Vergeten schatten op zolder

by Tamara

De laatste tijd erger ik me ontzettend aan alle troep die we de laatste vijf jaar verzameld hebben hier in huis. Toen we hier kwamen wonen hebben we alle zooi uit het oude huis gewoon meeverhuisd en toen mijn moeder overleed kwam er ook een heleboel spul van haar bij ons terecht. We hebben best wel een hele grote zolder waar we een heleboel leuke dingen mee zouden kunnen doen, maar dat lukt dus niet omdat hij vol staat met spullen. Toch is het grootste deel van de spullen me heel erg dierbaar en zijn het dingen die ik niet zomaar even weg wil gooien.

Zoals bijvoorbeeld mijn moeders trouwjurk, ik zal hem nooit dragen, ten eerst omdat hij niet helemaal mijn smaak is, ten tweede omdat ik met mijn ietsje bredere derrière nou eenmaal niet in een maatje XS pas. Maar weggooien? Nooit! Toch hangt hij heel erg in de weg.

Hetzelfde met Richard zijn fitness aparaten die hij niet gebruikt, maar ook niet op marktplaats wil zetten, dozen met videobanden (maar geen video recorder) en dozen vol spelletjes (bijvoorbeeld Richard zijn complete set Starwars Monopoly). Hier en daar nog een paar verdwaalde dozen met babykleding en kleding die me ooit heus nog wel weer gaat passen, 2 banken, een bureau, bureaustoel en een tafel. Tel daar nog wat troep bij op en tja, onze zolder is een chaaaaaos!

Ik heb er daarom wel eens over gedacht om een opslag te huren, bijvoorbeeld totdat we een groter huis kunnen kopen of gewoon de spullen niet missen en weg kunnen doen. Ik had altijd het idee dat dat heel erg duur zou zijn, maar als je bijvoorbeeld op een site als Huren.nl kijkt, dan zie je dat dat heel erg meevalt. Ze hebben daar bovendien een hele handige zoekfunctie waarbij je aan kunt vinken wat er in de opslagruimte moet komen te staan en wat je daar dan per maand aan kwijt bent. Ik denk dat ik voor onze waardevolle ‘troep’ ongeveer een opslagruimte van 3 tot 6 m3 wel genoeg is en zie meteen dat dat dan ongeveer 9 euro per maand gaat kosten, wat ik erg mee vind vallen!

Het enige wat me tegen houd? Het enige wat ik erger vind dan een rommelzolder is een helemaal lege zolder. Ik heb echt een bloedhekel aan kale lege ruimtes.

Hebben jullie nog tips om in de tussentijd mijn zolder eens flink onder handen te nemen?

gesponsord

Misschien vind je dit ook leuk

7 comments

Marijke 12 oktober 2015 - 20:51

keurig opruimen en achter een schot zetten. Kun je van de zolder een mooie werkruimte maken ofzo

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 9 oktober 2015 - 19:55

Hahah verkopen op een vlooienmarkt! Kraam huren voor een paar tientjes en gaan met die banaan!

Reply
Linda 9 oktober 2015 - 07:09

Lees het boek Marie Kondo – Opgeruimd maar eens. En pas de Konmari methode toe. Dan is zo alles aan kant haha succes!

Reply
Daniëlle 8 oktober 2015 - 19:28

Wij hebben van de zolder onze slaapkamer gemaakt. Mooi dakkapel erop en dan heb je een prachtig mooie grote ruimte. Aangezien we net verhuisd zijn is het nog een project, maar het wordt echt mooi. Op de voorzolder heb ik mijn werkplek gemaakt. Ik maak binnenkort denk ik een vlog met een kijkje in ons huis ? Kun je meteen de zolder zien.

Reply
Kaboutertuin 8 oktober 2015 - 13:20

Hahaha een kinderkamer maken!!!! Nog een nummer 4 erbij 😛

Reply
Roos 8 oktober 2015 - 13:11

Ik ben helemaal niet van het verzamelen..sterker nog; ik hecht totaal geen waarde aan “oude spullen”. Mijn man is nog erger dan ik. Die wil niks bewaren. Eens in het jaar duiken we samen de zolder op, en word alles achter de Schotten vandaag gehaald. Daarvan verdwijnt de helft naar de kringloop winkel. Voor aankomende periode gaan mijn boeken naar de kringloop. Want dat is ook zoiets. Allerlei mooie boeken gekocht maar na 1x lezen belanden ze op de zolder. Daarbij is de zolder kamer voor de jongste nu bijna af en hebben we ook wat rommelruimte in moeten leveren. Ik moet eerlijk zeggen dat het verlichtend werkt om niet meer te verzamelen en geen waarde te hechten aan spullen waar je niks aan hebt. Afgezien van de dierbare spullen van je moeder natuurlijk maar dat vind ik dan ook weer anders.
Op mijn zolder staan; foto albums, een doosje babykleding, wat dagboeken Enzo van vroeger, kerst en paas spullen en een doosje met slaapzakken, dekbedden etc. Ongemerkt komt er in een jaar altijd wel wat meer tussen het Schot gestaan maar daarvoor hebben we die jaarlijkse opruiming. Dat kan ik iedereen aanraden en het scheelt je weer voor veel geld een opslag te huren. Want waarom zou je dat doen ? Die spullen gebruik je niet dus eigenlijk mis je ze dus niet….. kan je ze net zo goed verkopen /weggooien /weggeven of maar de kringloop werken. Een “leeg” huis is een leeg hoofd. En dat is veel fijner dan zo’n dure onzinnige opslag 🙂

Reply
Bianca Ronday 8 oktober 2015 - 12:45

Een mooi kantoor van je zolder maken, eventueel met het bureau wat je er nu toch al hebt staan. Of een mancave, geeft beide partners wat rust ?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.