Vanaf wanneer mag een kind een tv op de slaapkamer?

by Tamara

Een tijdje geleden schreef ik een artikel waarin ik vertelde dat mijn zoons voordat ze naar bed gaan nog even tv mogen kijken op hun eigen slaapkamer. We kwamen ooit eens een goedkope platte televisie tegen bij een faillissement verkoop hier in het dorp en besloten de tv voor ze mee te nemen. Maar hier werd eigenlijk best wel gek op gereageerd. Mijn zoons zijn 6 en 4, is dat te jong om een tv op je kamer te hebben?

Vanaf wanneer mag een kind een tv op de slaapkamer?

Toen ik ongeveer 6/7 jaar was kreeg ik mijn eigen tv op mijn kamer. Een heel klein ding, dat toch heel erg in de weg stond op mijn bureautje (platte tv’s bestonden toen nog niet) maar oh wat was ik blij dat ik in het weekend even in bed tv kon kijken of in de avond voor het slapen gaan. Mijn broertje had op die leeftijd al een computer op zijn kamer en ik kreeg dus een tv. Volgens mij was het puur eigenbelang van mijn ouders hoor, zodat ze konden uitslapen, maar goed. Ik was er heel erg blij mee.

Nu slapen mijn jongens bij elkaar op de kamer en ze hadden al een paar keer gevraagd of ze een tv op hun kamer mochten hebben. Vooral voor Maxim vonden we dit wel een goed idee, als hij een drukke dag heeft gehad met veel prikkels dan kan hij vaak niet zo heel erg goed slapen omdat hij dan over alles gaat liggen nadenken. Wanneer hij even tv kijkt voor het slapengaan,  dan heeft hij dan niet en valt hij makkelijker in slaap. We zaten dus al een tijdje te denken ze een tv te geven, toen we de aanbieding tegen kwamen.

Als je televisie wilt kijken dan moet je een tv abonnement afsluiten. Toen we hier kwamen wonen hebben we meteen een abonnement afgesloten bij dezelfde provider als onze mobiele telefoons. Als je namelijk televisie van KPN hebt, dan krijg je korting op je mobiele abonnement en dat is heel erg mooi meegenomen. Zo zijn  wij zelf al bijna 8 jaar klant bij KPN en dat bevalt ons prima. Wat ik vooral heel erg handig vind is dat als er iets stuk is of als iets het niet doet dat je ze via twitter een berichtje kunt sturen en dat het dan meteen opgelost wordt.

We hadden laatst zo’n probleem met de ontvanger op de kamer van de jongens en nadat het niet opgelost kon worden via de telefoon, stuurden ze gewoon een nieuwe ontvanger op. Ze moesten dus wel een nachtje zonder doen (stel verwende nesten haha) maar gelukkig ging dat ook prima.

Heeft jouw zoon of dochter een tv op de kamer en vanaf wanneer vind jij een goede leeftijd om een eigen televisie te krijgen?

In samenwerking met KPN.

 

Misschien vind je dit ook leuk

8 comments

Lies 22 november 2017 - 13:45

Ik vind een tv op de slaapkamer dus oprecht heel raar. Heb het zelf nooit gehad en nooit gemist, dus als het aan mij ligt krijgt mijn zoontje ook nooit een tv op zijn kamer. Sowieso speelt de tv niet een hele grote rol in ons huis.

Reply
Irene 20 november 2017 - 19:40

Mijn oudste is 7 en kreeg toen ze 6 werd een tv. Ze mag alleen in het weekend tv in haar bed kijken. En gelukkig houdt ze zich daar netjes aan. De jongste is nu 4 en ik denk dat zij volgend jaar een tv krijgt. Zo lang ze alleen in het weekend tv kijken, vind ik het prima. Doordeweeks moeten de hersentjes ruimte hebben om te leren en goed uit te rusten ?

Reply
zebrazonderstrepen 20 november 2017 - 14:41

hier pas als ze tiener zijn denk ik 🙂

Reply
Natascha Ippel 20 november 2017 - 12:11

Geen tv op de slaapkamer! Niet bij ons en ook niet bij de kinderen. Tv kijken kunnen en mogen ze beneden. Onze Lauren is nog veel te klein dus misschien denk ik er over 5 jaar anders over.

Reply
Inge 20 november 2017 - 08:16

Bij ons komt er ook geen tv op de slaapkamer, hebben we thuis ook nooit gehad, en ook niet gemist. Zoals hier reeds gezegd, bij ons is dit ook meer een familiegebeuren :). 6 en 4 vind ik ook wel heel jong hoor… maar ja, zo een beslissingen zijn altijd persoonlijk natuurlijk!

Reply
Sarah 20 november 2017 - 06:16

Ik vind 6 en 4 toch ook heel erg jong. Tv kijken zou net een gezellig familiegebeuren moeten zijn. En met een tv op de kamer heb je ook totaal geen controle op wat ze kijken. Er zijn in mijn ogen best veel dingen die ze op die leeftijd nog niet mogen zien.

Reply
Kim 19 november 2017 - 20:18

Geen tv op de slaapkamer. Maar mijn zoontje is nog heel jong en de ander moet nog geboren worden ?. Tv kijken kan in de woonkamer. Ik denk ook niet dat er een tv komt op de slaapkamers van de kinderen, wij hebben dit zelf ook niet. Ik ben het ook niet gewend dus. Maar wie weet denk ik daar over een x aantal jaar heel anders over.

Reply
Marieke 19 november 2017 - 19:49

Geen tv op de kamer van de kids en die komt er niet ook. Wij hebben zelf ook geen tv in de woonkamer en ook niet in de slaapkamer. De tv staat op zolder en die komt alleen naar beneden als we een film willen kijken of bij hoge uitzondering toch een programma van NPO 1, 2, of 3 willen zien.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.