Van kinderwens naar zwangerschap.

by Tamara

Vol spanning sta je in een drogisterij vlug om je heen te kijken of je geen bekenden ziet. Wanneer je daar zeker van bent gris je een zwangerschapstest uit het schap, legt hem discreet op de toonbank en baalt als een stekker wanneer de vrouw achter de toonbank een praatje met je probeert aan te knopen over hoe zij erachter kwam dat ze zwanger was. Snel knik je een paar keer vriendelijk, mompelt een excuus en loopt snel weg. Je wilt naar huis, want je wil nu duidelijkheid.. Zouden die kwaaltjes van de afgelopen dagen nu dan toch eindelijk een voorteken zijn van een wens die in vervulling gaat?

 Eenmaal thuis aangekomen haal je snel de testen uit de verpakking en leest de gebruiksaanwijzing door. Inmiddels gieren de zenuwen door je lijf. Twee streepjes is positief, 1 streepje is negatief of mislukt. Over een stokje plassen.. Zo makkelijk! Dus je gaat op de wc zitten, houd de test tussen je benen en wacht tot er, na een tergend lange tijd dan toch eindelijk wat uit komt. Meteen kijk je naar de test, zie je al wat? Oh nee, het is de bedoeling dat je wacht. Snel leg je de test op tafel om wat anders te gaan doen. Maar na een paar seconden houd je het al niet meer, je kijkt naar de test en ziet 2 dikke rode strepen. Je bent zwanger!

 image

Bij mijn eerste zwangerschap had ik nog nooit van ovulatietesten of je cyclus berekenen gehoord. Dat hoefde ook niet, want het wat heel erg snel raak. Dat moment wanneer je twee streepjes op die test ziet die jouw vermoeden bevestigen is onbeschrijfelijk. Er gingen op dat moment zo ontzettend veel emoties door me heen, ik voelde meteen al zo’n onbeschrijfelijke liefde voor dat kleine stipje daar in mijn buik dat zo ontzettend gewenst was. Na die test komt de spannende periode tot de eerste echo, zal er een kloppend hartje zijn? Het moment dat je voor de eerste keer dat kleine knipperlichtje op het scherm ziet is zo overweldigend mooi, dat ik er een brok van in mijn keel kreeg.

Mijn baby met 9+3

Mijn baby met 9+3

Zwangerschap is iets heel bijzonders, maar helaas niet iets wat vanzelfsprekend is. Ik besef me heel vaak wat een ontzettend geluk ik heb gehad doordat ik 3 x zonder enige moeite zwanger ben geworden. Bij Maxim gewoon meteen, bij Lauren redelijk per ongeluk en bij Floris duurde het 9 maanden, maar dat weegt niet op tegen de tijd en moeite die het sommige stellen kost om zwanger te raken. Ik leerde Linda van Mommysworld.nl kennen op een site waar toen der tijd veel zwangere vrouwen hun ei kwijt konden. Ze had daar een heleboel blogjes geschreven de moeite die het gekost had om hun oh zo gewenste eerste kindje Jayson te krijgen. Ik had nog nooit van Pcos gehoord en werd flink met mijn neus op de feiten gedrukt. Na de geboorte van hun eerste kindje kreeg ze nog een zoon, Luca. Ook niet zonder problemen want daarvoor kreeg ze meerdere malen een miskraam. Een verdriet dat ik niet ken, maar me vreselijk lijkt om mee te maken.

30 weken zwanger

30 weken zwanger

Natuurlijk heb je er niet heel erg veel invloed op, dat hele zwanger worden. Je doet even flink je best met je partner en hoopt op een wonder. Want zo zie ik dat echt! Wel zijn er dinge die je kunt doen om de natuur een handje te helpen, zoals gezond leven, vitamines slikken, je cyclus goed kennen en ovulatietesten gebruiken. Voor meer tips en manieren om snel je kinderwens uit te laten komen, neem je een kijkje op www.snelzwangerworden.nl

Had jij moeite met zwanger worden?

Lin haar tocht naar zwangerschap lees je hier in deel 1 en deel 2.

Misschien vind je dit ook leuk

19 comments

angelique 29 augustus 2015 - 09:49

Het ging hier enorm makkelijk. keano is zelfs door de pil heen gekomen. Ik had medicatie verandering gehad ivm mijn astma alleen was de arts in kwestie vergeten te zeggen dat het niet met de pil samen ging. Ik wou ook nooit kinderen met mijn ex dus keano was een echte verassing. Nooit spijt van gehad hoor!

Reply
Josan 28 augustus 2015 - 21:14

Ik denk dat ik 2 keer ‘geluk’heb gehad. twee prachtige bonusbaby’s.

Reply
Charlotte 28 augustus 2015 - 20:15

Fijn dat het drie keer (vrij) snel gelukt is bij jullie. Ook wij hadden het geluk dat het meteen lukte.

Reply
Debby Riemens 28 augustus 2015 - 16:34

Ik ben makkelijk zwanger geworden, maar ik weet ook dat het niet bij iedereen makkelijk gaat. Kinderen krijg je, die neem je niet. Voor sommige vrouwen is dit heel moeilijk. Er zijn veel verschillende redenen waarom het bij vrouwen niet lukt en ik ben mij hier ook heel erg van bewust.

Reply
Jess 28 augustus 2015 - 15:39

Ik had echt veel geluk. De eerste keer raak en pos getest 4d voor men regels. Maar ik heb vrienden/collega’s waar het veel moeilijker is. Ik heb veel bewondering voor mensen die zo lang moeten wachten en positief blijven 🙂

Reply
Marijke 28 augustus 2015 - 13:41

Ging hier ook best makkelijk. A kwam na 10 maanden, maar dan tel ik de tijd van het onthormonen van de pil ook even mee. En T kwam nog sneller, 5 maanden, maar in die 5 maanden ook nog een hele vroege miskraam gekregen.

Reply
Anoniem 28 augustus 2015 - 11:26

Inmiddels al meer dan 6 maanden gestopt met de pil vanwege een kinderwens. In de tussentijd nog geen één keer ongesteld geworden, maar ook niet zwanger. Behoorlijk frustrerend en een aanslag op mijn geduld.

Reply
Malou 28 augustus 2015 - 11:20

Leuk geschreven, en fijn dat het zo snel raak was. Wij hoefden gelukkig ook niet lang te wachten 🙂

Reply
lin mommysworld 28 augustus 2015 - 10:39

Heel mooi geschreven en zo lief hoe je over mij verteld kreeg er tranen van haha. Schatje ben je! Ik vind het altijd fijn te lezen dat het gelukkig ook echt makkelijk kan gaan. Dat gun ik iedereen want het is echt niet altijd makkelijk geweest!

Reply
Channah 28 augustus 2015 - 10:24

Hier ging het helaas niet makkelijk. Uiteindelijk zo’n 2 jaar over gedaan en ook nog een miskraam gehad. Ik was zo ik en verbaasd toen de test uit het niets positief was.. Ik geloofde m’n ogen niet, en dat heb ik eigenlijk de hele zwangerschap gehad.

Reply
Ester 28 augustus 2015 - 10:13

En hier was het ook enorm snel raak en ik had niets door. Ik deed een zwangerschapstest na wat misselijkheid en opgezette borsten, toen ik dan voor een bloedafname naar de dokter ging, bleek dat ik minstens 12w ver was. Ik maakte me toen vooral zorgen omdat ik die periode alcohol gedronken had en ook rauw vlees/vis gegeten had… gelukkig was alles in orde :). Wel fijn dat’k het dus niet lang geheim moest houden en direct mocht gaan verkondigen 😉

Reply
Charlotte 28 augustus 2015 - 10:12

Wat fijn dat het zo makkelijk is gegaan, je zwangerschappen!

Vorig jaar besloten we dat we graag voor een tweede kindje wilde gaan. Helaas na verschillende miskramen en een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is het nog steeds niet gelukt. Het is zo’n gevoelig onderwerp, het blijft een beladen iets. Ik probeer het dan ook zoveel mogelijk naast me neer te leggen en te genieten van mijn fantastische zoon 🙂

Liefs!

Reply
Ester 28 augustus 2015 - 10:11

Waaauw, je was zo mooi zwanger! Wat een mooie ronde buik met 30w

Reply
Janneke 28 augustus 2015 - 10:03

Ik had helemaal niets door, voelde me niet heel anders… Eigenlijk was ik ervan overtuigd dat ik me wat in mijn hoofd haalde, want ik was wel vaker laat als ik stress had. Ik was zo zo zenuwachtig. Een kleintje zou heel gewenst zijn, maar wel een verrassing! En toen bleek ik wel degelijk zwanger en lig ik nu wakker van schopjes…

Het lijkt me heel lastig als je al tijden probeert maar het lukt niet… Ik besef me heel goed dat we eigenlijk heel veel geluk hebben gehad…

Wat mooi dat je hier aandacht aan besteed! 🙂

Reply
Geertje - Stay At Home Mama 28 augustus 2015 - 09:34

hihi…. dat gevoel van die test kopen ken ik nog wel! Hup snel snel, met n rood hoofd, want stel je voor dat het niet zo is en mensen het wel hebben gezien!
Hier was het twee keer vrij snel raak… volgens mij beide binnen twee maanden nadat we stopten met anticonceptie. Ik besef me dat we erg veel geluk hebben gehad!

Reply
Lonneke 28 augustus 2015 - 08:39

Het was ook bij ons niet direct raak. We hebben er zo’n twee jaar over gedaan om zwanger te worden maar omdat we nog zo jong zijn (23-25) besloten we nog niet direct naar de dokter te gaan. Toen de eerste afspraak gepland stond, werd ik zwanger! Heel bijzonder.

Reply
Thea van Galen 28 augustus 2015 - 07:59

Hier druk in de weer met inseminaties, ovulatietesten en zwangerschapstesten.
Gaat inderdaad niet van een leie dakje helaas.
Maar ik hou goede moed dat het toch echt binnenkort wel raak is!

Reply
Saskia 28 augustus 2015 - 07:39

Bij ons ging het beide keren erg snel. Toch weet ik al te goed dat dit niet vanzelfsprekend is.

Reply
Angela 28 augustus 2015 - 07:04

Door mijn pcos ging het helaas niet zo snel als wij wilden. Het zijn hele onzekere periodes geweest. En constant die ziekenhuisbezoekjes, dat ging echt tegenstaan.
Op Joshua hebben we bijna 3 jaar gewacht.
Ook het verdriet van een miskraam is hier bekend, dan stort je wereld echt even in.
Het was wel heel erg bijzonder dat ik spontaan én snel zwanger raakte van Isaiah.
Dat was wel echt een hele andere ervaring! Ik had ook echt niet verwacht dat dat bij ons zou gebeuren. We kwamen er ook pas achter toen ik al bijna 3 maanden zwanger was!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.