Van die moeders die hun kinderen altijd te warm of te koud kleden.

by Tamara

‘Mam? Mogen we een korte broek aan?’

Ik kijk naar buiten, zie een paar zonnestraaltjes en ach ja, het is tenslotte zomer, dus ik roep terug dat het prima is en dat ze lekker in korte broek naar school mogen. Nouja, ze deden zelf hun sandalen er al bij aan en het zomerse plaatje was weer compleet. Maar goed, toen ik de fietsen uit de garage ging halen, bleek het toch iets minder warm dan ik dacht. Maar goed, allemaal een jas aan en gaan.  Bij school zag ik allemaal kindjes met lange broeken aan en sommige ook met lange mouwen. Maar mijn kinderen dus niet en het ging eigenlijk prima, maar toen ik thuis kwam, begon het keihard te regenen en ik het weerbericht maar eens besloot te bekijken. En ehh, ja.. rond de 17 graden en heel veel regen. Dat is niet echt warm Tam..

Ik ben dus zo’n moeder.

Ik ben inmiddels 30 jaar en 10 jaar moeder, maar kennelijk is naar het weerbericht kijken af en toe ook heel lastig. Oké, ter verdediging, het weerbericht klopt ook niet altijd. Hoe vaak heb ik al het weer gecheckt en hadden ze beloofd dat het een zonnige dag zou worden, terwijl je dan de hele dag loopt te bibberen? En met dat wisselende weer van de laatste tijd.. bloedheet, regen, onweer, hagel, koud en dan weer warm, weet ik ook gewoon niet meer wat ik ze aan moet trekken hoor. Ik vind dat bij mezelf al lastig. Soms ga ik in de ochtend met een spijkerbroek de deur uit en kleed ik me daarna om tot iets koelers, maar het komt ook vaak genoeg voor dat ik een leuk zomerjurkje aantrek en vervolgens de hele dag met kippenvel op mijn benen rondloop.

En goed, als je gewoon thuis bent of in de buurt van huis, is het niet zo erg, maar ik presteer dit dus ook met uitjes. Richard weigert sowieso een jas aan te trekken (die loopt midden in de winter als het sneeuwt nog gewoon in een trui rond) en ja, als hij het niet wil, dan willen de kinderen het natuurlijk ook niet. Heb ik ze een keer zo ver dat ze wel een jas aan doen, omdat het koud is, klaart het ineens op en loop ik de hele middag met al die jassen te slepen..

Maar goed, het giet hier en vandaag zijn ze allemaal op sandalen en in korte broek naar school. Ze hebben wel allemaal een jas aan, dat dan weer wel.. Zucht..

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Marieke 5 juli 2021 - 17:22

Haha zoo herkenbaar!! Ik had vandaag precies hetzelfde, met m’n zoon! Ook korte broek, sandalen, mèt regenjas, dat dan inderdaad weer wel 😉 🙂
En ook wel eens andersom, dat hij een trui aanheeft en dat ik dan bij school zit dat andere kids korte mouwen aan hebben…

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.