Van rommelkamer naar speelkamer + kortingscode.

by Tamara

We hebben hier in huis sinds een paar maanden een speelkamer voor de kinderen. Nu hoor ik jullie denken, ‘speelkamer? Waarom heb je een speelkamer, jullie hadden toch al kamers tekort? Dat is toch de reden dat jullie willen verhuizen?’ Ja dat klopt! We hebben hier in huis vier slaapkamers. De jongens slapen bij elkaar ( en willen niet uit elkaar), Lauren heeft een eigen kamer en Sarah slaapt nog steeds bij ons. Niet ideaal, maar ze weigert gewoon op haar eigen kamer te slapen. Als ze nog iets groter is, gaat ze bij Lauren op de kamer, maar ik hoop dat we tegen die tijd al uitzicht hebben op een wat groter huis haha. Maar goed, we hadden dus een kamer over, die was bedoelt als babykamer, maarja.. Je kent dat wel. Als je een kamer niet gebruikt, dan sluipt hij steeds voller met rommel haha. Op een dag was ik het zat. Die kamer stond vol met troep die we toch niet gebruikten, dus ik maakte een scheiding in spullen die weg konden en spullen die ik eventueel nog kon verkopen. Hoe het is geworden en wat ik nog moet doen? Dat laat ik jullie zien in dit artikel.

Van rommelkamer naar speelkamer

De reden dat ik er een speelkamer van gemaakt heb, is dat de jongens heel erg veel met lego spelen. Ze speelden er eerst mee op hun kamer, maar ja, het is niet handig als ze het elke keer weer moeten opruimen voordat ze naar bed gaan. Bovendien hebben ze een heleboel voertuigen en ruimteschepen, waarvan het zonde is als je ze in een la ofzo zet, omdat ze dan stuk gaan. Dus ik besloot van de voormalige babykamer een lego/speelkamer te maken. Een plek waar ze gewoon al hun lego kunnen opbergen, waar ze hun bouwsels gewoon kunnen laten staan en waar het niet uitmaakt als het een beetje rommelig is.

In de kamer staan twee grote opbergdozen, hiervan is 1 bak voor duplo en de andere is voor lego. Met de duplo spelen ze niet zo veel, maar ik wil het nog wel even bewaren voor Sarah. Misschien vindt zij het ooit leuk. Met de lego wordt wel heel erg veel gespeeld. Grappig feitje, de lego die ze hebben is niet allemaal nieuw. Een heleboel is namelijk van mij en Richard van vroeger. Leuk om te zien dat er nu weer mee gespeeld wordt.

 

Daarnaast staat er nog een steigerhouten bureau met een krijtbord en mijn oude rotanstoeltje. Aan het bureau kunnen ze met zijn drietjes zitten als ze aan het bouwen zijn, ik had er eerst nog twee stoeltjes staan, maar het werd een beetje krap en Floris en Lauren spelen liever op de grond.

Wat mist er nog.

Nu heb ik het witte gedeelte van de muur al even overgeverfd, omdat het een beetje gelig was geworden. Maar de andere muur is natuurlijk nog roze en ik ben zo klaar met die kleur haha. Ik weet alleen echt geen andere kleur. Ik wilde hem eerst donkergroen verven, maarja, stel dat Sarah ooit wel weer in die kamer gaat slapen, dan moet ik hem weer verven. Dus als iemand nog een leuke kleur weet die niet te donker is en leuk is voor een meisjeskamer, dan hoor ik het graag.

Toen de kamer leeg was, waren de muren een beetje kaal. Gelukkig mocht ik bij Desenio een aantal posters uitzoeken en ik besloot voor een paar leuke posters voor de legokamer te gaan. De jongens kozen samen de batmanposter uit en met zijn drietjes besloten ze dat ze graag een mooie wereldposter wilden hebben. Tot slot koos ik nog een aantal posters met dieren uit, die ik leuk bij elkaar vond passen.

Ze zijn ontzettend blij met hun speelkamer en ze spelen er echt heel erg veel. Vooral de jongens zeggen regelmatig na een drukke dag op school dat ze even rustig boven gaan zitten bouwen en daar vermaken ze zich dan ook heel goed. Ze zijn heel erg blij met hun speelkamer dus! Haha!

Ohja, mocht het nou zo zijn dat Sarah wel teruggaat naar haar slaapkamer ( ik acht die kans heel klein, maar goed) dan hebben we beneden nog een hok dat helemaal verwarmd enzo is. Dus dan kunnen we altijd daar nog een nieuwe speelkamer van maken!

Een kortingscode van Desenio.

Naast dat ik zelf een aantal posters mocht uitzoeken, heb ik ook een leuke kortingscode voor jullie:

Met mijn code “THEMOMMYDIARIES” krijg je 25% korting op posters, t/m 14 maart

De code geldt niet voor lijsten of voor handpicked/collaboration/persoonlijke posters.

Ik vond zelf bijvoorbeeld de bovenstaande batman poster onder het kopje kinderposters. Maar er zijn nog veel meer soorten, dus er zit vast wat leuks voor je tussen!

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Marlooz 18 maart 2019 - 17:31

Early Dew past overal bij 🙂

Reply
Lin 12 maart 2019 - 19:37

Mintgroen past ook overal bij!

Reply
Nienke 12 maart 2019 - 18:32

Leuk hoor! Is okergeel niet een mooie kleur voor deze kamer? Dat combineert met zo’n beetje alles, ook met roze bijvoorbeeld.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.