Van zolderkamer tot jongensdroom! Met Velux!

by Tamara

Toen we in dit huis kwamen wonen was het voor ons echt ideaal! 3 Slaapkamers en een grote zolder waar we in de toekomst wel heel iets leuks van konden maken! Nu slapen onze jongens een week bij elkaar op de kamer en alhoewel Maxim best een grote kamer heeft, denk ik dat het in de toekomst wel eens krap kon gaan worden met 2 bedden en al dat speelgoed. Bovendien hebben ze zodra ze groter worden ook weer meer ruimte nodig en gelukkig hebben we dan nog een hele grote zolder waar ze makkelijk met zijn tweeën op passen!

Ik was stiekem al wat aan het rondkijken op Pinterest en wat interieursites om te kijken hoe je van zo’n kale grote zolder nou echt een jongens paradijs kunt maken. Allereerst zal er wat aan het raam gedaan moeten worden. Er zit nu nog een klein kantelraam in het dak en hier komt maar heel weinig licht door. Nu kwam ik op de site van Velux een heleboel mogelijkheden tegen hoe je meer licht op een zolder kunt krijgen.  Ze hebben gewone tuimelramen, maar bijvoorbeeld ook een complete kleine dakkapel die je vergunningsvrij kunt plaatsen!

02-Vergunningsvrije-dakkapel-plus-1280x458px

Zoals je ziet, krijg je met deze kleine dakkapel heel erg veel licht in een ruimte. Ook zie je de geïntegreerde raamdecoratie.

En dat lijkt me wel wat! Dan heb je superveel licht en extra ruimte! Wel zou ik dan gaan voor de optie om er ingebouwde rolgordijnen in te plaatsen. Dan heb je ze meteen op maat en er is superveel keuze uit verschillende materialen! Dus er zit altijd wel iets van jouw smaak tussen.

RomanDesign121486_ProductSlide733x350

Deze vouwgordijnen in verschillende kleuren geven ook een erg vrolijk effect op een zolderkamer!

Maar wat doe je nu verder op zo’n kamer? Omdat onze zolder 2 schuine wanden heeft, is het wat passen en meten waar de bedden dan moeten komen. Maar na wat internet speurwerk, kwam ik op pinterest dit onderstaande idee tegen. Wat natuurlijk ook heel leuk is met twee bedden naast elkaar.

Soort bedstee onder een schuine wand, gevonden op http://procrastinationmama.blogspot.com.

Soort bedstee onder een schuine wand. ook leuk om twee keer naast elkaar te doen voor een dubbele slaapkamer.

bron.

Ik kwam trouwens ook een hele slimme tegen om in een ruimte met schuine wanden een heleboel opbergruimte te creëren, wat natuurlijk ook heel erg handig is voor de spullen van de jongens, maar ook om spullen die nu achter de schotten op zolder staan (fotoboeken en kerstversiering bijvoorbeeld) op te kunnen bergen. Wanneer je er bijvoorbeeld planken inbouwt, of kledingroedes, dan kun je er ook behoorlijk wat kleding in kwijt.

438735c97b6ef3019632281e11a492c1

 

bron.

Natuurlijk blijft het de vraag of we deze verbouwing ooit gaan uitvoeren, voorlopig slapen de jongens namelijk nog best wel heel erg fijn op hun gedeelde kamer!

Heb jij nog meer ideeen voor een gave jongens zolderkamer?

image

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Miranda 14 april 2015 - 19:37

Wauw dat dakkapel willen wij ook wel !!! Krijgen we groepskorting

Reply
Tamara 14 april 2015 - 19:40

Zou wel heeeeel gaaf zijn he? Hahaha

Reply
Sylvie 14 april 2015 - 18:42

Bij Saartje Prum hebben ze ook hele gave stapelbedden! Moet je even Googlen 😉 Maar die zijn misschien niet zo tijdloos (lees: tieners vinden ze misschient e kinderachtig). Leuk zo, alvast nadenken over de inrichting he!

Reply
Tamara 14 april 2015 - 19:12

Jaaaa ik weet het! Gaaf he? Doe ook altijd braaf mee aan hun winacties! Haha

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.