echt.. Dat viel toch een beetje tegen hoor! Want hoezo hebben we ineens zoveel spullen dan? Ik had toch al mega veel weggegooid?

Een stok achter de deur.

Ik weet nog dat ik het met Rich had over waar we allemaal tegenop zagen met de verhuizing. één van de dingen bij mij was toch wel het inpakken van al die zooi en het vervolgens weer uitpakken. Nu is het wel zo dat ik me van te voren flink had ingelezen en een heel plan had gemaakt met welke spullen er wel en welke spullen er niet mee zouden gaan. Nou, dat liep toch even anders. Vol goede moed begon ik met inpakken en het uitzoeken van dingen. Binnen een paar dagen had ik een heleboel uitgezocht en waren er al heel veel spullen die weg konden. ‘Goed bezigggg’ dacht ik nog toen ik de net geleegde container alweer helemaal vol had met spullen en ik daarnaast een hele stapel voor de stort had. Nu was het zo dat we eerst tot 15 januari zouden hebben voor de overdracht van ons oude huis, dus we konden lekker rustig aan doen. Maar omdat de kopers van ons oude huis aangaven dat ze ook wel eerder wilden verhuizen, besloten we de datum op 1 november te zetten. Scheelde ons weer twee maanden hypotheek betalen en de rest van de rekeningen die daar nog bij komen. Bovendien vonden we het ook wel fijn om een soort van einddatum te hebben, zodat we een beetje een stok achter de deur hadden.

Wat is het hier ineens klein!

Op 1 oktober kregen we de sleutel van ons eigen huis en op 9 oktober verhuisden we, na heeeel erg veel klussen. En tja, je raadt het al. Toen hadden we niet echt zin om nog naar het oude huis te gaan om dingen uit te zoeken en in te pakken. Nu moet ik zeggen dat ik het sowieso een raar idee vind om daar te komen nu. Het hele huis is bijna leeg en ik vind het zo’n gek idee dat we daar nu tien jaar gewoond hebben. Ook merk ik dat je heel erg snel aan ruimte went, want ons huidige huis voelt nu ‘normaal’ aan qua grootte en het oude huis echt heel klein (terwijl dat best wel meevalt)

Afgelopen weekend hebben we dus, met frisse tegenzin, alle spullen (ik wilde zooi zeggen, maar mijn moeder zei altijd dat je spullen die nog goed zijn geen zooi mag noemen) bij elkaar geraapt en beneden in de woonkamer gezet. Een groot deel daarvan kan naar de stort, maar er is ook een groot deel (zoals de kledingkasten.. Héhé) die hier nog naartoe moeten.

Waarom hebben we zoveel spullen?

Tja, op zich is het best logisch dat je met vier kinderen gewoon veel spullen in huis hebt, zeker als je al tien jaar op dezelfde plek woont. Maar toch ben ik stiekem wel een beetje geschrokken van de hoeveelheid hoor. Er kwamen spullen voorbij die ik al in geen jaren gezien had. Videobanden bijvoorbeeld! Of zo’n tv met een dikke kont eraan! Kleding die ik niet meer aan heb gehad sinds ik studeerde en ga zo maar door! Ik heb een beetje een scheiding gemaakt tussen de spullen, maar tja. Ik moet zeggen dat ik ook wel gewoon spullen in een doos heb geflikkerd om het hier ooit (waarschijnlijk nooit) uit te gaan zoeken.

 

Komende week staat in het teken van de laatste loodjes. En hoewel het echt heel erg dubbel is, ben ik ergens ook wel blij als we dat hoofdstuk kunnen afsluiten!

Zijn er mensen die dit herkennen? Kwam er bij jullie ook zoveel spul overal weg tijdens het verhuizen? Ik ben heel erg benieuwd!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Pascal 26 oktober 2020 - 10:00

Jep hier net zo, hadden 15 jaar geleden nog maar 1 kind van een half jaar maar eerste weken keurig uitgezocht en verhuisdozen ingepakt en de laatste week een container laten komen en heel veel weggegooid vervolgens verhuisd en belangrijkste spullen een plekje gegeven in het nieuwe huis en rest opgeslaan in de garage die er 2 jaar later afgeschoven is met een bulldozer inclusief alle onuitgepakte verhuisdozen die kennelijk geen spullen bevatte die wij hadden gemist , nu 15 jaar later en 4 kinderen verder geen verhuisplannen maar ben de ingeslopen spullen zo zat dat ik wel doe alsof en wekelijks weer kast uitpak en minimaliseer, geeft zoveel rust in mijn koppie😊
Dus ik zeg geniet van jullie nieuwe paleis en de rest komt wel…of niet…

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.