Van sexgodin naar oermoeder (en andersom)

by Tamara
van sexgodin naar oermoeder

Weet je nog die tijd dat 1 blik genoeg was? Dat jullie elkaar de kleren van het lijf scheurden als jullie maar even de tijd hadden? De tijd dat jullie hele nachten en avonden door konden gaan? Nou ik weet niet hoe het bij jullie s, maar hier is dat wel een ietsjepietsje beetje heleboel verandert sinds de kinderen er zijn. Van nachtenlange passie tot even 5 minuten tussendoor terwijl je met een half oor luistert of dat ene geluid dat je steeds hoort je kind is dat wakker is.

Van sexgodin naar oermoeder.

Even terug naar de tijd  BC. (Before Childern)

Nou wil ik absoluut niet zeggen dat ik een of andere horny nymfomane was toen Richard en ik elkaar 10 jaar geleden leerden kennen. Maar goed, allebei stapelverliefd en ja dan gebeurd er wel het een en ander! Het was gewoon iets wat erbij hoorde net als tandenpoetsen (dat doe je ook meerdere keren per dag toch 😛 ). Na heel wat jaartjes horizontaal tandenpoetsen, raakte ik zwanger en tja, ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vond sexen met een dikke pens nou niet ‘je van het’ om het maar even zo te zeggen.

Nu viel het in het begin nog wel een beetje mee, maar naarmate ik verder in de zwangerschap kwam begon ik me toch wat ongemakkelijk te voelen vanwege het feit dat er een baby in mijn buik zat terwijl we ‘bezig’ waren. Zeker wanneer die baby dan ook nog eens begon te bewegen af en toe. Toen ik eenmaal tonnetje rond was ( ja letterlijk aangezien ik gewoon bijna 100 kilo was) had ik er helemaal geen zin meer in en gelukkig vond Richard het ook niet zo’n prettig idee.

De eerste keer na de bevalling.

Weet je nog? Je allereerste keer? Nou zo eng vond ik de eerste keer na de bevalling dus ook, of nouja misschien nog wel enger. Het begon al bij mijn uiterlijk, ik behoor nou eenmaal niet tot de vrouwen die na de bevalling meteen weer helemaal in shape zijn en tja ik was toch wel een tikkeltje onzeker over mijn buikflapje hoor!

Daar kwam nog bij dat ik het een beetje een gek idee vond dat daar downunder iets uitgekomen was en dat de aanstichter van al dat leed (haha ok grapje) zich nu weer naar binnen zou wurmen.

Ik zal ook maar meteen eerlijk zeggen dat die eerste keer of eigenlijk eerste paar keren echt geen pretje waren. Het deed gewoon pijn, alles was een stuk gevoeliger en het was even wennen zonder die dikke buik. Uiteindelijk ging het wel weer wat beter, maar helemaal zoals het was is het ook nooit meer echt geworden. ( Misschien als de kinderen het huis uit zijn haha)

Van oermoeder naar sexgodin?

Een relatie onderhouden zodra je kinderen krijgt gaat niet helemaal vanzelf. Waar je eerst nog met zijn tweetjes was, moet je nu ineens rekening houden met een kind of meerdere kinderen die zomaar wakker kunnen worden of om het hoekje komen gluren. Ookal zijn je kinderen diep in dromenland, je kunt er de donder op zeggen dar er weer eentje net wakker wordt op het moment dat jullie net lekker bezig zijn ( been there).

Maar hoe zorg je nou dat je sexleven een beetje goed blijft? Ook wanneer er kinderen zijn? Mijn gouden tip is genoegen nemen met minder. Het hoeft niet zo nodig meer altijd nachtenlange passie te zijn, niemand die van jou verwacht dat je een of andere sexgodin bent! Af en toe een vluggertje is net zo fijn en geeft ook een snelle boost! Haha!

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om samen eens een nachtje weg te gaan of om juist je kinderen een nachtje weg te sturen als je die mogelijkheid hebt. Maar echt, er komt vanzelf een tijd dat het allemaal weer beter wordt!

 

Hoe zorg jij ervoor dat het een beetje gezellig blijft tussen de lakens nu je ouders bent? Is er bij jullie veel veranderd?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

25 comments

Romy 27 april 2016 - 14:10

Oh de eerste keer na je bevalling ? Leek wel weer alsof ik ontmaagd werd.
De keer erop ging het gelukkig beter maar toch ben je dan nog gespannen. Vooral met het idee er is iets uitgekomen en jij gaat daar in.
Ben nu pas weer bevallen van een dochtertje en ze ja nu 9 weken en het is er helaas nog maar 2x van gekomen ?
“nachtvoeding/ borstvoeding / vermoeidheid en m’n man werkt in de horeca”. Waar vind ik de tijd.
Ach we komen er wel weer wen knuffel en een kus kan ook heel fijn zijn.

Reply
Jessica 26 april 2016 - 19:59

Hahahaha je snapt dat ik nu nooit meer normaal mijn tanden kan poetsen! Nu ik nog geen mama ben, zal ik maar even flink blijven poetsen.. 😉

Reply
Nienke 26 april 2016 - 16:34

Wij hebben met 3 kinderen en de 4de onderweg nog steeds niets te klagen. Gelukkig maar!

Reply
Merel 26 april 2016 - 13:04

Haha hilarisch dat iedereen meegaat in het tandenpoetsen. Na nummer 2 ging het vrij snel helemaal weer goed (dat bewijst nummer 3 wel die slechts elf maanden scheelt met haar zus). Maar inmiddels vind ik het lastig. We zijn doodop of de kinderen zijn wakker. Om maar even met dezelfde metafoor te spreken: ik zou best wel weer wat vaker willen poetsen ?

Reply
MetMirjam 26 april 2016 - 12:44

Haha grappig dit! Nou hier hebben wij totaaaal geen last van gehad hoor – ahum!
Het is allemaal wat meer ‘plannen’ en er bewust tijd voor maken en dat was in het begin wel even wennen 😉

Reply
Najat 26 april 2016 - 12:42

Grappig! Heel herkenbaar, zeker. Maar eigenlijk vind ik het helemaal niet erg dat ik niet meer zo vaak hoef tanden te poetsen. Eens per maand zou voor mij prima werken als de tegenpartij dat ook geen probleem vond

Reply
Minke Maria 26 april 2016 - 12:16

Des te meer reden er niet aan te beginnen.

Kan me niet voorstellen dat het het allemaal waard is.

Reply
Josan 26 april 2016 - 11:22

Grinnik, zoiets kan alleen jij schrijven. Chapeau! Vroeger was ik een beest in bed. Ik kon uren slapen. Nu niet, ik heb kinderen 😉

Reply
jodi - liefthuis 26 april 2016 - 09:39

hahahaha het tandenpoetsen, heerlijk. Ik vond het in het begin heel spannend maar het viel me qua pijn heel erg mee. qua pijn down under dan zeg maar, want de bekkenpijn die ik nog heb zijn dan weer geen succes.
Ik denk dat je het mooi en goed zegt. genoegen nemen met minder. Ik maakte me in het begin heel erg druk, droomde zelfs van dat mijn vriend vreemd ging, maar nu is het zo fijn als het is en anders….dan slapen we haha

Reply
Bianca 26 april 2016 - 09:28

Dit was alleen herkenbaar toen mijn dochtertje net was geboren, maar na ongeveer 4 maanden was alles weer helemaal goed qua sex en dat is het nog steeds…gelukkig maar 😉

Reply
Vlijtig Liesje 26 april 2016 - 09:13

Het wisselt. Toen de kinderen nog baby’s waren en ik borstvoeding gaf was ik ‘all touched out’ eerlijk gezegd.

Reply
Marijke 26 april 2016 - 09:07

Wanneer wordt het beter dan? Als ze het huis uit gaan? Ze gaan steeds later naar bed, en komen er ook nog te makkelijk uit nu ze ouder worden. Tegen die tijd dat ze het huis uit zijn zitten er vast spinnenwebben. Nee geintje hoor, maar het is inderdaad soms best even puzzelen.

Reply
evecee 26 april 2016 - 08:57

Haha geweldig dat je hier zo open over schrijft.
Toevallig dat ik gister nog tegen mijn vriend zei dat ik soms terug zou willen naar de tijd dat die ene blik genoeg was!
En die eerste keer na de bevalling.. Die vond ik veeeeel enger dan de aller aller eerste keer!

Reply
Michelle 26 april 2016 - 08:46

Wat leuk dat je ook hier zo oprecht over schrijft! Hier is de frequentie wel iets veranderd en de manier waarop ook met die dikke buik, maar met zo’n drie keer per week mag ik – ruim 38 weken zwanger – nog niet echt klagen geloof ik. Er word dus nog volop horizontaal getandenpoetst. Ben benieuwd hoe ik dat straks na de bevalling ga ervaren. Kan me voorstellen dat het een iets ander verhaal is als je onderkantje (even?) niet meer is wat ie geweest is?.

Reply
Liess 26 april 2016 - 14:56

Lol. Hier werd t pas weer leuk toen t bed eindelijk op krukken stond

Reply
Charlotte 26 april 2016 - 08:20

Haha hier vond Maikel de eerste keer na de bevalling enger dan ik 🙂

Reply
Mathiske's mama blog 26 april 2016 - 08:17

Ja het is wel minder vaak als voor de baby, maar als we tandenpoetsen is jet met vuurwerk en al, aan de kwaliteit ligt het niet.
Tijdens de zwangerschap gebeurde het ook nog regelmatig trouwens, ik was niet te stoppen ??

Reply
Tess 26 april 2016 - 07:54

Ik had er zelf geen moeite mee.. T zal wel iets minder vaak zijn dan pre zwangerschap maar eigenlijk is het weer zoals het was! Maar ik heb zelf keizersnede gehad dus misschien dat het fysiek gezien wat minder last geeft? Geen idee maar ik zou me kunnen voorstellen dat het dan iets minder pijn kan doen. Even afgezien van de buikwond ? Ik vind het ook erg belangrijk dat je die tijd samen hebt en maakt voor elkaar.

Reply
Simone 26 april 2016 - 07:44

Horizontaal tandenpoetsen haha, wat een leuke vergelijking. Leuk geschreven weer!

Reply
Madelaine 26 april 2016 - 07:37

Hier is er vrijwel niks veranderd en had ook geen piemelvrees ;). Gewoon doen en tijd voor maken. Ben ook nog een vrouw met gevoelens ipv een moeke.

Reply
Carlijn 26 april 2016 - 07:33

Haha lekker nuchter geschreven weer! Zo leuk. Net als Channa hieronder zal ik ook maar zeggen dat het hier niet meer is als voorheen. Ach ja, ik vind het prima hoor… Komt wel weer. En anders maar niet 😉

Reply
Wilmaaa 26 april 2016 - 07:19

Haha, grappig dat je er gewoon een artikel over maakt! Als wij echt tijd voor elkaar willen gaat Yarah naar opa en oma n een poosje terug waren e voor het eerst een nachtje weg geweest, dus zo onderhouden wij dat een beetje.. 😉

Reply
Bregje 26 april 2016 - 07:08

Moeder Natuur richt eerst een ravage aan en dan moet je weer in de Lonely Planet op de lijst van mooiste en fijnste plekken op aarde zien te belanden. Het is soms een raar gebeuren ?

Reply
Liess 26 april 2016 - 07:06

Wij hadden altijd een prima sexleven.. paar keer per week meestal wel.
Toen ik zwanger raakte zat mijn buik al snel in de weg en deed t al snel zeer en mijn zin in sex was 0,0. Als we t 5 of 6 keer gedaan hebben in 6 maanden is t veel. Gelukkig is mijn man niet zo moeilijk! En genoot hij gewoon even extra van de keren dat we t wel deden.

Toen ik bevallen was had ik na een paar dagen (de kraamzorg was er nog) alweer vreselijk veel zin !!
De “eerste” x moet nog gebeuren want tja, net 3 weken bevallen, maar dat vind ik ook wel spannend hoor!

Reply
Channa 26 april 2016 - 06:10

Hahaha tandenpoetsen 😉 nou dan heb ik een slecht verzorgd gebit 😉 laten we maar zeggen dat het hier ook niet meer is zoals voor de kinderen…

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.