Vanaf welke leeftijd is de Nintendo switch een aanrader?

by Tamara
Vanaf welke leeftijd is de Nintendo switch een aanrader

Mam? Mag ik even op de Nintendo? Tja, die zoons en dochter van mij pakken dat ding steeds vaker en ook in de auto is het een succes. We hebben nu ongeveer een jaar een Nintendo switch en hij wordt steeds meer gebruikt ( door iedereen hier in huis, behalve mij 😛 ) Maar vanaf welke leeftijd is de Nintendo switch een aanrader? Dat vertel ik je in dit artikel.

Vanaf welke leeftijd is de Nintendo switch een aanrader?

Waarom een Nintendo switch?

De spelcomputers hier in huis zijn een beetje oververtegenwoordigd. Met een vader die ook veel gamed, is er een heleboel keuze waar je mee zou willen spelen. Zo hebben we een playstation 4, ( en zijn ze hier druk aan het sparen voor de playstation 5 die later dit jaar uitkomt), een Nintendo 3d XL, een Nintendo Nes, een aantal kindertablets en op zolder staan in een doos nog een Playstation 2 en een Nintendo Wii. Het meeste wordt er overigens gespeeld met de Playstation, omdat deze aangesloten is op de tv. De switch gebruiken ze meer op de bank, op bed of in de auto. De Nintendo Nes staat op hun kamer en hier spelen ze daar af en toe mee, al vinden ze de oude spelletjes toch wel echt minder leuk dan de nieuwe.

Maar met zoveel spelcomputers, waarom dan nog een Nintendo Switch? Tja, ik weet niet. De jongens wilden vaak even samen gamen op momenten dat ik net even tv wilde kijken of muziek wilde luisteren op de tv, dus dan mochten ze niet. We gaan ook wel eens op vakantie naar Frankrijk enzo en aangezien ze samen achterin de auto zitten ( we hebben een 7 persoons auto met 3 rijen waar je kunt zitten) kunnen ze niet echt meekijken met filmpjes van de meisjes enzo.

Maar goed, de grootste reden was omdat het gewoon leuk is zo’n ding. Vooral mijn vriend is een echte game nerd en die wilde er graag eentje hebben, voor de kinderen natuuuuurlijk. Dus zo geschiedde!

Vanaf welke leeftijd is een Nintendo switch een aanrader?

Is hij geschikt voor jongere kinderen? Vanaf welke leeftijd is de Nintendo switch een aanrader?

In eerste instantie wilde ik zeggen, ja. Hij is wel geschikt voor jongere kinderen, maar eigenlijk is dat niet helemaal zo. Als ik naar mijn oudste dochter van vijf kijk, zie ik dat ze spelletjes zoals Let’s go Pikachu en Animal Crossing New Horizons wel kan spelen, maar het is af en toe wel lastig omdat ze niet helemaal snapt wat de bedoeling is omdat ze niet kan lezen. Dus ze kan bij Let’s go Pikachu bijvoorbeeld wel wat rondlopen en pokémons vangen lukt ook wel, maar de echte opdrachten kan ze niet doen, omdat ze het niet snapt.

Bij Animal Crossing New Horizons is dat net zo. Ze kan wel wat op het eiland rondlopen en snapt hoe ze een tentje moet neerzetten en fruit moet verzamelen, maar verder lukt het nog niet echt. De vanaf welke leeftijd is de Nintendo switch een aanrader? Ik denk dat de Nintendo Switch dus meer geschikt is voor kinderen die kunnen lezen en schrijven. Maar.. Als de Nintendo Switch gebruikt wordt samen met iemand die wel kan lezen, dan lukt het natuurlijk wel.

Animal crossing new horizons voor Nintendo Switch

Er is nog een punt waarom de Nintendo switch niet echt geschrikt is voor kleine kinderen en dat is omdat ze dan met hun vingers niet bij alle toetsen kunnen komen. Als ik hem bijvoorbeeld aan mijn jongste dochter van drie zou geven, zou ze niet met haar vingers bij alle toetsen kunnen komen en dan kan ze er niet zoveel mee.

Dus vanaf welke leeftijd is de Nintendo switch een aanrader? Ik denk zelf toch wel vanaf groep drie/ groep vier, als ze goed kunnen lezen. Daarvoor kan hij ook leuk zijn, maar dan kun je er toch een heel stuk minder mee dan als je iets ouder bent.

Hebben ze ook schermtijd?

Nu zou je verwachten dat de kinderen omdat ze zoveel spelcomputers hebben, heel erg veel gamen. Maar in de praktijk valt dat heel erg mee. We hebben hier in huis geen vaste schermtijd, ik zet geen kookwekker met hoelang ze mogen gamen en ze hoeven het ook niet te verdienen. Zolang zij zorgen dat hun kamer redelijk toonbaar is en ze lekker veel buiten spelen, mogen ze zoveel gamen als ze maar willen. Maar goed, zo heel vaak gamen ze dus niet. Als er met een verjaardag vriendjes komen spelen doen ze met zijn allen een spelletje, na school zitten ze er even op en met slecht weer soms wat meer. Maar het is echt niet zo dat ze elke dag aan het gamen zijn.

Welke spellen spelen ze graag.

Waar ze op de playstation heel erg veel lego spelletjes spelen, doen ze op de Nintendo switch juist veel spelletjes die alleen beschikbaar zijn voor Nintendo. Zoals bijvoorbeeld Mario, Let’s go Pikachu en Animal Crossing New Horizons.  Vooral Let’s Go Pikachu is een grote aanrader wat hun betreft. Ze vinden het spel heel erg leuk en als ze mogen kiezen, spelen ze meestal die. Animal Crossing New Horizons vinden ze ook leuk, maar als echte Pokemon fans kiezen ze toch meer voor die andere!

Voor en nadelen Nintendo switch?

Laten we beginnen met vertellen dat ik de Nintendo Switch wel echt een aanrader vind voor mensen en kinderen die van gamen houden. Het is toch een uniek product en het beste van een vaste spelcomputer op de tv en een losse spelcomputer voor onderweg in één. Dus stel je twijfelt tussen een vaste spelcomputer en een meer meeneembaar exemplaar, dan is de Nintendo Switch wel een aanrader. Er zijn heel erg veel leuke spellen voor te krijgen en vooral heel veel verschillende soorten spellen, waardoor het voor ieder wat wils is!

Voordelen Nintendo switch:

  • makkelijk mee te nemen.
  • het beste van een vaste en een portable spelcomputer in één.
  • Veel leuke spellen.
  • makkelijk te besturen.
  • Lange batterijduur.
  • ligt fijn in de hand.
  • heel erg stevig en shockproof!

Vanaf welke leeftijd is een Nintendo switch een aanrader?

Toch zijn er toch ook nadelen. Zo mis ik bijvoorbeeld een functie om er bijvoorbeeld Netflix op te kunnen zetten. Als wij lang in de auto zitten, vervelen de kinderen zich nogal snel, de worden moe en willen dan graag een filmpje kijken. Omdat deze functie dus niet op de Nintendo zit, moet ik dan een tablet en een spelcomputer gaan meenemen. Vind ik toch niet zo handig.

En de prijs.. Tja.. Kijk is is een prijzig apparaat, maar alle spelcomputers zijn duur en als ik naar de Nintendo Switch kijk en wat hij allemaal kan, dan is hij het echt wel waard. Maar de spelletjes zijn ook best duur en dat vind ik wel jammer.

Nadelen Nintendo switch.

  • geen tablet functie om films of youtube te kijken.
  • prijzige spelletjes.
  • duur in aanschaf.

Animal crossing new horizons review

Conclusie? Is de Nintendo Switch een aanrader en vanaf welke leeftijd is de Nintendo switch een aanrader?

Als je kinderen, je man of jij van gamen houden en dol zijn op het soort spelletjes dat ze aanbieden voor de Nintendo Switch, dan is het zeker een aanrader. En dat zegt iemand die een hekel heeft aan gamen en dat ding dus zelf nooit gebruikt 😛 . Ik vind het een uniek product, omdat je hem op zoveel manieren kunt gebruiken. Als ik zou moeten kiezen tussen het kopen van een normale spelcomputer en een Nintendo Switch, dan zou ik zonder twijfel voor die laatste kiezen.

Vanaf welke leeftijd is de Nintendo Switch een aanrader? Nou, ik zou zeggen vanaf zes jaar. Dat is toch een leeftijd waarop de meeste kinderen al wat kunnen lezen, de handen groot genoeg zijn om hem vast te houden en dan hebben ze er wel wat aan. Kleine Sidenote, het is natuurlijk wel een duur apparaat, dus die afweging moet je wel maken als je hem aan een zesjarige wil geven. Als je kind heel wild en onvoorzichtig is, dan zou ik even wachten.

Hebben jullie een Nintendo Switch? en welke spellen spelen jullie graag?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.