Vanaf welke leeftijd is Disneyland Parijs leuk?

by Tamara
leeftijd is Disneyland Parijs leuk

Zoals jullie al eerder op mijn blog konden lezen zijn we een paar weken terug een dagje naar Disneyland Parijs geweest. Voor mij was het de tweede keer en voor de rest van mijn gezin was het de eerste keer dat ze daar waren. Naar aanleiding van mijn blog en een aantal foto’s die ik op Instagram plaatste, kreeg ik de vraag: Vanaf welke leeftijd is Disneyland Parijs leuk? Dat is een hele goede vraag en ik heb van te voren een aantal keren gegoogled, maar ik kon niet echt een antwoord vinden. Daarom besloot ik deze blog te schrijven.

Vanaf welke leeftijd is Disneyland Parijs leuk?

Wij gingen naar Disneyland Parijs met onze vier kinderen. Mijn oudste zoon is 7 jaar, mijn jongste zoon is 5, mijn oudste dochter is bijna 3 en mijn jongste dochter was op dat moment 7 maanden. Het park was voor hun allemaal erg leuk, ze hebben zich allemaal op hun eigen manier heel erg goed vermaakt. Behalve dingen doen kun je namelijk ook veel dingen zien in het park. Neem bijvoorbeeld de parade waar ik in het artikel over Disneyland Parijs met vier kinderen al over vertelde. Ze vertellen hier allemaal nog dagelijks over en dat is ook hetgene wat ze het meeste bij is gebleven. Maar ja, je gaat natuurlijk niet naar een pretpark om alleen maar dingen te zien, maar ook om dingen te doen. Dus vanaf welke leeftijd is Disneyland Parijs leuk?

Baby’s en kinderen t/m 3 jaar.

Kinderen tot 3 jaar zijn gratis, maar dat wil niet zeggen dat het voor kinderen onder de drie jaar niet leuk is om naar Disneyland Parijs te gaan. Kijk, het is niet zo dat ze een levenslange herinnering overhouden aan hun bezoek en wat dat betreft kun je misschien beter gaan als ze iets groter zijn. Maar mijn dochter van drie keek haar ogen uit en vond het echt heerlijk om daar rond te lopen. Ze heeft het nog elke dag over de prinsessen en dat ze zelfs naar haar zwaaiden! Zo lief! Ook was er voor haar genoeg te doen. Je hebt in Fantasyland een heleboel attracties waar kleinere kinderen in mogen zoals Its a small world, een treintje en een boottochtje. Kleine kinderen hoeven zich dus zeker niet te vervelen.

Voor baby’s is er natuurlijk niet zoveel te doen, maar er is zeker wel aan baby’s gedacht in het park. Zo kun je je kindje makkelijk verschonen in 1 van de toiletruimtes. Wat ook handig is is de babyswitch. Hier had ik nog niet eerder van gehoord en ik kwam hier bij thuiskomst pas achter. Met jonge kinderen heb je vaak het probleem dat de 1 bij de kinderen moet blijven en de ander in de attractie kan. Vervolgens moet degene die op de kinderen gepast heeft weer in de rij aansluiten om ook in de attractie te kunnen. Dankzij de Babyswitch hoeft dat niet. Je geeft bij een castmember aan dat je hier gebruik van wilt maken en vervolgens neemt de ouder met de kinderen plaats bij de uitgang en de andere ouder gaat in de rij staan. Zo kun je toch allebei van de attracties genieten!

Lees hier meer over de Babyswitch.

Kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Voor kinderen van 3 t/m 5 jaar is het park echt een aanrader. Ik hoor van veel ouders dat ze wachten met naar Disneyland Parijs gaat tot hun kinderen deze leeftijd hebben en dat is echt een goed plan denk ik. Ze mogen in wat meer attracties en de herinneringen die je op deze leeftijd maakt blijven wat langer hangen. Wat wel een ding is, dat het park heel groot is en kinderen best ver moeten lopen. Nu zijn er in Disneyland Parijs buggy’s te huur, maar die zijn op drukke dagen vrij snel op. Dat is dus wel iets om rekening mee te houden.

Kinderen vanaf 7 jaar.

Ik kan meteen al zeggen dat het park qua attracties voor mijn oudste zoons het leukste was. Hij is behoorlijk lang en mocht dus eigenlijk overal ook al in. Er zijn een heleboel attracties die een minimale lengte handhaven en dan is het jammer als je kind gek is op bepaalde achtbanen bijvoorbeeld en er niet in mag. In de Rock ‘n’ Rollercoaster starring Aerosmith mag je bijvoorbeeld vanaf 1,20 m en in de Space Mountain: Mission 2 vanaf 1,32m. Wanneer je kind niet zo snel bang is, zijn bijvoorbeeld de Phantom Manor en Pirates of the Carribean ook heel erg leuk! Deze attracties zijn in het donker en niet zo geschikt voor kleinere kinderen, maar mijn zoon had ze helemaal geweldig gevonden want die is gek op spookhuizen. (Heeft hij van zijn moeder, ik ben ook dol op griezelen haha)

Kortom, ook met kleine kinderen kun je je prima vermaken in Disneyland Parijs. Het is een park dat leuk is voor zowel jong als oud. Wel is het natuurlijk behoorlijk ver rijden en als je met kleine kinderen gaat is het wellicht wat zonde op er één dagje naartoe te gaan als ze nog slapen. Dan is het beter om bijvoorbeeld een week of een weekend te gaan zodat je alles rustig aan kunt doen en je tussendoor eventueel nog terug kunt gaan naar je hotel/huisje.

 

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Wij 31 juli 2023 - 05:03

Disneyland blijft prachtig, ook als volwassene. Het is gewoon een andere wereld.

Reply
Nicole 31 mei 2018 - 23:53

Bedankt voor deze blog! Wij gaan volgende maand een paar dagen er naartoe. Onze kinderen zijn 3,5 en 1,5 dus dit is fijn om te lezen 🙂

Reply
mamavanVenE 31 mei 2018 - 06:42

Baby Switch wordt voornamelijk gebruikt door ouders met (jonge) kinderen, zodat er altijd iemand bij de kinderen kan blijven, terwijl zij om beurten van de attractie kunnen genieten. Bij de ingang van de attractie geef je bij een cast member aan dat je gebruik wilt maken van Baby Switch. De ene ouder neemt de normale wachtrij, terwijl de andere ouder met de kinderen via de uitgang naar binnen mag. Hier wachten zij vervolgens op de ouder die de normale wachtrij in is gegaan. Als deze ouder vervolgens in de attractie is geweest, neemt hij of zij de kinderen over en mag de andere ouder direct de attractie in zonder verder te wachten.

huh dan sta je toch wel apart in de wachtrii? kan best even duren voordat je elkaar weer ziet dan. klinkt raar!
ik bedoel; als je met zn allen in de wachtrij aansluit, en de ene eerst gaat, en de ander een ritje later, heb je toch tzelfde…? maar wel “gezellig” die tijd in de wachtrij samen doorgebracht?!

Reply
Tamara 31 mei 2018 - 07:06

Haha nee, degene die bij de kinderen gewacht heeft mag dan meteen instappen als de andere ouder weer terug is. Zo hoef je niet 2 x de wachttijd te wachten.

Reply
mamavanvene 31 mei 2018 - 22:08

vind t maar raar :’) ongezellig!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.